Priroda današnjeg dana je «unutarnji mir».

U današnje vrijeme sve je teže ostvariti unutarnji mir. Zbog mnoštva sadržaja s kojima nas stalno «bombardiraju», teško ga je ostvariti i naći. Unutarnji mir kao pojam, suprotan je unutarnjem nemiru koji dolazi od nezadovoljenih želja, koje stvara naš Ego. Ego kao glavni čimbenik stvara uvijek nove želje koje se nikada u potpunosti nemogu zadovoljiti. Kada ostvarimo jednu želju, uvijek se rađa nova želja, pa možemo govoriti o unutarnjem nemiru izazvanom različitim željama i htjenjima.

Ipak, ne željeti, znači ne – živjeti. Želje ne možemo potisnuti niti ugasiti. Možemo ih svesti na umjereni stupanj, dovesti ih u neometajuće stanje. Neometajuće stanje znači da mi vladamo sa svojim željama a ne one s nama. Neometajuće stanje postižemo laganom promjenom razine svjesnosti koja se ostvaruje duhovnim radom na sebi. Meditacija, vježbe disanja, vježbe koncentracije, energetske metode rada, sve su to odlične metode povećanja svjesnosti i ostvarenja unutarnjeg mira. Kada je unutarnje mir ostvaren, mi smo sretni i zadovoljni. Dan nam ljepše i ugodnije prolazi a naši odnosi dobijaju novu kvalitetu i nove uvide.
Zajedno rastemo s drugima i sa cijelom svojom okolinom ako uspijemo održavati stanje unutarnjeg mira!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

300×250 centar text-39
300×250 centar text-39
Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaŠto nam govori osoba koja prigovara?
Slijedeća objavaOdtapkajmo krivnju – četverosatno tapkanje
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here