Foto: pexels.com

 

160×600 text-47 lijevo

Uvod: Karin Baloh Martić za astrodom.hr

Što je Viši ili Niži tip znaka?

Kada se govori o astrološkim znakovima u svakodnevnim razgovorima često se čuju izrazi poput ´to ti je viši tip tog znaka´ odnosno ´to je niži tip tog znaka´. Pri tome se obično misli kako je ´viši tip´ izražava pozitivne, ´više´ i bolje osobine nekog znaka dok je ´niži tip´ loša verzija istog tog znaka. No je li to baš tako?

Ako promatramo takve definicije iz malo modernije i stručnije perspektive, vidjet ćemo kako ne možemo tako precizno razdijeliti ljude odnosno znakove kojima pripadaju u dvije strogo odvojene grupe. Pa onda što bi to bio ´viši´, a što ´niži´ tip nekog astrološkog znaka?

Svaki znak u Zodijaku ima cijeli spektar različitih osobina, neke od njih su pozitivne i kreativne dok su druge manje poželjne i destruktivne. Imati Sunce u nekom znaku odnosno biti rođen u nekom znaku daje vam na raspolaganje cijeli niz osobina koje možete usvojiti, razvijati pa čak i transformirati. Ako gdje možemo vidjeti djelovanje slobodne volje to je upravo na radu na svojoj vlastitoj osobnosti. Jer, zapravo jedino što sa sigurnošću možemo promijeniti smo mi sami. A mijenjajući sebe mijenjamo svoj život.

Ipak, nije sve tako jednostavno kao što izgleda. Živeći sa svojim horoskopom, u djetinjstvu i mladosti puno lakše izražavamo osobine koje pokazuje pozicija našeg Mjeseca (spontane, instinktivne reakcije) i našeg podznaka (način na koji želimo sebe predstaviti svijetu). Tek u zrelijem dobu odnosno nakon prvog Saturnovog povratka (oko 29. godine života) počinjemo više živjeti u skladu s onim što pokazuje pozicija i aspekti našeg Sunca. Tada smo i u mogućnosti razvijati i modificirati bazne karakteristike našeg natalnog znaka odnosno postati ´viši´ tip.

Proces osobnog razvoja i upoznavanja svoje prave osobnosti traje cijeli život. U nekim trenucima iznenadimo sami sebe – koliko god mislimo da se poznajemo, svako toliko iz naše unutrašnjosti izrone novi sadržaji. Hoćemo li iz sebe izvući najbolje ili se prepustiti stihiji života ovisi isključivo o nama. Možemo utonuti u prosječnost i biti ´niži´ tip (što god da to značilo) ili biti ´viši´ tip pa nastojati razviti sve svoje potencijale.

Horoskop: Na koga ste se namjerili 🙂 ?

Izvori: conopljanews.net i nostradamus-prorocanstva.blogspot.hr

Ovan

Oni koji pripadaju boljem dijelu osoba rođenih u znaku Ovna vrlo su darežljivi, zasipaju vas poklonima, pozivima na večeru, a prije svega na božanstvene izlete, ponajviše zahvaljujući životnoj radosti i strasti koju posjeduju. Sa takvima se osjećate kao da ste na sedmom nebu, sve im možete povjeriti, vrlo vas poštuju i vrlo su iskreni u svojim odgovorima. Povest će vas ka zlatnoj budućnosti snagom svoje volje i životnog optimizma.

Žena ga mora podržavati. Onog trenutka kad izgubi autoritet u obitelji ili na poslu, njegov će se poletni zanos pretvoriti u sumorno neraspoloženje i konačno u potpunu ravnodušnost. On se ne zna pokoravati niti može odustati od vlastite individualnosti. Žena koja ga voli svjesna je tih osobina, i mora ih naučiti cijeniti.

Iako su Ovnovi vrlo često jako sposobne i snalažljive osobe, neki od njih su na žalost pravi pravcati egzibicionisti i varalice. Moglo bi vam se dogoditi da satima slušate njihov monolog o tome koliko su muškaraca ili žena do sada zaveli, a onda ostavili, kako su oni svugdje traženi i omiljeni gdje god se pojave. Vatromet taštine!

Nerijetko se događa da ukoliko njihova velika energija i probitačnost nije usmjerena konstruktivnim ciljevima, kanalizira se u agresivnost, nasilnost ili buntovništvo. Nije nepoznato da među “nižim” Ovnovima postoji veliki broj nasilnika.

Sebičnjak, tiranin, svadljiva osoba koja niže neuspjehe zbog pretjerane naglosti, samotni depresivac.

Bik

Kako bi lijepo bilo voljeti Bika, ali onog Bika koji pripada boljoj polovici osoba rođenih u ovom znaku, a ne onom dijelu monstruoznih egoista. Radi se o osobama koje su jednostavne, praktične, sposobne da vam ponude sigurnu i konkretnu budućnost, sazdanu od zadovoljstava življenja u svojoj kući u kojoj ćete biti voljeni i poštovani od svih.

