Art: Mario Sánchez Nevado

Odnos je jedan od misterija, i pošto postoji između dvije osobe, on ovisi i o jednoj i o drugoj. Kad god se dvije osobe sretnu, stvoren je novi svijet.

300×250 centar text-39

Samim njihovim susretom dogodio se potpuno nov fenomen i kroz taj novi fenomen obje se osobe mijenjaju.

Bez odnosa, vi ste jedno, ali čim ste u odnosu, postajete odmah nešto drugo. Kad žena postane ljubavnica – nije više ona ista žena. Muškarac koji postane otac – nije više isti muškarac. Kada se dijete rodi, mi potpuno zaboravljamo da se u trenutku rođenja djeteta rodila i majka.

Prije toga, žena je bila samo žena, ali ne i majka. A majka je nešto potpuno novo. Odnos stvarate vi, a zatim, u povratku, odnos stvara vas. Dvije osobe se sreću – to znači – sreću se dva svijeta. A to nije jednostavna, već vrlo složena pojava. Svaka je osoba svijet za sebe – složena tajna s dugom prošlošću i vječitom budućnošću. U početku se samo periferije sreću. Ali, ako odnos postane intiman, postane blizak, postane dubok, tada se, malo po malo, i centri počinju doticati. I kad se centri napokon setnu, to se zove ljubav.

Kad se periferije sretnu, to je poznanstvo.

300×250 centar text-39

Dodirujete osobu izvana, iz ograničenja – i to je samo poznanstvo. Mnogo ste puta svoja poznanstva nazvali ljubavlju, no time ste samo zavaravali sebe. Poznanstvo nije ljubav. Ljubav je prava rijetkost. Sresti osobu u njenom centru, to znači sam proći kroz unutrašnju revoluciju, jer ako želite sresti osobu u njenom centru, morat ćete joj dopustiti da ona također dotakne vaš centar. Morat ćete postati osjetljivi za tako nešto, potpuno ranjivi, otvoreni. A to je rizično.

Dopustiti drugom da dopre do vaše jezgre je izuzetno rizično i opasno jer vi nikada ne zate što će taj drugi učiniti u narednom trenutku. Jer jednom kad su sve vaše tajne otkrivene, jednom kada se vaša skrivenost razotkrije, jednom kada se potpuno obnažite, što će onaj drugi učiniti – nikad se ne zna. Strah postoji u svemu tome. Zbog toga se i ne otvaramo.

MOQUI KUGLICE

MOQUI KUGLICE - Mistično šamansko kamenje

Za iscjeljenje aure i organizma

Dolaze u paru. Kuglica negativnog polariteta je ženska energija, a kuglica pozitivnog polariteta je muška energija. Prožimajući naš organizam čistom energijom u nama spajaju sve ono što treba biti skupa. Kako se „družimo“ s njima, s vremenom dolazi do pomlađivanja stanica, kože i organa.
Jednostavno ih držite u ruci, lezite i stavite na mjesto čakri, držite ih za vrijeme meditacije, nosite se sobom dok šetate. Vjeruje se da su ih stoljećima koristili šamani i drugi mistici.
Certifikat originalnosti je priložen.

Cijena: 150-200 kn - Kupi ovdje

Samo poznanstvo, a mi mislimo da nam se dogodila ljubav. Periferije se sretnu, a mi odmah pomislimo da smo se to mi sreli. Zapamtite – vi niste vaša periferija. Ustvari, periferija je granica vas samih, to niste vi. Periferija je mjesto gdje vi prestajete i odakle svijet počinje.  Čak i muževi i žene koji žive zajedno dugo godina mogu biti samo poznanici. Mogu uopće ne poznavati jedni druge. A što vi više živite s nekim, to više zaboravljate da su centri ostali u potpunosti nepoznati. I stoga je prva stvar koju treba razumjeti sljedeća: poznanstvo se ne smije nazivati ljubavlju.

Možete dopustiti onom drugom da dopre do vašeg centra samo ako se ne bojite, ako se ne plašite.

Postoje dva načina življenja. Jedan: okrenut strahu. Drugi: okrenut ljubavi. Življenje okrenuto strahu vas nikada ne može odvesti u dubok odnos. Ostat ćete zatvoreni, ne dopuštajući drugom da prodre u vas do same jezgre.

Dozvolit ćete prilaz do izvjesne mjere, a zatim, na brzinu, podignuti zidove, i svaka mogućnost za ljubav će nestati.

300×250 centar text-39

Življenje okrenuto ljubavi je ustvari življenje duhovnog čovjeka. Osoba okrenuta ljubavi podrazumijeva čovjeka koji se ne plaši budućnosti, čovjeka koji se ne plaši posljedica, čovjeka koji živi ovdje i sada.

Ako možete biti u ovom trenutku, u ovom sadašnjem trenutku, u ovoj sveprisutnoj sadašnjici – samo ako možete biti u bogatstvu ove punoće, jedino tada i jedino tako možete voljeti.

Osho (“Moj put, put bijelih oblaka”) / Tekst pripremila: Nika Said

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaAko muškarac o vama može reći ovih 10 stvari – On zauvijek ostaje uz vas!
Slijedeća objava4 bitne osobine koje trebate tražiti kod muškarca
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here