Foto: stocksnap.io

160×600 text-47 lijevo

Tog-me Zong-po živio je prije gotovo 800 godina, ali još uvijek se 37 praksi Bodhisattve smatraju vrhunskim popisom osobina osobe koja želi postati prosvijetljena.

Sljedećih 13 praksi (koje sam pojednostavljeno napisao kako bi ih lakše razumjeli) smatram najpraktičnijim i najkorisnijim  od svih 37 i primjenom ovih praksi u svakodnevnom životu možemo napraviti trajnu pozitivnu promjenu  u kolektivnoj svijesti čovječanstva.

Možemo napraviti pozitivan utjecaj koji je duboko potreban u ovom trenutku prijelaza iz starog poretka na novu paradigmu.

Neke od njih nisu lake, ali za one od nas koji žele krenuti na putovanje ka budnom prosvjetljenju, to su prakse koje će nas dovesti tamo.

1.) Danju i noću, u potpunosti budite budni i prisutni. Slušajte, razmišljajte i meditirajte.

2.) Privrženost bliskim osobama drži vas u svojim strujama. Odbojnost prema onima koji vas mrze pustoši vas iznutra.

Ravnodušnost koja ignorira ono što treba učiniti je crna rupa. Iskoračite izvan vaše zone udobnosti.

3.) Neki takozvani prijatelji vas odvlače od puta prema probuđenoj svijesti. Ova vrsta prijatelja ismijava i obeshrabruje učenje, razmišljanje i meditaciju.

Zbog ove vrste prijatelja gubite ljubaznost i suosjećanje. Odustanite od tih loših prijatelja.

4.) Sva patnja dolazi od želje da ugodimo sebi. Prosvijetljeno buđenje proizlazi iz vremena kad su naše misli i djela usmjerene pomaganju drugima. Dakle, zamijenite sebične želje i misli o sebi s brigom za druge.

ATMA savjetnici

Zora

ATMA SAVJETNIKZORA


DIPL. PSIHOLOGINJA, KARMIČKA DIJAGNOSTIKA, BIOTERAPIJA, RAD S DJECOM, TERAPIJA PAROVA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 04
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min


Widget not in any sidebars

5.) Ako netko širi ružne glasine o nama pa čak i ako drugi povjeruju u ono što je ta osoba rekla; zaželite toj osobi da prevlada svoje probleme i da stekne mir. Divite se njihovim pozitivnim osobinama i budite ljubazni prema njima.

6.) Ako netko otkrije naše mane pred drugima i ističe nedostatke koje imamo; nemojte se ljutiti ili se braniti; samo slušajte u tišini i razmišljajte o njihovim riječima. Odnosite se prema toj osobi kao prema učitelju.

300×250 centar text-39

7.) Ako se netko koga volimo, nezahvalno i s ljutnjom odnosi prema nama, kao da smo njihovi najomraženiji neprijatelji, onda gledajte na to kao na strašnu bolest koja  ih je zarazila i utjecala na njihov um. Odnosite se prema njima s još više ljubavi i naklonosti.

8.) Čak i kad ste poznati, priznati i bogati, nemojte biti arogantni. Riješite se ponosa koji vam se možda pojavljuje kao rezultat slave.

9.) Ako nismo u mogućnosti preuzeti kontrolu nad ljutnjom unutar nas, iako možemo nadvladati i osvojiti druge, ljutnja će samo nastaviti izvirati. Okrenite se prema unutra i ukrotite divlji tijek vaših misli.

10.) Što god da nam se čini stvarno, to je jednostavno samo iluzija koju naš um stvara. Ovaj naš um je od početka lišen suštine koja je stvarna u svojoj unutrašnjosti.

Shvatite  da je istina izvan poimanja poznatih koncepcija. Rastjerajte vjeru u inherentno postojanje.

11.) Neprimjerene riječi koje kažemo u ljutnji uzrokuju drugima puno boli ometanjem njihove misli. Kada vidimo koje greške proizlaze iz surovog jezika, trebamo prestati učestvovati u uvredljivom i štetnom govoru.

300×250 centar text-39

12.) Kada ne ulažemo napore kako bi jasno analizirali zablude koje imamo i pogreške koje činimo, mi  možemo jednostavno biti duhovni materijalisti.

Iz tog razloga, pokušajte ispitati pogreške, zablude i greške koje posjedujete, a onda nakon toga pokušajte ih ukloniti u potpunosti.

13.) U svemu što radite, budite svjesni onoga što se događa u vašem umu. Budite stalno prisutni i svjesni da osjećate, mislite i djelujete na način da pomognete drugima.

Izvor: wakeup-world /Suzana Prnjak za atma.hr

Otkrij Himalajsku kristalnu svjetiljku

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli!
Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.
Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja.
Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.
Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor.
Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike.
Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn

Dimenzije:
širina 10-13 cm, duljina 15-19 cm, težina 2-3 kg
Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaKako pobijediti reumu prirodnim putem?
Slijedeća objavaNemojte se truditi biti sretni, to je zamka – Evo zašto!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here