Zeleni jaspis je izuzetan kamen za iscjeljivanje emocionalnog sustava.

Odbija negativnu energiju, donosi sigurnost i vraća unutarnji mir. Osobito je koristan kod opsesija, balansirajući dijelove nečijeg života koji su postali važni na štetu drugih. Pomaže  prepoznati iracionalne misli i obrasce i donosi potrebnu hrabrost da se izrazite i prihvatite, kako bi mogli krenuti naprijed.

Zeleni jaspis potiče otpornost, poboljšava kontrolu nad svojim mislima i djelima i vraća sklad u emocionalnom tijelu. Koristan je u prevladavanju opsesivno kompulzivnih poremećaja, pomaže u nastojanjima prestanka pušenja  ili kod prevelike konzumacije alkohola.

Daje emocionalnu podršku i jača samokontrolu, te jača razinu fizičke energije. Njegove spore, odmjerene vibracije pomažu da se izbjegnu krajnosti. Potiče ustrajnost, brzo razmišljanje i koncentraciju, ubrzava manifestaciju zadanih ciljeva.

Jaspis jača vezu sa Zemljom, duhovnom mudrošću i svetošću života koja postoji u prirodi. Potiče pronalaženje sklada unutar sebe i sa drugima. Kroz meditaciju jaspis može pružiti vezu sa Zemljinom drevnom prošlošću i omogućuje otkrivanje duhovnog znanja za iscjeljivanje čovječanstva i planeta.

Pogodan je za sretne i zdrave trudnoće, te se koristi u obredima plodnosti u kulturama istočne Europe i Afrike.

Zeleni jaspis se smatra vrlo korisnim za liječenje poremećaja želuca i probavnog sustava, prsnog koša i pluća, bubrega, slezene, mjehura i jetre. Smanjuje upale, nadutost i može pomoći u kontroli tjelesnih mirisa. Zeleni jaspis također pomaže u prevenciji i liječenju bronhitisa, prehlada, kašlja i gripe.

Poboljšava cirkulaciju, pomaže kod krvarenja iz nosa  i menstrualnog krvarenja, te pomaže u smanjenju hemoroida. Smiruje epilepsiju i giht, a može se koristiti za liječenje gubitka osjeta mirisa. Lako uspostavlja odgovarajući ritam spavanja.

Hematit je poznat kao “kamen za um”.

Hematit dovodi u harmoniju um, tijelo i duh. On je osnovni kamen zemljine energije, svojim vibracijama donosi životnu snagu, energiju i vitalnost. Donosi nam unutarnji mir, osjećaj topline i zaštitu Majke Zemlje. Pomaže u kritičnim situacijama kad smo iscrpljeni ili teže bolesni, aktivira naše sakrivene rezerve i jača organizam novom životnom energijom.

Donosi mentalnu organizaciju, vrlo je prizeman i umirujući. Potiče temeljno razmišljanje, logiku i matematiku. Poboljšava pamćenje, daje originalno razmišljanje. Pomaže nam shvatiti da su nam granice tamo gdje ih sami postavimo. Uklanja negativnosti, potiče izdržljivost i hrabrost. Uravnotežuje tijelo, um i duh.

Naročito je učinkovit za uzemljenje i zaštitu. Ovaj kamen ima snažan jang element i usklađuje meridijane, otklanjajući neuravnoteženost jina. Raspršuje negativnost i sprječava da negativna energija uđe u auru, vraćajući mir i harmoniju u tijelo.

Psihološki, hematit podiže samopouzdanje i sposobnost preživljavanja, pojačava snagu volje. Ovaj kamen otklanja ograničenja koja ste sami sebi postavili i potiče ekspanziju. Koristan je za prevladavanje ovisnosti. Hematit usmjerava pažnju na strasti koje upravljaju životom.

Hematit vam pomaže da se pomirite s greškama i da ih radije prihvatite kao iskustva iz kojih ste nešto naučili, nego kao katastrofe. Mentalno, hematit stimulira koncentraciju i usredotočenost. Poboljšava pamćenje i originalnu misao.

Povezan je s korijenskom čakrom, uzemljuje višak energije i djeluje kao stabilizirajuća sila.

Vulkanska lava je kamen hrabrosti, pruža stabilnost i snagu kada prolazimo kroz promjene u životu.

Smanjuje negativne aspekte nečijeg karaktera i omogućuje nam da shvatimo u kojem području je potrebna modifikacija. Sadrži elementarne sile vatre i zemlje, te je bogata mineralima koji su zakopani duboko u Zemljinoj jezgri.

Lava je poznata po svojoj kvaliteti uzemljavanja i odlična je za smirivanje emocija. Budući da dolazi iz sirove energije, smatra se kamenom ponovnog rođenja. Uklanja nepotrebne slojeve emocionalnih vezanosti.

Zbog svoje jake veze sa zemljom i njenog  stvaranja u središtu Zemlje, fantastična je za stabilizaciju i uzemljenje korijenske čakre i povezivanje sa Zemljom.  Omogućuje nam da ukorijenimo raspršenu energiju i pronađemo fokus i ravnotežu.

Oniks je poludragi kamen koji oslobađa od tuge, donosi dobru sreću i prepoznavanje osobne snage.

Pruža podršku u teškim ili zbunjujućim okolnostima i u periodima teškog mentalnog ili fizičkog stresa. Povezanost oniksa s cjelinom fokusira vašu energiju i usklađuje je s višom silom, pristupanjem višem vodstvu.

Ovaj kamen potiče krepkost, postojanost i izdržljivost. Potpomaže učenje lekcija, daje samopouzdanje i pomaže vam da se opustite u svom okruženju. Oniks je tajanstveni kamen koji potpomaže samostalno rasuđivanje.

Za oniks se kaže da sadrži sjećanja na stvari koje su se dogodile nosiocu. Može se koristiti za psihometriju, da ispriča priču onima koji su osjetljivi na njegove vibracije. Ovo svojstvo zadržavanja fizičkih sjećanja čini oniks jako korisnim za istraživanje prošlih života, u procesu liječenja starih povreda i psihičkih trauma koje utječu na sadašnji život.

Držanje komada oniksa nosi vaš um na mjesto prethodne povrede, što se onda može riješiti radom na fizičkom tijelu, promjenom programa ili kristaloterapijom.

Psihološki, oniks prepoznaje i integrira dualnosti unutar ličnosti. Usidrava lelujavost u stabilniji način življenja i daje samokontrolu. Oniks je mentalni tonik koji ublažava paralizirajuće strahove i brige. Oniks prenosi neprocjenjivi dar mudrog odlučivanja. Fizički, oniks pomaže kod apsorpcije energije iz svemira, energije koja je potrebna za liječenje i za ostale svrhe. Dovodi u ravnotežu jin i jang energije unutar tijela.

Amazonka – Narukvica od zelenog jaspisa, hematita, oniksa i lave

Narukvica u trostrukom nizu izrađena je od poludragog kamena jaspisa, hematita, onixa i crne vulkanske lave.

Cijena: 260 kn

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaNarukvica “Nostalgija”: Pahuljičasti opsidijan – Snažno iscjeljenje
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 04.11.2017.
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here