Prema rezultatima istraživanja Gallupa za 2012. godinu , u kojem je sudjelovalo 50.000 osoba iz 40 zemalja, otprilike 13 posto globalnih ispitanika identificirano je kao ateisti.

Najveći postotak ateista nalazi se u Kini, njih čak 47 posto. Također, visok postotak ateista zabilježen je i u Japanu, gdje živi oko 31 posto ateista.

Jedan od najviše iznenađujućih podataka je da se u Saudijskoj Arabiji oko 5 posto stanovništva izjašnjava kao ateisti.

Regija Balkana je označena kao jedna od regija s najmanjim brojem ateista. Oko 4 posto stanovnika ovog prostora smatra se ateistima. Tako , prema Gallupovom istraživanju Balkan spada među najreligioznije dijelove svijeta.

I u Italiji, domu Katoličke crkve, gotovo tri četvrtine Talijana smatra se religiozno.

S druge strane, najviše ateista u Europi nalazi se u Češkoj gdje gotovo 50 posto stanovnika sebe smatra ateistima.

Cijelo istraživanje bilo je potaknuto s porukum koju je papa Franjo na misi u srijedu poručio jernicima, ali i nevjernicima diljem svijeta kako je ‘Bog otkupio sve nas, čak i ateiste’.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/87549-balkan-je-najreligioznije-podrucje-svijeta-najvise-ateista-u-europi-nalazi-se-u-ceskoj.html

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 24.05.2013.
Slijedeća objavaMislite da pomažu? Pročitajte popis opasnih antidepresiva koji uzrokuju iznenadnu smrt
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here