Foto: pexels.com

Kada stres i svakodnevni problemi s kojima se suočavamo počnu uzimati svoj danak, postoje male stvari koje možemo uraditi, a koje nam omogućuju da napravimo pauzu i poboljšamo naše cjelokupno blagostanje. Sljedeće prakse podupiru znanstvena istraživanja, a mogu vam pomoći da se vrlo brzo osjećate bolje.

300×250 centar text-39

Izrazite zahvalnost

Istraživanja pokazuju da izražavanje zahvalnosti zbog onoga što imate ili nekome tko je nešto učinio za vas ima vrlo pozitivan utjecaj na vaš mentalno blagostanje. Zahvalnost ne samo da će učiniti da se osjećate bolje i optimističnije već će povećati i osjećaj empatiju, a ako je izražena prijatelju ili članu obitelji, učinit će da se i oni osjećaju bolje.

Smijte se

Obično se kaže da je smijeh lijek koji vam trenutno može pomoći da se osjećate bolje. Smijeh može povećati razinu energije i teško da ćete osjećati stres dok se smijete. Čak i osmijeh može imati efekta.

300×250 centar text-39

Napravite pauzu

Odmaranje od svakodnevnih briga (vježbanje, čitanje knjige, slušanje glazbe, odlazak u kupovinu, odlazak na produženi vikend i slično) može vam pomoći da eliminirate stres. Ključni element je da zaista “napravite pauzu”, a ne da sjedite i razmišljate o stvarima koje trebate obaviti i načinima na koje ih trebate obaviti.

Posjetite nekoga kome ste potrebni

Biti podrška prijateljima i, općenito, osobama do kojih vam je stalo kada se ne osjećaju najbolje (bolest, osobni problemi i slično) ne samo da će njima biti od pomoći već će poboljšati i vaš blagostanje, kako kroz zajedničko druženje tako i kroz spoznaju da ste uz nekoga tko prolazi kroz teško razdoblje.

300×250 centar text-39

Provodite kvalitetno vrijeme sa onima koji su vam najvažniji

Ništa nije tako korisno kao kvalitetno provedeno vrijeme s nekim koga volite. Bilo da je to romantična večera s partnerom, odlazak u šetnju s djecom, prisjećanje sretnih trenutaka s obitelji ili druženje s prijateljicom, ove intenzivne, fokusirane interakcije dovode do stvaranja pozitivnih uspomena koje će vam ubuduće pomoći da prebrodite teške trenutke.

Volontirajte ili pomozite nekome

Veliki broj ljudi uključen je u volonterski rad jednostavno zbog toga što se osjećaju dobro kada znaju da pomažu nekome. Dakle, potražite već danas organizacije koje primaju volontere i uključite se i vi. Osjećat ćete se bolje, 100%.

Autor: minimagazin.info

Ogrlica Čarobna bočica

Osjetite dašak čarolije!

Sastav: smola, kvarcni štapić u bočici, biser majka, perla, biljke, školjka

Ogrlica od ukrasnog konopa

Sjaji u mraku nakon izlaganja suncu.

Cijena: 148 kn

 

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objava11 znakova da vibrirate VISOKO
Slijedeća objavaTKO VAM ZAISTA TREBA: Biku odana i romantična duša, Jarcu elegantna i intrigantna osoba!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here