Foto: unsplash.com

Kao što znamo, važan čimbenik za dobar Feng Shui stambenog ili poslovnog prostora je njegova urednost i čistoća. No to je samo dio slagalice.

Ponekad, unatoč urednosti i poštivanju pravila uređenja prostora osjećamo da nešto nedostaje. Naša sreća i uspješnost nije onakva kakva bi trebala biti, a osjećaj u prostoru nije ugodan.

Novi za clanke 75Još u pradavna vremena drevni narodi živjeli su u skladu s prirodom i okruženjem i bili svjesni energije.

Oni su razvili različite tehnike čišćenja negativnosti, ovisno o dijelu svjeta koji su nastanjivali.

Često su to činili šamani ili svećenici. U ta drevna vremena čišćenje prostora je bilo standardni dio primjenjivanja Feng Shuia na istoku.

Postoje metode kojima i sami možete očistiti svoj prostor, kako bi njegova energija bila svježa i povoljna.

Kada je čišćenje prostora potrebno?

Osobe koje su Feng Shui integrirale u svoj stil života, takva čišćenja rade redovito, jednom godišnje, kako bi oživjeli prostor i potakli tok enegije. No postoje i situacije kada je čišćenje potrebno obaviti nevezano za periodično čišćenje:

1. Loš osjećaj
– kada osjećamo da je nekako sve usporeno u životu, kao da nema mogućnosti za napredak
– kada se osjećamo umorno, deprimirano ili smo učestalo bolesni, prehlađeni i sl.
– kada se ukućani često sukobljavaju bez nekog očitog ili dubokog razloga
– Kada se netko od ukućana osjeća suicidalno ili pak nesvojstveno agresivno
– kada se djeca plaše biti sama u nekoj prostoriji ili ne žele niti ući u neku kuću
– kada ljudi zaziru od boravka u nekim prostorijama ili nas nitko ne posjećuje doma bez očitog razloga
– kada djeca ili netko od ukućana pati od noćnih mora

2. Bolest
– ponekad čišćenje prostora može pomoći proces liječenja
– nakon preležane bolesti treba očistiti prostor kako bi osigurali da sva negativna energija, koja prati bolest, napusti dom

3. Preseljenje
– prije preseljenja u novi dom treba napraviti čišćenje kako bi se obnovila i izbacila stara ustajala energija, te kako bi se izbjegao Zakon prethodnika, tj. ponavljanje povijesti prethodnih stanara

4. Prodaja/iznajmljivanje
– kada želite prodati ili iznajmiti nekretninu, a nema zainteresiranih kupaca ili pak ne žele pristati na Vašu cijenu

Novi za clanke 755. Loš Feng Shui
– kada živite u unajmljenom domu koji ne smijete preuređivati ili u vlastitom nepovoljnom domu, a nemate mogućnost preuređenja ili preseljenja, učestalo periodično čišćenje može umanjiti nepovoljan Feng Shui, koji se manifestira u vidu različitih nepovoljnosti i nesreća u životu stanara, ovisno o vrsti nepovoljnosti doma
– kada se događa jedna nevolja za drugom, bez nekog vidljivog razloga, bilo na poslovnom ili privatnom planu

6. Poticanje povoljne energije
– kada želite oživjeti prostor, učiniti ga ugodnijim i povoljnijim
– kada želite privući sreću i pozitivna događanja u svoj život
– kada započinjete novi poslovni poduhvat, novu vezu, novu godinu i sl.
– kada kuća/stan nije bila dugo renovirana i kada je razina energije niska
– kada želite privući prijatelje u svoj dom ili poslovne partnere u poslovni prostor
– kada nemate vremena ili dovoljno znanja za primjenjivanje redovitog jačanja povoljnih i slabljenja nepovoljnih sektora doma svakog mjeseca.

U svim ovim slučajevima čišćenje prostora od negativnosti bitno bi promijenilo situaciju na bolje. Što ne znači da to treba biti jedina metoda. U slučaju bolesti i bilo kakvih problema s djecom obavezno se posavjetujte s obiteljskim liječnikom.

Podudarni sadržaj

Kako očistiti prostor?

Postoje razne metode, a većina nas ima neke svoje male rituale zasnovane dijelom na preporukama stručnjaka, dijelom na vlastitim sklonostima.

Ovdje donosimo točnu proceduru, opisanu od brojnih stručnjaka.

Povoljan trenutak

Kada ste se odlučili za čišćenje trebate odabrati povoljan trenutak. Osim što ćete se osigurati da Vam neko vrijeme nitko neće smetati, istočnjački stručnjaci savjetuju odabrati povoljne klimatske uvjete.

Navodno da je najpovoljnije obaviti čišćenje odmah nakon što je prestala padati kiša ili snijeg, jer je tada i zrak najčišći i energija najpovoljnija.

Potpuna zabrana čišćenja je za vrijeme nevremena, padalina i grmljavine s munjama. Također se savjetuje obaviti čišćenje u prijepodnevnim satima ili u podne.

Prvo čišćenje

Prije čišćenja se istuširajte i obucite čistu odjeću. Možete imati uz sebe neki, Vama dragi, zaštitni predmet koji inače koristite za privlačenje sreće.

Podrazumijeva se da je prethodno obavljeno “obično” čišćenje, da je prostor uredan.

Novi za clanke 75Što Vam je sve potrebno?

