VIDEO: Kako brzo pripremiti preukusan i zdrav CHIA puding

0
2462

Responsive text-52 horizontal



Chia sjemenke su prava mala riznica zdravlja i krase ih mnogi epiteti zbog visokovrijednog nutritivnog profila i ljekovitog djelovanja na organizam.

Dolaze od jestive pustinjske biljke Salvia hispanica, koja je uzgajana u Meksiku još od doba Maya i Azteka. Chia znači snaga, a lokalne legende kažu da su je koristili za dizanje energije. Povijest ove tvrdnje seže u davnu prošlost kada su ju ratnici drevnih naroda koristili u bitkama jer im je pružala prijeko potrebnu energiju te su mogli pretrčati duge staze uz manje napora.

To ima smisla jer 30 grama ili dvije velike žlice chia sjemenki sadrže oko 139 kalorija, 4 grama proteina, 9 grama masti, 12 grama ugljikohidrata, 11 grama vlakana – što je prava energetska bomba.

Tijelo opskrbljuju vitaminima A, B, D i E te mineralima poput kalcija, bakra, željeza, magnezija, mangana, molibdena, niacina, fosfora, kalija, sumporom, tiaminom i cinkom te brojnim antioksidansima.

Responsive text-55

Recept za Chia puding

Sastojci:

  • 1/2 šalice chia sjemenki
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • 1/2 BIO vanilin šećera
  • 3 žličice kakao praha sirovog
  • 3 žlice agava sirupa
  • 1 Soyade jogurt od 400ml od banane ili od vanilije

Priprema:

Chia sjemenke potopiti u bademovom mlijeku.

Dobro promiješati i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

Dodati vaniliju, kakao i agavin sirup i promiješati.

U 2 staklene čaše redati red chie pa red Soyade jogurta.

Ukrasiti listićima mente.

U slast!

Hvala sponzoru bio&bio trgovinama na vrhunskim organskim proizvodima.

Responsive text-55
PODIJELI
Prethodna objavaVenera u Ovnu, prognoze do 7. lipnja: Ratno stanje :-)
Slijedeća objavaVedic Art – umjetnost i duhovnost
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.