pixabay

160×600 text-47 lijevo

Candida albicans bolest je modernog doba i vjerojatno ne postoji osoba koja nije osjetila njene negativne posljedice – cilj nam je pobliže objasniti neke od simptoma, uzroka, utvrđivanja, liječenja i posljedica infekcije Candidom albicans kako biste na vrijeme uspjeli spriječiti njeno “delinkventno ponašanje” u unutrašnjosti vašeg organizma. Candida albicans je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, a može se pronaći u ustima, probavnom traktu, u ženskim spolnim organima, koži, itd.

No njezin rast uslijed brojnih čimbenika može izmaknuti kontroli i tada se pojavljuju infekcije, a u slučaju da se ne liječi širi se po čitavom organizmu sve do stanja kada je ona postaje nemjerljiva i time narušava cjelokupno zdravstveno stanje pojedinca.

Kako se Candida albicans ponaša u organizmu?

Zahvaljujući svojim korijenima Candida albicans se hvata za crijevni zid i ako tada nije zaustavljen njen rast, dolazi do bušenja i stvaranja sićušnih rupica u crijevnom zidu. Rupice dozvoljavaju djelomično probavljenim proteinima, toksinima, ali i samoj Candidi albicans ulazak u cirkulaciju te širenje po cijelom tijelu. Ovo stanje poznato je kao sistemska kandidijaza i može imati vrlo loše posljedice za cjelokupno psihofizičko stanje osobe.

Parazitski oblik kandide izlučuje otpadne tvari koje opterećuju jetru i cijeli organizam. Candida albicans proizvodi i jednu vrstu lažnog estrogena koji daje signal tijelu da ga ima dovoljno i time narušava prirodnu proizvodnju hormona, što ostavlja posljedice na endokrini sistem. Kada je razina šećera u krvi visoka, gljivica proizvodi etanol (alkohol), a nusprodukt aktivnosti gljivica je i acetaldehid, tvar slična formaldehidu, koji se može zamijetiti u lošem zadahu iz usta. Infekcija kandidom dovodi i do raznih biokemijskih poremećaja u organizmu; ometanje proizvodnje kolagena, oksidacije masnih kiselina, blokiranja normalnih živčanih funkcija i sprečavanja imunološkog sustava da se bori s infekcijama.

Kandida – septikemija najteži je oblik infekcije kandidom, a obilježena je trovanjem krvi i infekcijom svih organa. Ovakve infekcije česte su kod osoba koje boluju od po život opasnih poremećaja. Jednom riječju Candidu albicans može se smatrati ozbiljnim neprijateljem koji često biva uzrok drugim poremećajima i bolestima i svakako bi je se trebalo držati pod kontrolom.

Zašto dolazi do infekcije kandidom?

Najčešći uzroci infekcije kandidom su: moderan životni stil, nepravilna prehrana, pretjerani unos namirnica bogatih šećerom i škrobom, nepodnošenje glutena i kazeina, lijekovi (antibiotici, kortikosteroidi, antidepresivi), kontracepcija ili hormonalna terapija, nedostatak želučane kiseline, kiselo-lužnata neuravnoteženost tijela, prekomjerni unos alkohola, autoimune bolesti, pad imuniteta, trudnoća i stres, psihička stanja, depresija, napadi panike, psihoza, dijabetes, uska odjeća, pretilost, a u rijetkim slučajevima može doći intravenski, kroz kateter ili kirurške rane.

Utvrđivanje kandide testovima

Prisutnost kandide može se dijagnosticirati pomoću testova. Ovisno o laboratoriju, može se izvršiti analiza stolice na gljivice, analiza pljuvačke ili krvi na antitijela (IgG i IgA) na kandida ili analiza urina koja pokazuje prisutnost gljivica. Međutim, postoji i kućni test za candidu, koji ljudi koriste već dugi niz godina da bi odredili razinu kandide u organizmu. Test je jednostavan i besplatan, a često se pokazalo da je pouzdan.

Dakle, prije nego li što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite ju kraj kreveta. Sljedeće jutro, odmah nakon što se probudite, pljunite u vodu. Ostavite čašu 15-tak minuta. Nađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu. Ako je slina ostala na površini čaše, ili se otopila, a u čaši je bistra voda tada je test negativan. Ako je voda postala mutna, ili se u vodi vide niti koje se spuštaju prema dnu čaše ili ako se slina skupila dolje, postoji velika mogućnost da nosite previše kandide u organizmu. U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savjet svome liječniku ili pokušate riješiti kandidu na prirodan način.

Simptomi prekomjernog rasta Candida albicans

Simptomi prekomjernog rasta kandide u organizmu: kronične gljivične infekcije sa simptomima svrbeža, pečenja i pojačanog iscjetka, suha sluznica, alergije, kihanje, začepljenje nosa, kronični iscjedak iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, suha usta, lezije po jeziku, pečenje u ustima, česte prehlade, astma, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i plinovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija na hranu, snažna želja za slatkom hranom, kruhom, tjesteninom, loš zadah iz usta, česte glavobolje i kronični umor, hladne ruke i stopala, simptomi živčanog sustava kao što su anksioznost, depresija, slabo pamćenje i slaba koncentracija, problemi s menstrualnim ciklusom, razni kožni osipi i veliki broj ostalih simptoma u direktnoj ili indirektnoj povezanosti.

Kliknite na stranicu 2 za kućne načine liječenja

OZONATOR

OZONATOR - Najučinkovitija prirodna dezinfekcija

Ozon (aktivni kisik) - Najjači poznati prirodni dezinfekt

Pročišćavanje zraka (prostorija) i vode
Uništavanje alergena, bakterija, virusa, gljivica, plijesni
Uklanjanje toksina s površine voća i povrća
Sterilizacija igračaka, četkica za zube i pribora za jelo
Uklanjanje neugodnih mirisa cigareta, paljevine, kuhinjskih mirisa, životinjskih mirisa i mirisa urina
Pročišćavanje automobila, akvarija i hladnjaka
Nema potrebe za zamjenom filtera ili potrošnih dijelova. Tih. Ugrađen timer.

Cijena: 720 kn, Besplatna dostava (Hrv.) - Kupi ovdje

1
2
Prethodna objava18 prirodnih lijekova koje odmah možete prepisati sami sebi: Izliječiti će gotovo sve bolesti!
Slijedeća objavaMaster Mind – Trening za osobni rast i razvoj
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here