Astro – psihologija: Jedan znak mora naučiti kako istaknuti i iskoristiti svoje sposobnosti

0
30754
Foto: Stefan Keller/pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Ovan

Provokativan, bučan, energičan i neustrašiv, Ovan je znak koji će svugdje biti primijećen. Njegovo žustro kretanje i živa gestikulacija odaju nervoznu osobu koju ne drži mjesto i kojoj uvijek nedostaje riječi da izrazi sve što osjeća.

I njegov hod odaje osobu koju ne drži mjesto i koja želi što prije stići do cilja. Čini se da rođeni u tom vatrenom znaku na sve moraju reagirati, a kako redovito i bezazlenu kritiku shvaćaju kao napad ili izazov, i reakcije su im burne.

Za njih se vezuju brojne krajnosti, a odnosi s drugima najčešće im se vrte oko ljubavi i mržnje. Ne vole ništa osrednje, a nikad osrednje i ne daju. Iz sebe izvlače maksimum i dostojanstveno odbijaju mrvice prijateljstva, ljubavi …

Važe za tešku, tvrdoglavu i naprasnu osobu koja uvijek tjera po svome i sve gleda kroz svoju prizmu. Tipičan Ovan rečenicu počinje sa “Ja”, u društvu je glasan i često nadmen, a u poslovnim odnosima ne baš vičan suradnji. Premda mu prijatelji prigovaraju kako se previše hvali i uvijek ustraje na svom mišljenju, ipak je mnogo onih koji ga iskreno vole, jer on je velikodušan, osjećajan, otvoren i pošten.

Njegova drskost i pokoja uvreda bit će mu oproštena jer će svoju privrženost dokazati na drugi način. Kad ga netko naljuti, reći će i ono što ne misli, samo da ga povrijedi. Brzo plane, ali bijes mu ne traje dugo. Nakon oluje koju je izazvao, ponovno je vedar – kao da se ništa nije dogodilo. Neće se ispričati, nego će se svojim postupcima iskupiti.

Bik

Bik je odlučan, temeljit i uporan. Kao i ostali zemljani znakovi, racionalan je, oprezan i analitičan, ali nije kao Djevica sitničav, niti opsjednut karijerom kao Jarac. Želi uspjeti, ali nije mu cilj samo raditi i biti uspješan – želi uživati u životu, izgraditi dom, obitelj, ostaviti nešto iza sebe.

Osjećaje dobro kontrolira, apsolutno je predan zadacima koje sebi zadaje, a stjecanje i posjedovanje najviše ga ispunjava. Ima jasne ciljeve koji želi dostići, ali ne i snove, jer nije tip sanjalice i idealiste koji teži nečemu što se u njegovom vremenu ne može ostvariti.

Vrlo je strpljiv, tvrdoglav i ustrajan, a od svojih ciljeva rijetko odustaje, osim kad je razočaran. Može danonoćno raditi bez predaha, ali isto tako poznaje i razdoblja lijenosti, nepokretnosti i malodušnosti. To je melanholik koji se voli prepuštati uspomenama i ljubavnim maštanjima, zaboravljajući pritom na važne stvari koje mora obaviti.

Ali, ima dovoljno odlučnosti i snage da se na vrijeme trgne. Većinom je dobroćudan, ali ne i naivan. Prepoznaje one koje ga žele iskoristiti, a prema njima zna biti i izuzetno strog i grub. U društvu ne vrijedi za veliku pričalicu, nije ni osobito zabavan ni duhovit, ali voli takve osobe. Ne spada u rasipnike, ali kad se radi o osobnim zadovoljstvima, široke je ruke.

