Vrijeme blagdana zna biti i stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng shui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već nam nudi i savjete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

300×250 centar text-39

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gdje ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mjesto za jelku po feng shuiju je od izuzetne važnosti jer će donijeti harmoniju u dom.

Gdje postaviti jelku?

Zimzeleno drvce simbolizira dugovječnost i prijateljstvo.

Prema certificiranim Feng Shui praktičarima, trokutasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre” u Feng shuiu, a najbolje mjesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji lijevi kut vaše kuće.

Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trokutasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni.

Postavljanje božićne jeke na ovom mjestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Također, dobra mjesta za novogodišnje jelke su generalno svi kutovi vašeg doma ili centralni dio kuće, gdje će se stabilizirati energija tijekom ove užurbane sezone.

U slučaju da ste jelku postavili na sjever, ukrasite ju staklenim dekoracijama plave, bijele, srebrne i zlatne boje.

Novi za clanke 75Drvce na zapadu ili sjeverozapadu bi trebalo biti u bijelim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili sjeveroistočnom dijelu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bijela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprinijeli kvalitetnijoj povezanosti obitelji, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju osobnu energiju

Gdje god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom.

Ne smije biti postavljena na mjesta koja blokiraju protok Chi energije, kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.

Možda ćete morati preurediti prostor u sobi gdje stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da namještaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok Chi energije. Možda želite premjestiti neke komade namještaja u drugu prostoriju za vrijeme blagdana, kako bi omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili obiteljska soba bude prepuna božićnim poklonima, obitelji i prijateljima, prostor će biti u još većem kaosu.

Feng Shui savjetuje da jelku ne stavljajte:

– U hodniku ili sobi gdje može blokirati prolaz
– U području gdje će ometati protok Chi energije
– Previše blizu izvora topline ili kamina, gdje može izazvati požar ili se osušiti brže (ako je rezana)

Novi za clanke 75Ukrašavanje doma

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u blagdanskom dekoru kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene svijeće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasvjeta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena ju boja uspješno upija. Zimzelene grančice, vjenčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Ovih se dana često fotografiramo, pa je poželjno imati na umu da je fotografija s troje ljudi poredanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se obitelj sastoji od tri osobe, one trebaju pozirati u formi trokuta pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smješta u gornju poziciju.

Za ugodnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, naranče, limuna ili cimeta.

Novi za clanke 75I još:

– Nemojte izbjegavati svjetleće i svjetlucave ukrase. Vatra simbolizira slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.
– Kako biste poboljšali zdravlje, Božićnu zvijezdu ili neko drugo živo cvijeće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije.
– Ukrasne anđele stavite lijevo od ulaznih vrata. Na taj način osigurat ćete pomoć dragih ljudi.
– U desni kut, suprotan od ulaznih vrata stavite dvije mirisne ili ukrasne svijeće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumijevanja. Najbolje boje za svijeće su žuta, ružičasta i crvena.
– Oživite svoj dom svježim bojama i ugodnim mirisima.
– Iza vaze s cvijećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se ljepota duplirala.
– Glavna rasvjetna tijela ne bi trebala biti previše jaka.
– Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.
– Pozovite paran broj gostiju.
– Ne posjedajte drage goste u blizini vrata. Tko sjedi prvi do izlaza, uvijek prvi odlazi.
– Dopustite djeci da uživaju, što manje vičite.

HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaTajna brakova koji traju “Dok ih smrt ne rastavi”: Samo OVA jedna stvar?
Slijedeća objavaTEŠKE LJUBAVI: Zašto privlačimo problematične odnose?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here