17.06.-23.06. Cres/Lošinj – Zaroni u život

0
1320

Nova poslastica i za žene i za muškarce:
dva retreata u isto vrijeme u dva susjedna sela na Cresu s dva terapeuta

Veselo objavljujemo proširenje našeg retreata za žene “Zaroni u život”!

Zadržavamo svoju žensku grupu i naša “ženska posla”, ali obogaćujemo novim pristupom i sadržajem:
U isto vrijeme u susjednom selu na Cresu se održava i retreat za muškarce. Oni će se baviti “muškim poslima”, tj.
četiri dana odvojeno radimo svaki na svojim temama, u svojem selu, sa svojim voditeljem a peti i dio šestog dana radimo zajedno na iscjeljenju predrasuda, pogrešnih uvjerenja te rascjepa između muškaraca i žena, radimo na povezivanju, razumijevanju i prihvaćanju razlika i sličnosti. Unosimo mir i ravnotežu u osobni prostor te iscjeljujemo kolektivno polje.

Sve što sam najavila za ženski retreat ostaje i dalje, dopunjujemo zajedničkim radom peti i šesti dan.
Bit će uzbudljivo i dinamično. Svake godine idemo korak dalje. Vrijeme je za otvaranje prema novom.

Voditelji: Nadja Skazlić i Thierry Francois
retreat za žene retreat za muškarce

Kome su namijenjeni retreati?
Svim osobama koje žele nove doživljaje, učiniti nešto dobro za sebe, koje se žele odmoriti i zabaviti, također osnažiti, koje žele iscijeliti povrede, koje se žele pripremiti za nove korake. Namijenjeni su i pojedincima i parovima, status nije bitan. Doživjet ćete novu osobnu snagu, ali i snagu i sigurnost i ženske i muške zajednice te snagu i sigurnost zajedničkog polja. (Upute za parove pogledajte niže na stranici.)

Retreat za žene
Ženski retreat se odvija u Belome. Radimo na našim ženskim temama, odmaramo se, uživamo u čarima ranog ljeta. O retreatu sve saznajte ovdje

Tema radionice:

I SVOJA I TVOJA
imati sebe i prepustiti se u partnerskom odnosu

Prošlih smo se godina bavile samosabotažom i otporom te prihvaćanjem. Ove godine kroz nekoliko koraka radimo na ravnoteži imanja sebe i prepuštanja drugima/drugome. Mnoge su žene emocionalno ovisne o drugima i ta ih ovisnost drži u neugodnom osjećaju. Naravno da smo svi bili u toj situaciji, nitko se nije rodio s izgrađenom autonomijom. Kao i u partnerskom odnosu, tako i u odnosu sa zajednicom, važna je:
ravnoteža pripadanja i autonomije te pravilan ritam spajanja u simbiozu i odvajanja u svoje vrijeme i svoj prostor. Kad to postignemo, u odnosu ostajemo svojom voljom, iz svoje snage, a ne iz slabosti. Možemo se prepustiti, jer vjerujemo samoj sebi da se nećemo dati rasplinuti, “nestati”.
Mnoge se žene tako žarko žele prepustiti partneru, a u isto vrijeme jednostavno moraju imati totalnu kontrolu. Mada djeluju kontradiktorno, ta su dva impulsa automatizirana u nekima od nas. Prirodna čežnja za prepuštanjem životu i svom partneru ugrađena je u samu prirodu žene, u našu srž. Same bojkotiramo taj proces kontrolom ako imamo iskustvo da svijet nije uvijek bio najsigurnije mjesto. Naš je sistem zapamtio da je prepuštanje bilo opasno. Stoga kontroliramo. Žene ne kontroliraju iz zločestoće ili dosade, već zbog nedovoljnog osjećaja sigurnosti. Kontroliraju vanjske okolnosti, jer nemaju dovoljno unutarnje snage. Ili vjeruju da nemaju, jer je nekad tako bilo. Na šestodnevnoj ćemo radionici istraživati te impulse i graditi resurse kako bismo mogle tim našim impulsima dati prostor unutar sebe i zaista se prepustiti i istovremeno biti svoje.

O smještaju, cijenama, mogućim dogovorima za zajedničko putovanje i/ili stanovanje – više

Retreat za muškarce
Mjesto događanja muškog retreata će biti uskoro objavljeno.

Povlačenje je odličan način da si posvetimo vrijeme, da se prizemljimo, usporimo, damo dopuštenje da uspostavimo kontakt s vlastitom nutrinom.
Povlačenje je dobra prilika da dođemo u dodir s vlastitom emocionalnom autentičnošću, kakva god da jest, i pokrenemo se u smjeru vlastite iskrenosti kao ljudskog bića.
To povlačenje je posebna i jedinstvena prilika muškarcima da se odmore i odvoje od žena.
Ovaj tjedan je također odličan način da pokažemo da biti muškarac znači izazvati sebe s poštovanjem, suočiti se, te u tišini i kreativnosti pronaći hrabrost biti čovjek u kontaktu s drugim ljudima, osjećati odgovornost i empatiju.
Uzet ćemo si dovoljno vremena, biti će trenutaka meditacije, trenutaka zajedničke tišine, fizičkih vježbi, kretanja, te dovoljno vremena za individualni i grupni rad. Sve to s namjerom stvaranja sigurnog prostora u kojem svatko od nas može imati dovoljno samopouzdanja da ide najdalje što može. Susret svih elemenata koji nas čine čovjekom među ljudima – tijela, srca, glave, duše i duha. Na ovo putovanje zaista želim ići s vama.

