Gladovanje potiče regeneraciju matičnih stanica oštećenog i starog imunološkog sustava

1
5644
Designed by Freepik

“Pokušajte tjedan dana, samo tjedan dana i poslije ćete vidjeti”, tvrdi 57-godišnji Michael Van Almsick koji jednom na godinu dolazi postiti u kliniku Buchinger-Wilhelmi na obali jezera Konstanz blizu Švicarske.

300×250 centar text-39

U medicinskim krugovima često osporavana terapeutska metoda – gladovanje vrlo je popularno u Njemačkoj čije zdravstveno osiguranje u nekim slučajevima pokriva troškove takvih alternativnih metoda.

Gladovanje štiti zdrave stanice miševa od toksičnih učinaka kemoterapije i potiče regeneraciju matičnih stanica oštećenog, starog imunološkog sustava.

Vlasnik velike PR agencije iz Muenchena, koja organizira koncerte Rolling Stonesa u Njemačkoj, u klinici već dvadesetak godina liječi svoje tegobe s prekomjernom težinom i prateće kronične tegobe.

Otto Buchinger (1878-1966) liječnik po kojem je nazvana klinika, eksperimentirao je s gladovanjem kako bi se izliječio od reumatoidnog poliartritisa koji ga je primorao da 1917. napusti dužnost mornaričkog liječnika. Njegova se metoda proširila i popularna je u Njemačkoj.

Gladovanje sprečava kardiovaskularne bolesti, pomaže pri liječenju astme, artroze, kroničnih bolesti probavnog sustava, nekih kroničnih infekcija dišnog sustava ili depresivnih stanja, tvrde zagovaratelji.

Pouzdane znanstvene studije o toj metodi nisu brojne, no jedna iz 1991., objavljena u časopisu Lancet 1991., bavi se učincima gladovanja na reumatoidni artritis.

U Njemačkoj je knjiga “Postom do zdravlja i ljepote” Helmuta Luetznera (prevedena na hrvatski) koji je nekada radio kod Buchingera, prodana u više od dva milijuna primjeraka od objave 70-ih godina.

336×280 lijevo text-54

O gladovanju se uči u nekim sveučilišnim centrima, među njima i bolnici Charite u Berlinu gdje profesor Andreas Michalsen vodi odjel prirodnih metoda liječenja.

“Nijemci su pomalo opsjednuti biljkama, ekološkim uzgojem, vegeterijanstvom, jogom, zdravim životom”, kaže Michalsen koji provodi kure posta od 12 do 14 dana, a pokriva ih pokriva zdravstveno osiguranje.

Alternativni pristup potječe od romantičara koji su “vjerovali u snagu samoizliječenja” i “Lebensreforma” (reforma života) krajem 19. stoljeća, što je bio odgovor na galopirajuću industrijalizaciju, kaže Michalsen.

“Unos u redovitim intervalima hrane bogate kalorijama novost je u ljudskoj evoluciji”, objašnjava.

Kalifornijski profesor Valter Longo pokazao je 2008. da gladovanje štiti zdrave stanice miševa od toksičnih učinaka kemoterapije, što je dodatno pojačalo interes za gladovanjem u Njemačkoj. Istraživanja također otkrivaju kako gladovanje  potiče regeneraciju matičnih stanica oštećenog, starog imunološkog sustava.

Na taj način organizam se potiče da zamijeni stare i oštećene stanice, objašnjavaju američki znanstvenici koji su proveli studiju objavljenu u stručnom časopisu Cell Stem Cell.

‘Kada se izgladnjujete, vaš organizam pokušava sačuvati energiju, a jedan od načina da se sačuva energija je da se reciklira puno stanica koje nisu potrebne, posebno onih koje bi mogle biti oštećene’, rekao je profesor ma Sveučilištu Južna Kalifornija i stručnjak za dugovječnost, Valter Longo.

300×250 centar text-39

Tim pod njegovim vodstvom koji je proveo istraživanje došao je do slijedećeg zaključka: dvodnevni do četverodnevni post koji se provodi svakih 6 mjeseci tjera tijelo da prebaci u tzv. fazu preživljavanja. U toj fazi organizam poseže za zalihama masnoće i šećera i ujedno uništava stare i oštećene stanice.

‘Kada je cijeli organizam teško oštećen kemoterapijom ili samim procesom starenja, postovi mogu generirati novi imunološki sustav – doslovce’, objašnjava profesor Longo.

Zadnjih četvrt stoljeća dijabetes, reumatizam, povišeni krvni tlak tretiraju se lijekovima koji su bili izbačeni na tržište, a zatim povučeni zbog štetnih nuspojava, kaže Michalsen i zaključuje “učestalost tih bolesti raste jer postajemo sve stariji” i “apsolutno sam uvjeren da će za deset godina gladovanje postati vrlo važno, jednostavno zato što tradicionalna medicina na njih nema odgovora”.

dnevno.hr / news.usc.edu

ATMA savjetnici čekaju na Vaš poziv!

Zora

ZORA


DIPL. PSIHOLOGINJA, KARMIČKA DIJAGNOSTIKA, BIOTERAPIJA, RAD S DJECOM, TERAPIJA PAROVA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 07
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Željko

ŽELJKO


ALTERNATIVE TEHNIKE LIJEČENJA, OBITELJSKO SAVJETOVANJE, JOGA, VEZA EMOCIJE-ZDRAVLJE, DUHOVNOST

Broj telefona: 060/600-303  KOD 06
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

OSHO ZEN

OSHO ZEN TAROT!

Transcendentalna igra Zena

Kada nam se život čini pun neizvjesnosti i nesigurnosti, mi počinjemo tražiti izvor inspiracije: Što će se dogoditi u budućnosti? Što je sa mojim zdravljem, sa mojom djecom? Što će se dogoditi ako se odlučim za ovo, a ne za ono? Na taj se način koristio tradicionalni tarot, kako bi zadovoljio želju za poznavanjem prošlosti i budućnosti.

Komplet sadrži 79 karata i priručnik za slaganje karata i interpretaciju.

Cijena: 225 kn - Kupi ovdje

PODIJELI
Prethodna objavaSasvim obična žena koja se svaki dan nervirala: Priča Ljiljane (55) otvorit će vam oči!
Slijedeća objavaDr Velkov: Uputstva za samoizliječenje – pomažu kod svih bolesti!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

  1. Hey ma#2&etLn8,17;s never use he word “blood shed” in the same sentence with Occupy, again. Never. Ever.This is all about a peaceful movement of revolution. Please keep such comments far from what were trying to accomplish.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here