Astrološki događaj 15. veljače 2018. godine je djelomična pomrčina Sunca u Vodenjaku. Kao i sve druge pomrčine, i ova može donijeti nešto dobro ili loše.

Ova pomrčina je dio obitelji pomrčina Saros 150, s visokim stupnjem kreativnosti, povoljna za promociju novih ideja koje su podržane optimizmom i entuzijazmom i ako se njima dobro upravlja, mogu donijeti pozitivne promjene.

Pomrčina Sunca povezana je s informacijama, komunikacijom i putovanjima. Povoljna je za događaje koji potiču strastvene reakcije vezano za obitelj, dom, vlasništvo, korijene, tradiciju, zavičaj, nacionalnu pripadnost, piše tarot-horoskop.com.

Tri dana prije i poslije pomrčine ne preporuča se donositi važne životne odluke jer pomrčine predstavljaju slabost Sunca i Mjeseca te općenitu životnu nestabilnost, piše vedska-astrologija.com.

Od 15.2.2018. na dan mladog Mjeseca i pomrčine Sunca počinje nova faza. Sunce i Mjesec su na trećem stupnju Vodenjaka što znači da je destabilizirajući i opterećujući utjecaj čvorova prevaziđen i ovim se datumom otvara period stabilnosti.

Nakon pomrčine sredinom veljače završava period sputanosti i može se lakše djelovati u smjeru ostvarenja svojih želja.

Od 18.2.2018. do 25.2. su povoljni datumi, osim spaljenosti Merkura (od 27.1. do 5.3.2018.). Merkur je „spaljen“ ili prekriven sjajnim zrakama Sunca. Svaka planeta koja se nađe u neposrednoj blizini Sunca biva uznemirena jer Sunce ne dopušta manifestiranje utjecaja te planete. Merkur predstavlja mogućnost da komuniciramo, verbalno artikuliramo svoje zahtjeve i želje.

Zbog toga u ovom periodu spaljenosti Merkura možemo postati vrlo osjetljivi dok komuniciramo sa drugima. Komunikacija postaje vrlo frustrirajuća.

Može se dogoditi da postanemo pretjerano obrambeni i povučeni. To može također stvoriti problem u partnerstvima. Također, ova kombinacija može predstavljati problem u slušanju drugih, kada je potrebno poslušati i osjetiti što drugi misle. To je ustvari podsvjesno preslikavanje obrasca koji doživljavamo.

Općenito ovaj položaj govori o inteligenciji koja prima svjetlost od Sunca i stoga može spoznati istinske ciljeve života, ali i uznemirenosti u komunikaciji, frustraciji sa izražavanju svojih želja. Intelektualni kapacitet pod utjecajem ove kombinacije može biti velik, ali je teško misliti objektivno i odvojiti se od mentalnih tegoba i frustracija.

Za svakoga od nas mogu postojati razlike u manifestaciji spomenutih utjecaja jer se okolnosti događaju u različitim područjima života i obojene su specifičnim utjecajima ostalih planeta i osobnom karmom.

Od 26.2. do 28.2.2018. Mjesec je u konjunkciji s Rahuom. Ove dane treba izbjeći za važne odluke i aktivnosti.

Od 28.2. Jupiter je na rubu Vage – do 18.3.2018. Ovo također predstavlja nestabilnost u djelovanju Jupitera. Bilo koja planeta na rubu (zadnjem ili nultom stupnju bilo kojeg znaka) predstavlja nestabilnost u svojem djelovanju, nedostaje joj snage i definicije. Ti dani promjene predstavljaju nestabilnosti u djelovanju planete, planete su previše zaokupljene promjenom svojeg položaja, napuštanju starog znaka i ulaska u novi znak te upoznavanjem sa novom okolinom u znaku.

Stoga se u ovakvim trenucima ne preporuča donositi važne odluke i pokretati važne aktivnosti. Pogotovo treba obratiti pažnju da dane kada Sunce mijenja znakove; ti se dani nazivaju „sankranti“ i posebno su nestabilni.

Jupiterov dolazak na sam rub znaka Vage označava prividan završetak određenih procesa povezanih sa ovim tranzitom. Jupiter je ušao u Vagu sredinom rujna 2017. Krajem veljače i početkom ožujka izgledati će kao da smo obavili zadatke u partnerstvu i suradnji, pravednosti i harmoniji, ravnoteži i skladu u bilo kojem kontekstu naših života.

No, povratak Jupitera unazad u trenutku njegove retrogradnosti od 9.3. (od 29° Vage) do 10.7. (do 19° Vage) govori o tome da stvari još nisu u potpunosti dovršene i da će se pokazati greške, mane ili će se jednostavno tražiti potvrda onoga što smo učinili ili odlučili.

Retrogradnost preispituje i vraća nas u prošlost ili jednostavno zahtijeva pogled u sebe, a kod Jupitera to znači pogled u riznicu unutarnjeg znanja i spajanje sa unutarnjim vodičem ili Guruom u srcu.

Početkom ožujka (prva tri dana ožujka) ćemo istovremeno imati promjenu položaja Venere i Merkura (uz već spomenuti Jupiter) tako da možemo očekivati nestabilnosti u djelovanju tih planeta.

vedska-astrologija.com

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

 

Prethodna objavaNe bježi od sebe, jer nemaš kamo pobjeći!
Slijedeća objava10 razloga zašto je SREDNJE dijete u obitelji najjače od svih
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here