1. tithi – Krišna Pratipada
Čandra ili Mjesec u nakšatri Magha

Priroda današnjeg dana je “percipiram samo dobro”.

Na vratima hrama Toshogu u Japanu piše: “Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim zlo”. To su naša tri majmuna koji simboliziraju naše majmunske umove. Jedan rukama pokriva oči, drugi uši, a treći pokriva svoja usta. U ovom slučaju nam pokazuju što mi moramo raditi. Stvarno naš um je poput majmuna koji stalno skače s grane na granu u potrazi za bananama i za drugom hranom. On je stalno aktivan, nemiran i rijetko ima mira, možda samo kada spava. Sve što vidimo, čujemo i govorimo sve je projekcija našeg uma, njegovog doživljaja okoline, njegovog razmišljanja. Mi možemo reći drugoj osobi: “Ti si loš/loša”. Ali to je samo naš subjektivni doživljaj te osobe koji potječe iz našeg uma.

Danas je dobar dan za smirivanje naših umova putem metoda za njegovo smirenje: meditacija, yoga imamo danas stvarno puno metoda na raspolaganju!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

majmuni1

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaJoseove sandale
Slijedeća objavaSatiralije
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here