Savjetnici Lijevo

ATMA SAVJETOVALIŠTE

Broj telefona: 060/600-303
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min


BRAMA KOD 01


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE


MILIJANA KOD 02


DUHOVNI MEDIJ, NEGATIVNE EMOCIJE I BLOKADE, KARIJERA, LJUBAV, PRIVLAČENJE OBILJA, OVISNOSTI


MARIO KOD 03


ASTROLOG (JYOTISH), OSOBNI HOROSKOP, PSIHOLOŠKA POMOĆ U KRIZNIM SITUACIJAMA, HOMEOPAT


ZORA KOD 07


DIPL. PSIHOLOGINJA, KARMIČKA DIJAGNOSTIKA, BIOTERAPIJA, RAD S DJECOM, TERAPIJA PAROVA


ŽELJKO KOD 06


ALTERNATIVE TEHNIKE LIJEČENJA, OBITELJSKO SAVJETOVANJE, JOGA, VEZA EMOCIJE-ZDRAVLJE


MELITA KOD 04


OSOBNI RAST, NLP, ZAKON PRIVLAČENJA, KARIJERA, LJUBAV, ODNOSI, BLOKADE, TRAUME, KONFLIKTI


DANIJELA KOD 05


ENERGETSKA PSIHOLOGIJA (EFT, NLP), ODNOSI, KARIJERA, EMOCIJE, ZDRAVLJE, STRES, OVISNOSTI

Blizanci

Ovo je znak koji se ne može pohvaliti čeličnom voljom ni mišićnom snagom, ali su mu zato intelektualne sposobnosti izuzetne. Svestran je, naoružan znanjem sa svih područja, spretan s riječima, tijelom okretan, snalažljiv u svim prilikama.

U društvu je uvijek nasmijan i vedar, raduje se novim poznanstvima, novim poslovima, bez problema mijenja navike i mjesto boravka.

Prilagodljiv je, redovito radi nekoliko poslova u isto vrijeme, može biti cijeli dan na poslu, a navečer čio i zabavan u društvu.

Zna kako se treba ponašati u svakom društvu, a majstor je za popravljanje raspoloženja namrgođenom šefu ili ljutitom partneru.

Muškim predstavnicima nisu strani kućanski poslovi, u nekima su i spretniji od svojih partnerica.

Žene se, pak, mogu nositi s muškarcima na svim “njihovim područjima” – od posredovanja u prodaji tvrtka pa do priča o nogometu. Za muškarce Blizance može se reći da posjeduju ono što nedostaje većini muškaraca, a isto vrijedi i za žene.

Nisu opterećeni svojom spolnošću, niti muškim, odnosno ženskim društvom. U svim međuljudskim odnosima ustraju u prijateljstvu, razgovoru, racionalnim objašnjenjima i uvjeravanjima. U svakoj situaciji naći će neku komičnu stranu, a čak će i neke prijeteće obračune doživjeti kao igru. Za Blizance se može reći da su poput male djece, a i većina ih se može pohvaliti mladenačkim izgledom i duhom i u zrelim godinama.

Rak

Naizgled kruti, drski ili kontrolirani, Rakovi kriju složenu emotivnu strukturu i duboke unutarnje doživljaje. To su ljudi koji su sazdani od snažnih osjećaja i koji duboko proživljavaju sve što se oko njih događa.

Djeluju pasivno, šutljivi su, oprezni i tajanstveni. Poput bojažljivog raka povlače se u sebe čim opaze nekog nepoznatog, jer ono što im je strano, redovito doživljavaju kao prijetnju. Ali, većina ih se ne brine i ne plaši toliko za sebe koliko za svoju obitelj, a naročito za djecu. Imaju poseban osjećaj za zbrinjavanje potomstva, a isto i za očuvanje tradicije. Ne vrijede za agresivce, ali kad su u pitanju oni koje vole, kao i njihova domovina, neustrašivo će stati u njihovu obranu.

Religiozni su, duhovne vrijednosti više cijene od materijalnih, a ljubav im je najvažnija! Ali, istovremeno i u profesionalnom pogledu mogu mnogo dati. Kad imaju jasan cilj, uporni su i odlučni, ne troše vrijeme na izlaske, društvo i zabavu, već su usmjereni na posao i obitelj. Imaju dosta poznanika, a malo onih koje zovu prijateljima.

