Bio si moj ljubavnik, ne moj partner – Oni koji pronađu to dvoje u jednoj osobi su doista sretni!

2
29352
Foto: pixabay.com
160×600 text-47 lijevo

„Bio si moj drug, moj prijatelj umjetnik, moj najbolji prijatelj. Ali nikada nisi bio moj suprug“ – Frida

Provela sam noći pokušavajući shvatiti što je pošlo po zlu.

Spekulirala sam godinama jesi li ili nisi prava osoba za mene. Konstantno sam promišljala našu vezu. To je bio prvi znak da si pogrešna osoba za mene.

Zapalila sam mostove i ponovo ih sagradila. Uništila sam sebe i uzdigla se ponovo. Više od svega sam željela znati zbog čega nije funkcioniralo. Jedinu stvar koju sam zaključila je ta da si bio moj ljubavnik – zapravo izvrstan ljubavnik – ali nisi bio moj partner.

Postoji ogromna razlika između pronalaženja ljubavnika i pronalaženja partnera. Oni koji pronađu to dvoje u jednoj osobi su doista sretni.

Bio si ljubavnik jer si uzimao bizarnost, poštovanje i obožavanje u velikim koracima. Znao si govoriti probrane i uzbudljive riječi rezervirane samo za mene i dao si novo značenje fizičkom odnosu.

Tvoje ruke su mi pružale utočište na tako nježan način, baš kao i tvoja briga za mene i tvoj pretjerano zaštitnički karakter.

Ali ako bih te ogolila od tvoje ljubaznosti i nježnih riječi, suočila bih se s nekim koga ne prepoznajem. Ako bih ti oduzela tvoju veličanstvenu tjelesnu moć, ne bih te mogla prepoznati.

Bio si moj ljubavnik jer sam živjela u stalnom strahu. Trebale bi mi godine da nabrojim strahove koji su izbijali na površinu kada sam bila s tobom. Stalno sam se užasavala toga da će nešto poći po zlu. Strah da ću te izgubiti – iako si me uvjeravao da neću. Ovaj strah me vezao uz tebe i činio odanom, omotao moj čvrsti zagrljaj oko tebe još snažnije.

Bio si moj ljubavnik jer sam te željela, vezala se uz tebe i učinila te svojim svemirom. Trebao si biti nezavisni planet ili još bolje planet koji kruži oko mene. Ipak, time što sam te pretvorila u cijelu galaksiju postala sam samo ugasla zvijezda u tvom svemiru.

Mogao si me učiniti i sretnom i nesretnom. Izazivao si toliko miješanih emocija u meni da sam izgubila predodžbu što je gorko, a što slatko.

Gledali smo jedno drugo, ali smo gledali u različitim smjerovima. Upravo to je stvar koja te činila ljubavnikom. Naši putovi nisu bili samo različiti, već se nisu u niti jednoj točki susretali.

300×250 centar text-39

O našoj priči se mogao snimiti uzbudljivi film o gorko – slatkoj ljubavi. Međutim, propao bi ako bi trebao prikazati priču o partnerstvu.

Imala sam dovoljno ljubavnika. Sada sam spremna za partnera – partnera koji ti nisi mogao biti.

Želim partnera koji me ne prisiljava da promislim dva puta o tome je li on pravi za mene ili nije. Želim partnera čija djela će govoriti glasnije od riječi; partnera koji me neće pustiti da pogađam, ili da budem u strahu, zbog kojeg neću pretjerano razmišljati i analizirati.

U svakom slučaju želim naći ljubavnika. Ipak, kada ogolim njegove romantične kvalitete, još uvijek želim vidjeti partnera u njemu. Partnera koji je voljan pogledati u istom smjeru kao i ja i razumjeti zašto idem tim određenim putem. Više ne prihvaćam ljubavnika koji se pita zbog čega nosim određeni znak. Želim partnera koji će držati taj znak sa mnom i napraviti svoj znak kojeg ja također mogu držati.

Želim partnera s kojim mogu komunicirati i razgovarati o mojim brigama, strahovima i sumnjama bez da me osuđuje ili ne razumije. Želim da riječi teku između nas poput rijeke koja nikad neće presušiti.

Pravi partneri nas uzdižu iznad sebičnosti i vlastitih želja i to je ono što želim iskusiti.

300×250 centar text-39

Želim osjetiti izbor i slobodu. Želim iskusiti iskustvo ljubavi kao takve a ne samo misliti o njoj. Ne želim sliku nekoga – želim nekoga kome mogu slijepo vjerovati.

Želim spremnost, ne konfuziju. Ljubavnici su uvijek zbunjeni. S druge strane, partneri su uvijek spremni, jer znaju da ne postoji prepreka koja može stati na put tome da provedu ostatak života zajedno.

Pronašla sam samo ljubavnika u tebi. Ipak, radi jedne stvari mi je drago, a to je da si mi ukazao na partnera s kakvim želim biti.

elephantjournal

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

 

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

PODIJELI
Prethodna objavaBožanska ruka vas je vodila kroz “propale” veze kako bi otkrili OVU tajnu!
Slijedeća objavaKoliko puta ćete u životu doživjeti veliku ljubav: OVA 3 znaka samo jednom!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

  1. Pa nije ti on kriv zato sto si se ti pored njega osjecala u strahu, lol. Bio je u tvom zivotu da shvatis s kakvim strahovima se nosis i da se suocis s njima. I ako ih nisi rijesila sa sobom, oni su i dalje u tebi i izaci ce na povrsinu opet. To je jednostavno bio tvom problem, najlakse je okriviti druge zbog osjecaja koje ti proizvodis. Preuzmi odgovornost na sebe.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here