Foto: pixabay.com
Responsive text-52 horizontalNakon ovih rezultata studije, više nikada nećete podcjenjivati utjecaj šetnje na ljudski organizam

Jednostavna fizička aktivnost, poput šetnje, može vam značajno popraviti raspoloženje, pokazala je studija.

Nije važno gdje šećete, zašto, s kim ili kakav efekt očekujete, činjenica je da ćete se poslije šetnje osjećati bolje.

Psiholozi kažu da je osjećaj sreće i zadovoljstva koji nastaje uslijed fizičkih pokreta povezan s tim što je čovjek “programiran” da traži hranu.

300×250 centar text-39

Istraživači kažu da je ovo prva studija koja se time bavila, a da nije uključila i faktore poput izloženosti svježem zraku, boravku u prirodi ili zadovoljstvu nakon postignutog fitnes cilja.

Evo kako je teklo istraživanje.

U tri studije, tim je testirao stotine studenata koji nisu znali pravu svrhu istraživanja, da bi odgovori bili istinitiji.

Dvije studije su pokazale da studenti koji su proveli 12 minuta u grupnoj šetnji po kampusu ili su šetali sami, prijavili su bolje raspoloženje.

300×250 centar text-39

U usporedbi sa tim, druga grupa je sjedila i gledala fotografije kampusa, ili su gledali video koji prikazuje enterijer kampusa.

U odvojenoj studiji, pokazalo se da šetnja ima pozitivne efekte na raspoloženje, čak i kada volonteri unaprijed znaju da nakon pješačenja trebaju napisati esej na dvije strane.

“Mislimo da ljudi podcjenjuju do koje mjere će se njihovo raspoloženje popraviti ako se samo odvoje od kauča i odu prošetati”, zaključuju autori studije Jeffrey Miller i Zlatan Križan.

Dakle, sljedeći put kada vam raspoloženje ode “u minus”, izađite i malo prošetajte…

stil.kurir/mondo.rs

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

MDN – NARUKVICA NOSTALGIJA

KOLEKCIJA ISCJELJUJUĆI NAKIT - Nostalgija

Pahuljičasti opsidijan i tibetansko srebro

Pahuljičasti opsidijan je kamen koji nosi snažnu iscjeljujuću energiju, dovodi do duhovnog mira. Stvara uzemljujuću vrpcu iz donje zemaljske čakre do centra zemlje, upija negativnu energiju iz okruženja i daje snagu u trenucima kada je potrebna.
Ovaj kamen stimulira rast na svim razinama. Koristan je za osjetljive ljude. Blokira energetske napade i otklanja negativne spiritualne utjecaje. Donosi jasnoću uma i razbistrava zbunjenost i ograničavajuća uvjerenja.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

 

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaSri Yantra – 9 koraka prema Božanskom
Slijedeća objavaDirektan Saturn u Strijelcu (26.08. do 21.12.) – Konačno dišemo punim plućima, slijede NAGRADE!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here