Foto: pixabay.comNakon ovih rezultata studije, više nikada nećete podcjenjivati utjecaj šetnje na ljudski organizam

Jednostavna fizička aktivnost, poput šetnje, može vam značajno popraviti raspoloženje, pokazala je studija.

Nije važno gdje šećete, zašto, s kim ili kakav efekt očekujete, činjenica je da ćete se poslije šetnje osjećati bolje.

Psiholozi kažu da je osjećaj sreće i zadovoljstva koji nastaje uslijed fizičkih pokreta povezan s tim što je čovjek “programiran” da traži hranu.

Istraživači kažu da je ovo prva studija koja se time bavila, a da nije uključila i faktore poput izloženosti svježem zraku, boravku u prirodi ili zadovoljstvu nakon postignutog fitnes cilja.

Evo kako je teklo istraživanje:

U tri studije, tim je testirao stotine studenata koji nisu znali pravu svrhu istraživanja, da bi odgovori bili istinitiji.

Dvije studije su pokazale da studenti koji su proveli 12 minuta u grupnoj šetnji po kampusu ili su šetali sami, prijavili su bolje raspoloženje.

U usporedbi sa tim, druga grupa je sjedila i gledala fotografije kampusa, ili su gledali video koji prikazuje enterijer kampusa.

U odvojenoj studiji, pokazalo se da šetnja ima pozitivne efekte na raspoloženje, čak i kada volonteri unaprijed znaju da nakon pješačenja trebaju napisati esej na dvije strane.
“Mislimo da ljudi podcjenjuju do koje mjere će se njihovo raspoloženje popraviti ako se samo odvoje od kauča i odu prošetati”, zaključuju autori studije Jeffrey Miller i Zlatan Križan.

Dakle, sljedeći put kada vam raspoloženje ode “u minus”, izađite i malo prošetajte…

stil.kurir/mondo.rs

23 POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objava17.03. – Zagreb: Astrološko plesno okupljanje – Ribe
Slijedeća objava17.03. Zagreb – Radionica Konstalacija – Tema: Novac i ja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here