Designed by Freepik

160×600 text-47 lijevo

Djeca su odraz roditelja i zato je jako važno da shvatite da oni neprestano uzimaju sve vaše obrasce ponašanja i primjenjuju ih.

Ukoliko vaše dijete ispolji nešto ružno budite svjesni da je to najvjerojatnije došlo od vas.

Evo koja su najčešća loša ponašanja koja se uče od roditelja.

Previše su ovisni

Roditelji koji su previše zaštitnički nastrojeni i kao hobotnica hvataju i okružuju svoju djecu, čine da ona budu previše ovisna o svojim roditeljima, a s vremenom i o drugima.

Djeca koja su navikla da uvijek netko drugi rješava njihove probleme, da im neprestano krči put i donosi odluke umjesto njih, sklona su lošem snalaženju u životu, piše David Wolfe.

Oni po tom obrascu nastavljaju tražiti osobe koje će ih moći u životu voditi s tendencijom da postanu ovisni o njima.

Prekidaju u govoru

Ukoliko su roditelji skloni da ’upadaju nekome u riječ’ njihova djeca će zasigurno raditi isto. Uvijek pustite svoje dijete da vama kaže sve što hoće, do kraja.

Ne dozvolite da sebi budete važniji od djeteta i dajte mu prostor da se izrazi. Naučite svoje dijete koliko je važno da sasluša i sačeka svoj red da govori.

To će učiniti da bude kulturnije i da ima bolju komunikaciju.

Responsive text-61
Nepoštivanje odraslih

Bit će trenutaka u kojima će netko drugi čuvati vaše dijete. Vaši rođaci, dadilja, prijatelji ili susjedi…

Ukoliko se ne trudite odgojiti dijete tako da poštuje vas, ono to neće činiti ni sa drugima. Time automatski stvarate lošu sliku o sebi i o vašem djetetu.

Iznošenje privatnih stvari svima

Djeca se od najranijeg uzrasta uče da dijele. Ukoliko ne naučite dijete da neke stvari ne treba iznositi van kuće ono samo neće napraviti razliku između privatnosti i javnosti.

Ne želite da se ’prljavo rublje’ ili intima doma dijeli u vrtiću ili kada vam dođu gosti.

Zato naučite svoje dijete što ostaje u vaša četiri zida.

Kultura i pristojnost

Nikada nije prerano da naučite svoju djecu kako da budu ugodna i kulturna. Oni zaista moraju znati osnovne riječi kao što su: oprosti, hvala, molim te i tako dalje.

Djeca uče od najranijeg uzrasta, a ako im kulturu i pristojnost  približite od najranijeg perioda i drugi će biti oduševljeni njima.

bizlife

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

Prethodna objavaAstro prognoze do 18. rujna: Venera plete mrežu ljubavi, Mjesec u Blizancima oslobađa briga!
Slijedeća objavaPoraz ne postoji, samo učenje – Napravite ovih 5 stvari u vremenima kada se osjećate obeshrabreno
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here