11. tithi – Krišna Ekadaši

Čandra ili Mjesec u nakšatri Ardra

Priroda današnjeg dana je “osjećaj krivnje”. Osjećaj krivnje je suvišni energetski potencijal. Stvar je u tome da u prirodi ne postoje pojmovi kao što su dobro ili loše. Dobra i loša djela su za sile ravnoteže podjednaka. Postupili smo loše, postali smo toga svjesni i dobili osjećaj krivnje (mene treba kazniti) te stvorili potencijal. Postupili smo dobro , postali smo toga svjesni i dobili osjećaj ponosa (mene treba nagraditi) i također stvorili potencijal. Sile ravnoteže ne shvaćaju zašto treba kažnjavati ili nagrađivati.

Naknada za osjećaj krivnje uvijek će biti kazna u nekom obliku. Ako nemamo osjećaj krivnje, ne možemo se kazniti. Možemo se sjetiti mnogih primjera iz svakodnevnog života. Na pr. posvađali smo se s prijateljem ili s prijateljicom. Poslije toga nam je bilo žao. U toku dana smo porezali smo prst te se na taj način fizički kaznili. Ovo je samo jedan od banalnih primjera kako stvar funkcionira i vjerojatno su mnogi od nas iskusili slične situacije.

Danas je dobar dan da se pokušamo riješiti osjećaja krivnje!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaPrevelika kreacija, premali mozak
Slijedeća objavaVIDEO: Na rubu znanosti – Jesu li životinje kulturna bića?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here