Responsive text-52 horizontal
Dr. Rupert Sheldrake je znanstvenik. Poznati znanstvenik, svjetskog glasa. Tim je snažnije odjeknula njegova knjiga “Obmane znanosti” koja je dočekana od strane znanstvene zajednice kao neprijateljska, iako ne napada znanost u cjelini, već upravo suprotno – ukazuje nam na činjenicu kako je baš znanost, načelno najotvorenija od svih ljudskih djelatnosti u smislu prihvaćanja novih ideja, zapela unutar “deset dogmi”: potpuno nedokazanih pretpostavki kojih se čvrsto drži.

U ovom TED govoru, koji je zbog svoje kontroverznosti obrisan sa službenog TED-ovog web odredišta, dr. Rupert Sheldrake objašanjava kojih su to deset loše postavljenih hipoteza koje koče napredak znanosti ucjelini.

Nema ničeg lošeg u tome, dapače: ako su ove pretpostavke doista znanstveno neutemeljene, naša je civilizacijska dužnost ozbiljno ih i kolektivno preispitati. Počevši od pretpostavke kako materija nema svjesnost i kako cijeli svemir funkcionira poput glupog automata, preko ideje da je sva naša percepcija smještena isključivo u našoj glavi, pa sve do lako dokazive činjenice kako prirodne konstante možda baš i nisu toliko nepromjenjive koliko se uobičajeno misli.

Kako god bilo, ovo je govor koji će vam promijeniti pogled na život i svijet u kojem živimo. Vrijedi svake minute, iskrena preporuka.

Responsive text-52 horizontal
Prevedeno na hrvatski.

Izvor: manifestiranje.com

Znanstvenici: “Dajte nam jedno besplatno čudo i mi ćemo objasniti ostatak.”

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 14.12.2014.
Slijedeća objavaVoćni kolač bez pšeničnog brašna!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here