Sve to bit će začinjeno punom senzualnošću, maštom i pažnjom. Život bi vam mogao biti kao san koji ne smijete ničim narušiti. Ne dopustite da vam se pojavi strah od ljubomore. Imajte povjerenja u svog partnera jer će vas on voljeti i biti vam vjeran.

To je muškarac na kojeg se žena može potpuno osloniti. Dobar, mirne naravi, tolerantan i staložen, uvijek je naoružan beskrajnim strpljenjem. Ženi će uvijek oprostiti sitne greške, i neće joj uskratiti materijalna zadovoljstva, već će sam naslutiti i preduhitriti njezine želje. Često toliko idealizira partnericu da na nju upravlja svaku misao. Eventualni nesklad javlja se uglavnom zbog pretjerane ljubomore.

Kada se upoznate s Bikom prvo provjerite pripada li ovoj kategoriji ili možda onoj drugoj u kojoj su lijeni, tromi tipovi, vrlo povodljivi, ali bez stimulacije i interesa za svijet koji ih okružuje, što bi jednog dana moglo rezultirati i pomanjkanjem interesa za vas! Dakle, ako ga ne uzbudi baš ništa od onoga što činite za njega, ako jede bez osjećaja za mjeru, ne nadajte se puno boljoj budućnosti.

Krajnje je posesivan, pa je vrlo opasno činiti Bika ljubomornim.

Vrlo tvrdoglav, neumjeren u jelu i piću, osoba koja je potpuno nemoćna promijeniti negativan tijek događaja, često alkoholičar.

160×600 text-47 lijevo

Blizanci

Lako je zaljubiti se u osobu rođenu u znaku Blizanaca, pogotovo ako pripada onoj šaljivoj vrsti, spremnoj da vas svojom duhovitošću u svakom trenutku nasmije do suza i oraspoloži na duže vrijeme. S takvom osobom vam svakako neće biti dosadno jer su one uvijek obaviještene o svemu, nikada se ne ponavljaju i uvijek su zabavne.

Vole učiti, putuju, ali prije svega se vole viđati s prijateljima, ma čiji oni bili. U društvu su vrlo ugodni i raspoloženi. Vrlo su simpatični, veliki zavodnici, zato što računaju na svoju inteligenciju. U tom smislu su neodoljivi, što vas može i plašiti jer oni zavode onako, iz šale, ali ako su ozbiljno za nekoga vezani, neće se upuštati u neozbiljne izlete.

Među Blizancima se, ipak, nalaze i oni koji nisu toliko dopadljivi kao ovi prethodni. To su oni neslavni predstavnici ovog znaka o čijoj bi se inteligenciji moglo diskutirati i koji su više skloni krutosti i nepomirljivosti. Imaju stalnih ljubavnih problema, baš zato što se ne mogu emocionalno vezati. Česta je pojava nemoći i suzdržanosti. Površni su, cinični i teški.

Ako dakle uvidite da se vaš partner Blizanac više zanima za sebe samog nego za druge, ako svaki vaš projekt ne podržava već vas unaprijed osuđuje na propast, ne bi bilo loše da polako, ali sigurno, razmišljate o tihom odlasku. Ako se povrh svega pokaže da vam je partner nenaklonjen i u drugim stvarima, te da je onako malo hladan u vezi, najbolje bi bilo da ga ostavite jer se radi o nepopravljivom narcisoidnom tipu.

Nepouzdana i površna osoba, licemjer, u ekstremu čak i lopov.

Rak

Rakovi znaju biti vrlo ljupke, srdačne i širokogrudne osobe, izvrsni kao bračni partneri i nježni roditelji. Sviđa im se sve što je vezano za njihov dom. Za njih nema većeg zadovoljstva od onog koje osjete kada se poslije napornog radnog dana ili putovanja vrate svojoj kući, svojoj obitelji. Obožavaju obilježavanje godišnjica braka, kao uostalom i sve drugo što čini tradiciju jedne zajednice.

Vrlo je lako moguće da ćete s ovakvim Rakovima biti presretni i prezadovoljni. Obasipat će vas poklonima i nježnostima. Vrlo su pažljivi i nježni ljubavnici. Zato, nađite sebi ovakvog Raka, jer će takav imati jaku želju da s vama zasnuje obitelj i provede svoj život s vama.

Žena koja će čuvati njegovu obiteljsku osobnu intimu i koja će se prilagoditi čovjeku promjenjivih raspoloženja i nebrojenih tajnih snova, bit će nagrađena besprijekornom odanošću.

