Jantra Mjeseca (Chandra yantra)

1494

MJESEC je druga od devet planeta gledano sa stanovišta vedske filozofije. Donosi svjetlo i žensku energiju.

MJESEC u ĐOTIŠU i VASTU predstavlja um, emocije, osjećaje, majku, majčinsku prirodu, zdrave navike, suosjećanje, mekoću, putovanja, javnost, intuiciju, dom, brigu i pažnju, promjene, obilje, obitelj, odnose, razmjenu, društveno ponašanje, vodu, plodnost, maštovitost, prijemčivost, fleksibilnost, nježnost, sposobnost da utječemo na druge ljude i drugi ljudi na nas.

Dobro položen MJESEC u ĐOTIŠ natalnoj karti, te u prostoru gdje boravimo SJEVEROZAPAD uređen u skladu sa prirodnim principima donosi prosperitet i rast u područjima kojima vlada MJESEC.

Responsive text-52 horizontal
U VASTU MJESEC vlada SJEVEROZAPADOM (gledano sa središnje pozicije stana ili parcele) i JANTRA MJESECA se stavlja ako je sjeverozapad oštećen- nema otvora ili je preotvoren, tu se nalazi ulaz, teški predmeti, wc, smeće ili nečistoće, nedostajući dio, izvana brdo ili druga građevina. Dakle u slučaju oštećenja sva područja kojima vlada MJESEC bit će oštećena u većoj ili manjoj mjeri, a ovisno o samom oštećenju, to će u životu osjetiti stanari. JANTRA na suptilnoj razini nadomješta nedostajuće energije i povezuje nas sa njima.

Opazio sam kroz analizu preko stotinu prostora da  u prosjeku u današnje vrijeme najveća oštećenja nalazimo baš u SJEVEROZAPADNOM sektoru kojim vlada MJESEC, dakle odnosi i obitelj, a gdje je i element ZRAKA koji predstavlja lakoću u razmjeni, razumijevanje, prilagodljivost. Dakle, odnosi, pogotovo bliski, su u pravilu previše kruti i čvrsti sa manjkom razumijevanja za drugu stranu. U VASTUU energija najviše teče po dijagonali  pa se tako ovo oštećenje osjeti na drugoj strani, na JUGOISTOKU (koji je isto vrlo često oštećen) gdje je vladar VENERA koja predstavlja ljubav i užitak te element VATRA koja je  strast. Dakle zatomljuje i guši se ljubav i gasi se  strast ili ta strast i vatra idu u nekom drugom pravcu, na primjer u destrukciju, ljutnju ili optuživanje drugih oko nas (pogotovo ako je i JUG jako otvoren) ili možda u stalno traženje zadovoljenja i užitka na drugom mjestu. Zaključak je da u području odnosa, partnerstva, i obitelji imamo šta raditi ali samim time ima mjesta za rast i napredak. Ako smo otvoreni JANTRA MJESECA može nas spojiti sa ovim energijama i potaknut osvještavanje i promjene sa suptilne razine.

U ĐOTIŠU JANTRU MJESECA možemo koristiti kod mantranja i meditacije, a pogotovo u periodima snažnijeg utjecaja MJESECA. Time budimo, osvještavamo i povezujemo se sa tim principima, te dajemo zahvalnost energiji koju predstavlja MJESEC.

Više na http://www.maliganes.hr/category/vastu-postojeci-objekti-zanimljivosti

300×250 centar text-39

300×250 centar text-39

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaPromjena počinje u nama
Slijedeća objavaSmoothie za proljetnu energiju
Mali Ganeš
MALI GANEŠ d.o.o. Margito Jušić, osnivač društva. 2010. godine krećem sa ĐOTIŠEM i VASTUOM kao krunom dugogodišnjih izučavanja i unutarnjih spoznaja te rada u struci kao građevinski inženjer. U sklopu toga je izučavanje ovog znanja kod različitih učitelja te proučavanje VASTU objekata u Indiji. Puno kontakata sa ljudima i analiza životnih prostora dale su mi dublji uvid u odnos VREMENA-ĐOTIŠ i PROSTORA-VASTU te kako oni djeluju na nas. mob: 098/402-163; email: [email protected]

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here