Foto: stocksnap.io

160×600 text-47 lijevo

U knjizi Richard Bacha “Priviđanja: Avanture neodlučnog Mesije”, misteriozni junak Donald Shimoda nosi sa sobom ključeve univerzuma –  malu uvezanu knjigu koja nosi ime „Priručnik za Mesije“.

Ovaj tanki svezak, koji glavni junak često citira, sadrži “sve što trebate znati.” Shimoda treba samo zamisliti pitanje u glavi, zatvoriti oči, otvori knjigu nasumce, otvoriti oči i odgovor je tu.

Ovdje je, dakle, 25 citata iz zbirke “Priručnik za Mesije”, koji služe kao 25 moćnih podsjetnika za napredne duše.

1. Perspektiva – ako je ne koristite, izgubit ćete je. Ako dođete na ovu stranicu, vi zaboravljate da ono što se događa oko vas nije stvarnost. Razmislite o tome.

2. Sjetite se odakle ste došli, kamo idete i zašto ste uopće stvorili cijeli taj nered.

3. Kroz život ste vođeni unutarnjim bićem koje vas podučava, razigranim duhovnim bićem koje je vaše pravo ja.

4. Ne odustajte od mogućih budućnosti prije nego što ste sigurni da nemate ništa naučiti iz njih. Uvijek ste slobodni promijeniti svoje mišljenje i odabrati drugačiju budućnost ili neku drugu prošlost.

5. Učenje je shvaćanje onoga što već znate. Svojim postupcima pokazujete da ste usvojili znanje. Podučavanjem podsjećate druge ljude da oni znaju jednako dobro kao i vi. Vi ste svi učenici, izvršitelji i učitelji.

6. Vaša jedina obveza u životu je biti iskren prema sebi. Biti vjeran bilo kome drugome ili bilo čemu drugom je ne samo nemoguće, već je znak lažnog mesije.

7. Vaša savjest je mjerilo iskrenosti vaše sebičnosti. Slušajte je pažljivo.

8. Najjednostavnija pitanja su najdublja.

  • Gdje ste rođeni?
  • Gdje je vaš dom?
  • Gdje idete?
  • Što radite?

Razmislite o njima jednom neko vrijeme  i promatrajte kako se vaši odgovori mijenjaju.

9. Vaši prijatelji će vas bolje poznavati u prvoj minuti vašeg susreta nego što će vas poznanici znati u tisuću godina.

160×600 text-47 lijevo

10. Veza koja povezuje vašu pravu obitelj nije krvna veza, već poštovanje i radosti u zajedničkom životu. Rijetko članovi jedne obitelji odrastaju pod istim krovom.

11. Ne postoji problem bez dara kojeg vam nosi u svojim rukama. Tražite probleme jer trebate njihove darove.

12. Oblak ne zna zašto se kreće u određenom smjeru i takvom brzinom, samo osjeća impuls … to je mjesto na koje mora otići. Ali nebo zna razlog i obrasce koji stoje iza svih oblaka, a i vi ćete znati, također, kada se podignete dovoljno visoko da vidite dalje od obzora.

13. Nikada vam nije dana želja bez moći da je i ostvarite. Međutim, možda ćete se morati potruditi kako bi je ostvarili.

14. Uvjeravajte se u svoja ograničenja  i sasvim sigurno ćete ih imati.

15. Ako neko vrijeme prakticirate fikciju, shvatiti ćete da su izmišljeni likovi ponekad stvarniji od ljudi s tijelom i otkucajima srca.

16. Svijet je vaša radna bilježnica, stranice na kojima sumirate stvari. To nije stvarnost, iako možete izraziti stvarnost, ako želite.

Također ste slobodni pisati gluposti ili laži ili suze na te stranice.

17. Svaka osoba, svi događaji u vašem životu, postoje zato što ste ih vi privukli tamo. Na vama je što ćete učiniti s tim.

18. Ukoliko želite živjeti slobodno i sretno, morate žrtvovati dosadu. To nije uvijek laka žrtva.

19. Najbolji način da izbjegnete obveze je reći: “Imam obveze.”

20. Istina koju govorite nema prošlosti i budućnosti. Ona jest i to je sve što treba biti.

21. Ovdje je test kojim možete provjeriti jeste li završili svoju misiju na zemlji: ako ste živi – niste je završili.

22. Ne bojte se opraštanja. Oproštaj  je potreban prije ponovnog susreta.

23. I ponovni sastanak, nakon nekoliko trenutaka ili nakon cijelog života, siguran je za one koji su prijatelji.

300×250 centar text-39

24. Mjerilo neznanja je dubina vašeg vjerovanja u nepravdu i tragediju. Ono što gusjenica naziva krajem svijeta, učitelj naziva leptirom.

25. Umrijet ćete strašnom smrću, zapamtite to. To je dobar trening i uživati ćete u tome više ako zadržite neke činjenice u svom umu. Shvatite smrt ozbiljno. Smijeh na putu do izvršenja općenito nije shvaćen od strane manje razvijenih oblika života i oni će vas nazvati ludim.

    Sve gore navedeno može biti pogrešno!

Izvor: wisdompills

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaTest: Odaberite sliku i otkrijte kako djelujete na ljude oko sebe!
Slijedeća objavaZnanost potvrdila: Kurkuma učinkovita kao 14 lijekova!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here