Designed by Freepik

Kako planete utječu na nas – iz dana u dan? U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladarima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja.

300×250 centar text-39

Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i specifično utječe na naš život. Mi nosimo dio njegove energije, kao što i svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.

„Vi ste dio ukupne Univerzalne svijesti ili Boga. A prema tome i (dio) svega što je unutar Univerzalne svijesti ili Univerzalne svjesnosti, kao što su i zvijezde, planeti, Sunce, Mjesec. Upravljate li vi njima ili oni vama? Oni su stvoreni da služe vama, kao pojedincu. Da, to je dio (igre)… Jer vi ste kao korpuskula u Božjem tijelu; prema tome su-stvoritelj s Njime u svemu što mislite i činite… Život je svrhovito iskustvo, a mjesto na kojem se osoba sama zatječe jest mjesto na kojem može iskoristiti svoje sadašnje mogućnosti, greške, promašaje, vrline, da bi ispunila svrhu koju je duša odlučila manifestirati u trodimenzionalnom planu.“ – There is a River, Edgar Cayce

PETAK je Venerin dan

Na sanskritu je njeno ime Shukra. Venera je planeta radosti, ljubavi, plemenitosti, umjetnosti i ljepote. Ona voli sklad (unutrašnji i vanjski), ugodu i druženje.

300×250 centar text-39

Petak je dan stvoren za ugodna druženja, ljubavne susrete, romantiku, umjetnost, ljepotu i uživanje! Posvetite se dragim osobama. Ako ste malo aktivnije raspoloženi obavite shopping, zabavite se, a ako ste umjetnički inspirirani napravite neko lijepo umjetničko djelo, uživajte u muzici ili posjetite izložbu.

Obucite nešto u ružičastim, modrim tonovima ili šareno. Petak je dan i za odmor, uživanje, dobru relaksaciju i opuštajuću masažu. Uljepšavanje možete začiniti nekom finom osvježavajućom maskom ili kupkom. Nju obogatite ružinom vodicom ili uljem.

Popijte na kraju čaj od stolisnika ili metvice. Venerine omiljene poslastice su u kombinaciji sa voćem. Zamislite sočne jagode sa šlagom, trešnje, maline, kupine ili breskve. Dom pročistite timijanom.

petak-hatha_reduced_13Na današnji dan neka yoga bude posvećena otvaranju “backbends“. Kobra ili bhujangasana je predivna asana u kojoj možete uživati. Ona je i “majka” svih asana koje otvaraju i izvijaju se unazad. Napravite ju nekoliko puta, osjećajte širenje i otvaranje. Njenu svjesnost prenesite na ustrasanu (položaj deve), urdhva dhanurasanu (položaj visokog luka), dhanurasanu (položaj luka), matsyasanu (položaj ribe) i sl. Fokus je na srčanu čakru (anahata). Neka dah i prana struje kroz taj dio tijela i otključaju duh vašeg srca. Sav strah i frustracije se prevladavaju a nastavlja se kretati kroz život sa lakoćom i milosti, otvorenog srca i strasti za život i ljubav.

Nadi-shodana pranayama: Kako je Venera zadužena za dobre odnose i sklad, ovo je odlična pranayama za balansiranje svih muško-ženskih suprotnosti u nama kao i našeg živčanog sustava. Vrlo je jednostavna i mirna pranayama koja učinkovito pročišćuje živčane tokove i energetske kanale. Radi se bez zadržavanja daha.

Desna ruka je u Vishnu mudri a lijeva u Jnana mudri. Zatvorite desnu nosnicu, udahnite polako kroz lijevu nosnicu do svog punog i potpunog udaha, zatvorite lijevu i izdahnite kroz desnu nosnicu do potpunog izdaha, udahnite opet kroz desnu i izdahnite istim procesom kroz lijevu nosnicu. Ovo je jedan potpuni krug Nadi-shodana pranayame.

Trataka prekrasnog cvijeta: Ovo je tehnika koncentracije/dharane koja otvara ljepotu duše. Detaljno i pažljivo promatrajte svaki dio predivnog cvijeta: boje, latice, stručak, njegove kvalitete i ljepotu. Zatim, kao da želite fotografirati tu sliku cvijeta, kamera će okinuti i onda tu sliku sprema u kompjuter.

300×250 centar text-39

Vaše trepavice su kamera, a um je hard disk koji će spremiti sliku. Zatvorite oči i ponovite tu istu sliku zatvorenih očiju. Koncentrirajte se na predio čela koji je kao ekran. Uskoro će i vaši osjećaji biti poput tog cvijeta, koji se otvara i širi u svojoj ljepoti.

Danas je dan koji posvetite Božici sreće Lakshmi! Ona je prelijepa Božica koja stoji ili sjedi na otvorenom lotosu roze boje. Vladarica je obilja i ljepote. Prinesite joj cvijet ruže ili jaglaca. Njena mantra je:

Om Hrim Shrim Maha-Lakshmi Namaha

petak-817Lakshmi

ATMA savjetnici čekaju na Vaš poziv!

Brama

ATMA SAVJETNIKBRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Prije poziva Brami možete besplatno postaviti pitanje preko Skype-a. Potražite branexy!
Milijana

MILIJANA


DUHOVNI MEDIJ, ANĐEOSKE KARTE, NEGATIVNE EMOCIJE I BLOKADE, KARIJERA, LJUBAV, PRIVLAČENJE OBILJA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 02
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min


Widget not in any sidebars
Zora

ATMA SAVJETNIKZORA


DIPL. PSIHOLOGINJA, KARMIČKA DIJAGNOSTIKA, BIOTERAPIJA, RAD S DJECOM, TERAPIJA PAROVA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 04
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Nitai

NITAI


26 GODINA ISKUSTVA – ISCJELJIVANJE NA DALJINU, TAROT, ČAKRE, ANĐELI, KRISTALI, LJUBAV, HOROSKOP MAYA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 05
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min


Widget not in any sidebars
Željko

ŽELJKO


ALTERNATIVE TEHNIKE LIJEČENJA, OBITELJSKO SAVJETOVANJE, JOGA, VEZA EMOCIJE-ZDRAVLJE, DUHOVNOST

Broj telefona: 060/600-303  KOD 03
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min


Widget not in any sidebars
HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaOrgonski medaljon Flower of life
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 18.08.2017.
Sandra Petra Pintarić

Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina a prije toga istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, starim narodima i sl. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije, kao i danas.

 

Desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je pet godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također, te završila Školu yoge Nava i podučavala nekoliko godina u tim stilovima. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca i Kundalini. Želja za daljnjim napredovanjem u yogi usmjerila ju je prema jednom od najvećih mastera današnjice Sri Dharma Mittri u New York. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je “Life of a Yogi” obuku za učitelje 2011.g., postala internacionalno prihvaćena učiteljica i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Od tada redovno posjećuje svog učitelja i senior učitelje u New Yorku, Londonu i dr. Dharma yoga je tradicionalna yoga koja podučava 8 udova yoge (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicija (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra, Yantra, Laya, Kundalini i Bhakti yoga).

 

Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu kako bi išla putem umjetnosti, duhovnosti i yoge. Bila je vrlo aktivna u svijetu umjetnosti, mode i interijera. Paralelno je kroz yoga praksu i znanje nalazila sve dublji smisao. 2009. g. zajedno sa prijateljicom otvara poznati zagrebački Yoga Centar i Školu Divya. Od tada redovno podučava i nadograđuje svoje znanje o yogi, vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli.

 

Web:

www.yogazagreb.com

www.vastuhealingarts.com

http://dharmayogazagreb.weebly.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here