Thierry Francois
O smještaju, cijenama, mogućim dogovorima za zajedničko putovanje i/ili stanovanje, informacije i prijave:
Tel: +385 (0)911540347
[email protected]

 

Upute za parove
Jedan od čestih razloga neslaganja u partnerstvu je različita potreba partnera za autonomijom i pripadanjem. Nekima treba više bliskosti, a nekima više “zraka” i prostora. Ovaj rad može blagotvorno djelovati na vaš odnos, na razumijevanje, podršku, na ravnotežu autonomije i pripadanja. Uvjet za sudjelovanje je da stanujete odvojeno, svatko u svom selu. Preporučujemo da se ne vidite prva četiri dana, jer vas program tih dana priprema za drugi dio retreata kad zajedno radimo na novoj razini odnosa.
Cijena 6-dnevne radionice za pojedince je 1800 kn, a za parove 2 x 1500 kn.

Vaši voditelji
Retreate i radionice vode Nadja Skazlić i Thierry Francois.
Radionicu 5Ritmova za žene će voditi kao i do sada Lucija Glagolić Hora.
Radionice rada s glasom vodit će Polona Oblak.
Tu su također naši asistenti i asistentice.

Nadja Skazlić

Voditeljica sam škole osobnog razvoja Novi život Nova Ja, terapeutkinja, voditeljica sistemskih konstelacija, poduzetnica i učiteljica. Radim pretežno sa ženama, ali i s muškarcima. U svom radu koristim razne metode, a ciljevi su mi zajedno s klijenticama i klijentima postići jačanje njihove unutarnje strukture korištenjem postojećih i novih resursa, osnaživanje te preuzimanje života u svoje ruke. Lakoća i radost. Programi su iskustveni i edukativni, ali ne educiraju zvanje, već služe za osobni razvoj. U našu školu se dolazi kad vam nije dobro, a odlazi kad osjetite da je vrijeme. Jedan od ciljeva je također stvaranje zdrave zajednice. Zajednice u kojoj su jasne osobne granice te ravnoteža autonomije i pripadanja. Da dobijete što želite, a da se ne odričete sebe, već da vas to jača. Da poštujete, budete poštovane i viđene. Da osjetite i integrirate sigurnost. Kontakt

Thierry Francois

Kada pogledam unatrag, oduvijek sam bio na neki način povezan s plesom. Kao dječak, počeo sam plesati na satovima za “mlade baletne plesačice u pariškoj Operi”, ali sam brzo, prebrzo odustao. Kao tinejdžer sam putovao kilometrima i satima da bih plesao. To me još uvijek hrani. U svojim dvadesetima susreo sam se s kazalištem. To je bilo otkrivenje. Osjetio sam u sebi snažnu želju da glumim i budem na pozornici. Da glumim, da govorim, da se izrazim, da podijelim, da prenesem, da dodirnem dušu….sve to sad povezujem sa 5Ritmova. Završio sam treninge drugih metoda kao što su ples (s Karine Saporta), pantomima, klauniranje…Onda sam na svojem putu susreo Geštalt terapiju, humanističku metodu koja daje tijelo riječima. U Parizu, a uskoro i u Zagrebu, susrećem se s ljudima na individualnim seansama i grupama kao Geštalt terapeut. Početkom 2005. upoznajem se s plesom 5Ritmova. Sjećam se da sam išao malo preko volje na prvu radionicu i da sam bio potpuno osvojen kad sam iz nje izašao, jer je savršeno zadovoljila moju potrebu da integriram tijelo u svoju praksu. Počeo sam prvo plesati povremeno, pa sve redovnije pa sam kao “ovisnik” putovao svugdje i istraživao ples, u drugim zemljama, drugim kulturama i drugim učenjima. 2009. godine primljen sam na Trening za učitelje 5Ritmova u Americi. Još jednom, predivna ljudska avantura isprepletena susretima i učenjem. Tu je također i rad sa muškarcima koji obožavam raditi. Voditi i susretati muškarce u našoj muškoj energiji, identitetu. Sve su ovo sredstva kojima entuzijastično punim moj rad i moju praksu, u kojoj komuniciram svoju strast s humorom, lakoćom i kreativnošću.

Kontakt:
Tel: +385 (0)911540347
[email protected]

Bude li potrebno, bit će osigurani prevoditelji za engleski jezik.

PODIJELI
Prethodna objavaFilozofija mrava – 4 velike životne lekcije
Slijedeća objava10 stvari koje pravi prijatelji ne rade
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here