Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Saturn je 26. kolovoza, na 21. stupnju Strijelca, pošao direktnim putem i ušao u posljednju dekadu tog znaka, u kojem će se nalaziti sve do 21. prosinca 2017. godine, kada će ga napustiti i prijeći u svoj domicilni znak, Jarca.

Generacije koje u natalu imaju Neptuna u Strijelcu, one rođene između 1970. i 1983. godine, već su prošle svoje buđenje, pogotovo one do 1979. godine.

Neptun u Strijelcu je dobroćudan i uvijek traži neki dublji smisao, traži ono nešto nevidljivo i vjeruje u onostrane sile, ali isto tako i u nepostojanje religije, jer cijeli univerzum je religija sama po sebi.

Prolaskom Saturna preko Neptuna za mnoge je ovo bilo buđenje, da prestanemo sanjariti i da ipak neka naša vjerovanja materijaliziramo, odnosno da ih primijenimo u stvarnom životu.

Naša su uvjerenja bila na testu i neka su jednostavno morala otpasti, jer su se pokazala kao neefikasna u realnosti.

Za neke je to značilo pucanje ružičastog balona. Sve u svemu, nije bilo lako, no opet mnoge održive stvari su se sada materijalizirale i pokazale da zaista djeluju.

Čišćenje nam je svakako trebalo. Generacije rođene od 1980. do 1983. godine sada mogu odahnuti, jer se pomiču s mrtve točke, koja je nastala zbog Saturnovog vraćanja unazad.

Ove generacije sada još jednom imaju priliku riješiti i naučiti lekcije sve do kraja godine, ako već nisu u prvoj polovici ove godine. Vrijeme je da se sada mnoge stvari završe pa tako one koje nam više ne služe svrsi trebamo otpustiti, jer time odrastamo i rješavamo se tereta.

Saturn predstavlja karmu i sve ono što moramo “odraditi” i naučiti u ovom životu, a dok je u Strijelcu govori o svim našim moralnim vrijednostima, odnosu prema religiji i našem gledanju na drugačije, različite kulture i strance, kao i o sudskim poslovima i pravdi.

Opisuje i sve poslove vezane za vladine organizacije, fakultetsko obrazovanje, te naš pogled na autoritete, optimizam, ekspanziju, više znanje i ideale. Odnosi se i na Jupitera, planetu koja vlada znakom Strijelca i devetu kuću u natalnom horoskopu, a s obzirom da se Jupiter nalazi u Vagi, odnosi se i na ljubavne veze, međuljudske odnose i zakonske brakove.

Retrogradno kretanje Saturn je bio započeo još u vrijeme dok je Venera bila retrogradna pa je početak tog razdoblja bio vrlo težak i depresivan. Za mnoge to se odnosilo na odrađivanje dugova u ljubavnim odnosima i općenito način poimanja ljubavi, kako prema drugima tako i prema sebi.

No, izlaskom Saturna iz svoje retrogradnosti sada kao da završava taj turoban period i konačno se oslobađamo svog tereta i dugova koje smo imali. Pogotovo je tome tako, jer ovog puta Venera ulazi u znak Lava i radi sekstil sa Saturnom, što nam govori da smo dobro odradili lekciju, te da je sada vrijeme da uberemo plodove svoga rada.

To može značiti upravo manifestiranje svega što smo naučili u proteklom periodu Saturnove retrogradnosti. Otpuštanje karme i osjećaj slobode sada će biti jači nego ikada, i konačno ćemo disati punim plućima, jer nagrade slijede.

Na sam dan, 26. kolovoza, Mjesec je napravio konjunkciju sa Jupiterom u Vagi i sekstil sa Saturnom, a Mars konjukciju sa Sjeverni čvorom iz Lava i trigon sa Saturnom pa zaista kreće otpuštanje tereta i početak pozitivnog pogleda ka budućnosti.

160×600 text-47 lijevo

Sve je to jedna uvertira u pozitivan period koji slijedi, jer depresivno razdoblje je završeno i na nama je zadatak da podignute glave i smjelih, pozitivnih misli kročimo hrabro naprijed.

Već neko vrijeme je na snazi, a sada će još više doći do izražaja, konjunkcija Saturna i Lilita, asteroida, kojeg još nazivaju Crni ili Plutonov Mjesec, odnosno ženska strana te planete.

A kako i Pluton predstavlja karmičke dugove, sadašnja konjunkcija je posebno značajna za one koji u svojoj natalnoj karti imaju istaknut Lilit, jer ovdje se radi o onoj ženskoj, vrlo snažno i moćnoj energiji koje se ponekad pribojavamo, a koja bi vrlo lako mogla krenuti u razaranje ukoliko joj se dovoljno ne poklonimo.

Lilit isto tako predstavlja sve ono za što se tako čvrsto držimo i to duboko iznutra, a kada Saturn dođe u konjunkciju, vrijeme je za otpuštanje emocionalne povezanosti s osobama, stvarima ili strahovima koji nam zapravo uopće ne čine dobro.

Lilit ovdje igra ulogu Feniksa pa ukoliko smo sada spremni zagledati se duboko u nas same, tamo gdje nas najviše boli i gdje najviše strahujemo, onda bi se sva ta tama mogla transformirati, što bi za mnoge značilo otpuštanje strahova i emocionalnih tereta. Dopustite si potonuti, jer samo tako ćete se uzdići još više.

Na taj način možemo si omogućiti da konačno otpustimo ono što smo činili i što smo dugovali u nekim segmentima svog života, kako bismo ulaskom Saturna u svoj domicilni znak Jarca, krajem godine pa narednih godinu-dvije, uživali u ubiranju plodova svog mukotrpnog rada svih proteklih godina.

Ana Mandić/astroportal

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

26 DRVO SREĆE AMETIST

FENG SHUI DRVO SREĆE - Ametist i bakar


Vjeruje se da ovo Feng Shui drvce, isprepleteno od poludragog kamena Ametista i bakrene žice, pospješuje zdravlje, donosi harmoniju i blagostanje, što općenito pridonosi sreći i zadovoljstvu u obitelji.
Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

 

Prethodna objavaSri Yantra – 9 koraka prema Božanskom
Slijedeća objavaVenera u Lavu do 20. 09. – Uživajte u predstavi vrhunske kraljice drame!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here