Basmati riža s maslacem „Sattva“

0
776

Basmati je jedna od najukusnijih i najmirisnijih vrsta riže a potječe s Dalekog Istoka. Ova jednostavna kombinacija aromatične riže s maslacem ide odlično uz sva jela od povrća i peciva.

Vrijeme pripreme: 20 min

Sastojci: 200 gr riže, 600 ml vode, sol, 20 gr maslaca, kurkuma (opcija).

Postupak: Operite i osušite rižu. Zagrijte vodu u jednoj posudi. U posebnoj posudi rastopite maslac i popržite rižu dok ne postane staklasta. Na ovaj način, riža će biti mnogo ukusnija i zrna će biti lijepo odvojena. Dodajte vrelu vodu u poprženu rižu i pojačajte vatru dok ne proključa. Kad uzavrije, smanjite toplinu i pustite da se riža lagano poklopljena kuha (koliko piše na kutiji). Nemojte miješati. Nakon nekog vremena, otklopite poklopac i dopustite da izvrije sva tekućina. Po želji dodajte još maslaca. Servirajte toplo.

Savjet: ako želite rižu žute boje, stavite malo turmerika (kurkuma).


PODIJELI
Prethodna objavaZapečeno povrće «Au gratin»
Slijedeća objavaNajpoznatije teorije urote
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here