– Svijeće koje ne sadrže parafin, po jedna po prostoriji.
– Krupna morska sol, dovoljno da njome možete posipati sva vrata i sve kuteve prostorija te posebno zakrčena mjesta poput spremišta i ostava.
– Grančice smreke ili kadulje, može i sandalovina. Važno je da nisu u pitanju samo mirisni štapići s umjetnim mirisom, već doista prava smreka, kadulja ili sandalovina. Eventualno se možemo poslužiti i prirodnim tamjanom. Sva ova mirisna sredstva imaju sposobnost uklanjanja negativne energije, a odabiremo prema dobavljivosti u mjestu stanovanja.
– Zvonce ili tibetanska “pjevajuća zdjela”.

TIBETANSKA ZDJELA

TIBETANSKA ZVUČNA ZDJELA - Mir i iscjeljenje

Trenutno smirenje i sinkronizacija moždanih polutki

Tradicionalno su je koristili budisti za religijske rituale.
Potiče stanje duboke relaksacije potrebno za ulazak u meditaciju
Dobrobiti: Zvukoterapija, meditacija, opuštanje i energetsko čišćenje prostora.
Sviranje zdjele izaziva trenutan učinak smirenosti.
Centriranje i sinkronizacija obje polutke mozga.
Materijal: bakar
Uključena drvena palica i jastuk.

Cijena: 270 kn - Kupi ovdje

Postupak čišćenja

Počinjemo tako što otvorimo sve prozore i napravimo propuh. Dodatno možemo uklučiti i ventilatore, ako ih imamo. Također je potrebno isključiti iz struje sve uređaje u domu i uključiti sva svjetla. Ovo je potrebno kako bi se stvorio protok zraka i energije, kako bi vanjski svježi zrak skupa sa sunčevom energijom ušao u dom i generirao pozitivnu energiju.

Pripremimo se psihički i usredotočimo na cilj. Zapalimo po jednu svijeću u dovratku ulaznih vrata i u svakoj prostoriji.

Zatim pospemo liniju soli u dovratku ulaznih vrata i svih ostalih vrata u domu, te u svim kutovima i zakrčenim prostorima, poput ostava, spremišta i slično.

Tapšanje rukama potiče protok energije. Krećemo od ulaznih vrata u smjeru kazaljke na satu i plješćemo kroz cijeli prostor. Počinjemo sa spuštenim rukama ispruženim ispred sebe, a završimo s podignutim. Posebnu pažnju treba posvetiti kutevima i zakrčenim prostorima. Eventualno, ako želite biti doista temeljiti, otvorite i sve ormare i plješćite i unutar njih.

HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

Tada zapalimo grančice i krećemo se u vidu smjera kazaljke na satu, počevši od ulaznih vrata, pa redom kroz sve prostorije, u kojima se također krećemo u krug, u vidu kazaljke na satu. I tako polako i koncentrirano kružimo sve dok mirisni dim ne ispuni svaki kutak prostora. Ne zaboravite i prostor ispod stolova i drugog namještaja, oko TV prijamnika, kompjutera i sl.

Nakon toga uzimamo zvonce i zvonimo po cijelom prostoru, krećući se polako, prvobitnom putanjom, u smjeru kazaljke na satu. A potom ugasimo svijeće.

Sol ostavite da stoji neko vrijeme, a maksimalno 24 sata. Nakon toga je počistite ili usisajte i obvezatno izbacite van iz doma.

Vjerojatno ćete nakon toga primijetiti kako je prostor svjetliji, boje jasnije i općenito sve izgleda nekako blistavije.

ORGONSKI SET ZA OSOBNU ZAŠTITU

ORGONSKI SET

Za osobnu zaštitu

Iscrpljen si zbog stresa na poslu, bolesti ili lošeg spavanja? Muče te podzemne vode i mobilni repetitori?
Živiš li blizu baznih stanica, često koristiš mobitel, a okružen si i s drugim elektroničkim uređajima, svakako pročitaj više o orgonskim proizvodima koji učinkovito pomažu u obnavljanju i zaštiti tvoje energije.

Cijena: 245,05 kn - Kupi ovdje

Nakon čišćenja

Nakon čišćenja prostora savjetuje se kupanje u vodi obogaćenoj morskom soli, kako bi i sebe očistili od eventualnih nepovoljnosti koje su se primile na nas tijekom čišćenja prostora.

Dodatak svemu navedenom može biti još i to da barem jednom godišnje, za velikog proljetnog čišćenja, ne nužno za vrijeme čišćenja energije, trebate kuhinju očistiti solju. Možete rastopiti morsku sol u vodi i krpom prebrisati sve kuhinjske površine, počevši od poda, vrata, kuhinjskih elemenata, zidova, pa čak i posuđe. Isto možete primijeniti i na ostale prostorije, samo izbjegavajte površine neotporne na sol.

Javite nam osjećate li se nakon ovoga bolje u prostoru i primjećujete li promjene u energijama.

feng-shui-dom.com

drvo sreće – ex unisex

FENG SHUI DRVO SREĆE - Ametist i bakar


Vjeruje se da ovo Feng Shui drvce, isprepleteno od poludragog kamena Ametista i bakrene žice, pospješuje zdravlje, donosi harmoniju i blagostanje, što općenito pridonosi sreći i zadovoljstvu u obitelji.
Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaEnergija kućnog broja: U dvojki nikad dosadno, u trojki perfekcionisti, u četvorki komplicirano!
Slijedeća objavaPriča o kamenu jedne žene (čitanje 1 minut, mudrost za cijeli život)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here