Promislimo malo o nevjerojatnom ljudskom srcu, organu koji pumpa krv kisikom i hranjivim tvarima kroz naše tijelo po preciznom rasporedu. Znanstvenici su danas dokazali da taj veličanstven stroj, veličine šake i težine u prosjeku manje od 280 grama, također posjeduje određenu razinu inteligencije koja se tek počinje dublje razumijevati. Dokazi pokazuju da srce igra puno veću ulogu u našim mentalnim, emocionalnim i fizičkim procesima nego što se do sada smatralo.

300×250 centar text-39

Srce je osjetilni organ i djeluje kao sofisticirano informacijsko kodiranje i centar obrade koji mu omogućuje da nauči, zapamti i samostalno donosi funkcionalne odluke, napisao je Rollin McCraty, voditelj istraživanja na HeartMath institutu. Znanstvenici na tom institutu provode istraživanja srca već gotovo dva desetljeća i sada ga karakteriziraju kao energetsko srce.

Srce, kao i mozak, stvara snažno elektromagnetsko polje s time da srce stvara najjače elektromagnetsko polje u tijelu. Ono je oko 60 puta veće od moždanih valova mjereno u amplitudama. HeartMath studije pokazuju da se ovo moćno elektromagnetsko polje može detektirati i mjeriti i nekoliko metara udaljeno od fizičkog tijela.

Rezultati eksperimenata koje su provodili, pokazali su da se događa prijenos elektromagnetske energije koju proizvodi srce kada se ljudi dodiruju ili su u blizini. Primjetili su da to može imati važne implikacije na uspjeh brojnih modalitata iscjeljivanja. Za mnoge takve prakse znanost prije nije bila u stanju opisati mehanizam kojim se odvija razmjena energija između pojedinaca. Ova današnja znanstvena saznanja, predstavljaju jedne od prvih uspješnih pokušaja da se izravno izmjeri razmjena energije među ljudima.

300×250 centar text-39

U jednom HeartMath novijem istraživanju, ispitivali su razmjenu energije u jednom od najintimnijih ljudskih odnosa – mjerili su interakciju srce-mozak između majke i djeteta. Istraživanje je pokazalo da su se moždani valovi majke uskladili sa srcem djeteta! U tom eksperimentu, beba je ležala u majčinom krilu.

Kad je majka usmjerila svoju pozornost na dijete, ona je postala osjetljiva na suptilne elektromagnetske signale generirane od strane srca svog djeteta. Ti rezultati imaju intrigantne implikacije, upućuju da je majka u svom psihofiziološkom koherentnom stanju postala više osjetljiva na suptilne elektromagnetske informacije kodirane u elektromagnetskim signalima svog djeteta!

Elektromagnetsko polje srca sadrži određene informacije ili kodove koji se prenose unutar i izvan tijela. Jedan od najvažnijih nalaza HeartMath istraživanja koji se odnosi na ovo područje je da namjerno generirane pozitivne emocije mogu promijeniti tu informaciju ili kodove. To otkriće otvara pitanje hoće li informacije elektromagnetskog srca prenešene sa jednog pojedinca koji je ljut, uplašen, depresivan ili doživljava neku drugu negativnu emociju, dovesti do djelotvornih svojstva nakon utjecaja na njega pozitivnim emocijama?

300×250 centar text-39

Odgovor je DA! Kroz korištenje alata i tehnologija koje potiču pozitivne emocije i psihofiziološku koherentnost, pojedinci mogu učinkovito pokrenuti postupak promjene pri čemu se redoviti emocionalni obrasci na kojima se temelji stres zamjenjuju se novim, zdravijim obrascima koji uspostavljaju veću emocionalnu stabilnost, mentalne oštrine i fiziološku učinkovitost.

quantumzona.com

DANVANTARI AJURVEDA

DANVANTARI AJURVEDA

Velika knjiga o Ajurvedi

Knjiga detaljno opisuje sve aspekte Ajurvede: povijest Ajurvede, proces stvaranja, prakriti, mahabhute, doše i male, ajurvedsku dijagnostiku, različite vrste ajurvedskih tretmana i ajurvedske proizvode.
Naučiti će vas kako da izračunate svoju tjelesnu konstituciju, izbalansirate prehranu, poboljšate svoj život, u slučaju neophodnosti dijagnosticirate zdravstveni problem i pronađete potreban lijek.

Cijena: 232,00 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaDanas Mlađak u Jarcu: U što je vrijedno ulagati trud i energiju?
Slijedeća objavaŠto ste PRVO ugledali na ovoj slici? TO opisuje vaš karakter i daje bitan savjet za uspjeh!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

  1. Solidan text o srcu upravo danima srce mi krvari iznutra cak da I bol osjetim cudan je to organ dugo ga se shvacalo ko pumpa.kad smo sretni I srce je sretno osjecaji su u srcu mozak je baza podataka tako kad projeciramo negativnu energiju srce to osjeti najjace.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here