Tibetanski duhovni vođa Dalaj lama izjavio je u četvrtak da njegova nasljednica može biti žena, prenosi informativni portal France 24.

– Ako okolnosti pokažu da je ženski Dalaj lama korisniji, tada će automatski ženski Dalaj lama doći – rekao je tibetanski vođa na tiskovnoj konferenciji u Sydneyu, na početku svoje desetodnevne turneje Australijom.

Dalaj lama je odgovarao na upit australskih novinara potaknutih ‘borbom spolova’ koja se rasplamsala u Australiji ovoga tjedna pošto je australska laburistička premijerka Julia Gilard izjavila da bi oporbeni konzervativci marginalizirali žene i postrožili zakon o pobačaju u slučaju pobjede na izborima najesen.

Svijet je suočen s moralnom krizom nejednakosti i patnje i trebaju mu čelnici s više suosjećanja, kazao je Dalaj lama. – U tom smislu, biološki, žene imaju više potencijala. Imaju više osjećaja za dobrobit drugih – objasnio je.

– U mom slučaju, moj otac bio je nagla temperamenta. Katkad sam i dobio batina. Ali je moja majka bila tako divno milosrdna – rekao je.

http://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle/89091-dalaj-lama-moj-nasljednik-mogla-bi-biti-zena.html

Prethodna objavaGenetičko ropstvo – počelo sakupljanje DNA pojedinaca na ulicama SAD-a
Slijedeća objavaIznenađujuće mali postotak ‘pošteno’ opere ruke poslije zahoda, kakve su vaše navike?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here