Basmati je jedna od najukusnijih i najmirisnijih vrsta riže a potječe s Dalekog Istoka. Ova jednostavna kombinacija aromatične riže s maslacem ide odlično uz sva jela od povrća i peciva.

Vrijeme pripreme: 20 min

Sastojci: 200 gr riže, 600 ml vode, sol, 20 gr maslaca, kurkuma (opcija).

Postupak: Operite i osušite rižu. Zagrijte vodu u jednoj posudi. U posebnoj posudi rastopite maslac i popržite rižu dok ne postane staklasta. Na ovaj način, riža će biti mnogo ukusnija i zrna će biti lijepo odvojena. Dodajte vrelu vodu u poprženu rižu i pojačajte vatru dok ne proključa. Kad uzavrije, smanjite toplinu i pustite da se riža lagano poklopljena kuha (koliko piše na kutiji). Nemojte miješati. Nakon nekog vremena, otklopite poklopac i dopustite da izvrije sva tekućina. Po želji dodajte još maslaca. Servirajte toplo.

Savjet: ako želite rižu žute boje, stavite malo turmerika (kurkuma).


Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaZapečeno povrće «Au gratin»
Slijedeća objavaNajpoznatije teorije urote
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here