Prema njima su velikodušni i nesebični, a prema svima drugima nepovjerljivi. Nisu skloni hvalisanju, čak će i pretjerati u samosažaljenju. Kad su u većem društvu i na nekom javnom skupu, osjećaju nelagodu protiv koje se bore hladnim držanjem, ciničnim primjedbama…

Oni koji ih poznaju vole ih zbog njihove velikodušnosti, osjećajnosti i brižnosti, povjerljivosti i požrtvovne osobnosti.

160×600 text-47 lijevo

Lav

Lav je znak velike tjelesne i umne snage, velikih potencijala koje će nesumnjivo i iskoristiti na pravi način. Njegovi apetiti su ogromni, volja čvrsta, a samopouzdanje izraženo. On dobro zna što hoće, a i kako će to postići. Da biste shvatili Lava, treba proučiti njegovu sredinu – privatnu, profesionalnu i socijalnu.

Lav je onaj koji ima dominantnu ulogu ili se barem trudi to postići. Sve što radi od srca je, ali i zbog nekog. Ponaša se kao glumac na pozornici; čak i kad je sam zamišlja da ga netko gleda i ocjenjuje. Treba mu pažnja, divljenje, obožavanje, pljesak!

Plodovi njegovog talenta i kreativnosti ništavni su ako nisu izloženi tuđim pogledima. Premda mu ne manjka samouvjerenosti i samopouzdanja, a egoizma ima napretek, previše je tašt pa ponekad ne može realno procijeniti situaciju.

Zavidi onima koji imaju više od njega, ali pomoći će drugima kad primijeti da imaju određene sposobnosti. Voli biti pokrovitelj, inicijator i zaštitnik, vrlo je velikodušan u društvu, a naročito prema onima koji su mu lojalni i koje voli. Bez njega bi svijet bio dosadan; on je taj koji će svemu dati veću dimenziju, jači začin i sjaj.

Ne zanima ga ništa prosječno. Žudi za slavom i počastima, titulama, poklonima i pohvalama. Teži luksuzu, a ima nepogrešiv instinkt prepoznati prave vrijednosti. Vrlo je emotivan, bučan i bahat, često pretjeruje i u doživljaju i opisu nečega; ako nema dramatike, on će je izmisliti!

Djevica

Znak Djevice uživa ugled vodećeg kritičara i knjigovođe Zodijaka. Njegovi pripadnici su inteligentni, kritični, spretni i prilagodljivi, a ono što im nedostaje jest intuicija, instinkt, imaginacija i samopouzdanje. Djevice uče s lakoćom, imaju odlično pamćenje, a njihov praktičan duh želi znanje primijeniti u praksi.

Zahvaljujući spretnosti i preciznosti, postat će vješti se u brojnim zanatima, a što se više posvećuju poslu, više se i distanciraju od drugih. Cijene točnost, vrlo su savjesni i odgovorni. Ne vole pretvaranje, prenemaganje, snobove i parazite. Sve analiziraju, skloni su kritici jer teže savršenstvu, a toliko brinu o svakom detalju, da izgube uvid u cjelinu. Treba im netko tko će ih poticati i hrabriti jer su dosta nesigurni. Izbjegavaju rizik, naročito kad je riječ o financijama.

Dobro funkcioniraju dok se stvari odvijaju kako su planirali, ali čim se dogodi neki raskorak, hvata ih panika. Premda djeluju hladno i odmjereno, vrlo su nervozni i zabrinuti. Najčešće im se zamjera nedostatak osjećaja i privrženosti. Izvjesna hladnoća i distanciranost mnoge će privući, ali kad se nakon nekog vremena ništa ne promijeni, i njihovo zanimanje prestaje.

Prema prijateljima su rijetko kad sasvim otvoreni, a čak i kad bi napravili sve za njih, ne znaju to pokazati. Imaju dobre poznanike dok prave prijatelje gube, zato što misle da se uvijek može izračunati koliko tko daje, a koliko dobiva.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2

300×250 centar text-39

1
2
PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 12.07.2017.
Slijedeća objavaUčinimo napokon suživot muške i ženske energije jednakim i blaženim – Evo kako!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here