Ne dopustite da vas u ovome prevare neki loši primjerci Rakova. Prepoznat ćete ih po tome što su prije samoživi nego li ljubitelji kuće i obitelji. Također, prije bi se moglo reći da su rasipnici nego darežljivi. Kupit će vam poklon, ako hoće, ali za njega će utrošiti i čitavu plaću, bez mnogo razmišljanja, što ne bi učinili zajedno s prijateljima u restoranu ili za bilo koju drugu zabavu. Budite oprezni na bilo koji znak megalomanije, pogotovo ako je popraćen uvredljivim tonom, što će vam odmah dati do znanja da nešto ipak nije u redu.

Škrta i povučena osoba koja izbjegava odgovornosti i robuje predrasudama. Često može biti i ovisničkog karaktera.

Lav

Ako je riječ o dobrom kralju, logična posljedica je da ćete vi biti njegova kraljica ili obratno. Zbog toga Lavovi gotovo svakoga ostavljaju otvorenih usta, zbog otvorenosti i srdačnosti koju sa sobom i u sebi nose. Kada su sigurni u sebe, njihova prirodnost naprosto svakoga opčini. Jesu li Lavovi kao partneri pomalo dosadni? Ne, nipošto! Možda znaju biti s vremena na vrijeme megalomani, ali zato i te kako znaju zasukati rukave i vrijedno raditi, kao što znaju biti veseli i radosni poput djece. Oni su ljubavnici na zavidnoj razini, ozbiljni, uvijek prisutni, nježni i strastveni.

Strogo rukovodi svojom obitelji i vodi glavnu riječ, premda ne može sakriti meko srce, a oni koji ga vole ubrzo shvate koliko on ne trpi neposlušnost i nepoštivanje, a njegova žena mora dobro paziti da ga ne podcijeni pred društvom, jer on joj to neće oprostiti kao ni nevjerstvo. Lav je izuzetan roditelj, iako je poznato da pripadnici ovog znaka nemaju brojno potomstvo.

Valja međutim imati na umu da postoji i druga strana medalje! Potrudite se da ne završite u zagrljaju onih drugih Lavova. Na žalost, postoje i takvi, a oni su gunđala, vječito nezadovoljni, sebični, dominantni i arogantni. Takvi će vas natjerati, snagom svoje prepotencije, da radite ono što njima odgovara. Ne dopustite da budete iskorišteni. Postoje i oni Lavovi koji priznaju samo prava, ali ne i obveze, oni koji se samo vole zabavljati, ali ne i raditi, pa tako uvijek sjede nekom na grbači.

Ohola osoba koja troši golemu energiju za vlastitu promociju, hvalisavac koji zahtijeva apsolutnu potčinjenost.

Djevica

Djevice je lako voljeti, pogotovo one koje su snalažljive i koje znaju biti senzibilne i nježne. Takve Djevice će vam pokazati pažnju koju niste do sada apsolutno nigdje i ni kod koga sreli. Svakodnevni život s ovakvom Djevicom je vrlo lak i ugodan jer ona je u stanju biti vrlo praktična i osloboditi vas rješavanja nekih dosadnih obveza i poteškoća. Sve u svemu, na njih se čovjek ne bi imao zašto požaliti.

Veliki su radnici, uvijek aktivni i konkretni, ozbiljni i povjerljivi, spremni na konkretne prijedloge i akcije, ako su uvidjeli da imaju posla s pravim partnerom. Ne razmišljajte mnogo ako ste upoznali ovakvu Djevicu, odmah je “zauzmite”! Važno je međutim, ovdje zapamtiti da je i Djevicama potrebna velika pažnja i naklonost kojom vas one inače zasipaju.

Treba se samo naviknuti na njegove kritike i na ponešto pretjeranu štedljivost te prihvatiti činjenicu da se radi o cjepidlaki kojoj nema pomoći. Ako se ova prepreka savlada, izabranica se može potpuno opustiti uz sjajnog i privrženog muškarca Djevicu.

Ako upoznate Djevicu koja na vašem prvom sastanku s pločnika podigne novčić, ako joj u kući sve odiše skromnošću i štedljivošću, bit će da niste na pravom tragu. Naletjeli ste na škrticu, koja će isto kao i s novcem, biti škrta u osjećajima, iskazivanju poštovanja i ljubavi, entuzijazma i radosti, što će se godinama sve više pogoršavati. Uz objašnjenje da se radi samo o skromnosti, učinit će vas svojim robom.

Nezadovoljnik, vječito gunđalo bez konstruktivna plana, najčešće snob koji voli novac.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2

Responsive text-61
Podudarni sadržaj

1
2
Prethodna objavaStav i očekivanja stvaraju stvarnost: Gotovo svatko tko je nesretan u životu, nesretan je zbog istih razloga
Slijedeća objavaŽelite li biti sretni samo danas – ili zauvijek?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here