Foto: pixabay.com
Responsive text-52 horizontalJedan znanstvenik, Davis Suzuki, je prikupljao molekule iz daha tijekom izgovaranja riječi ljutnje, mržnje i ljubomore. Te molekule su sadržavale toksine. Nakon što su se akumulirale 1 sat, ti toksini su bili dovoljni da usmrte čak 80 zamoraca. Možete li sada zamisliti koliko štete radite svojem tijelu kada razmišljate negativno ili dopuštate emocionalnim iskustvima da prolaze kroz vaše tijelo, bez da ih proanalizirate i shvatite.

Čovjek doživljava različite vrste emocija, od sreće do tuge, ekstremne radosti pa do depresije. Svaka vrsta emocije na tijelo ima drugačije djelovanje.

U tijelu se oslobađa niz kemijskih spojeva kada doživljavamo neke stvari koje stvaraju različito okruženje unutar organizma.

Na primjer, ako vaš mozak oslobađa serotonin, dopamin ili oskitocin, osjećat ćete se dobro i sretno.  Ako vaše tijelo oslobađa kortizol, hormon stresa, osjećat ćete se potpuno drugačije.

Što se događa kada cijelo vrijeme razmišljamo negativno? Ili kada cijelo vrijeme razmišljamo pozitivno?

Ili kada se nismo opredijelili niti na negativno niti na pozitivno razmišljanje? Istražimo kako sve ovo utječe na tijelo i život.

300×250 centar text-39

Pozitivno vs. negativno

Postoji li dualnost u našem svijetu? Možda ćete reći da postoji u određenoj mjeri, ali veliki dio vremena provodimo definirajući i procjenjujući što je pozitivno, a što negativno.

Mozak je vrlo moćan alat i naša zamisao o tome kako nešto treba biti, se vrlo često odražava i u životu. Jeste li ikada primijetili da osoba, koja vozi, može postati ljuta i iznenada negativna i loše raspoložena? Dok netko drugi nastavlja s danom kao da se ništa nije dogodilo.

Isto iskustvo za nekoga može biti negativno, dok za nekoga ne mora. Stoga, jesu li iskustva predefinirana kao pozitivna i negativna? Ili smo mi ti koji ih definiramo?

Promijenite percepciju

Nakon što razmislite na trenutak, shvatit ćete da zapravo ne postoje negativna i pozitivna iskustva, već da smo mi ti koji ih definiramo kao takva. Naša percepcija iskustava i situacija ima moć nad tim kako se osjećamo i kako naša tijela reagiraju.

Možda možemo uvijek ići dalje i zanemariti naše definicije iskustava i zauzeti takav stav pomoću kojeg ćemo jednostavno prihvaćati svako iskustvo upravo onakvim kakvo ono jest. No, možda još uvijek nismo sposobni zauzeti takav stav. Upravo zbog toga je jako važno da shvatite kako određeni osjećaji utječu na zdravlje.

Novi za clanke 75Povezanost tijela i uma

Povezanost tijela i uma je toliko snažna, bez obzira na to što nije vidljiva. Um ima velik utjecaj na tijelo. Možemo zauzeti pozitivan stav i usvojiti zdrave životne navike ili možemo biti negativni, ne suočavati se s unutarnjim problemima, zamaskirati unutarnje probleme lažnom pozitivnošću i afirmacijama, možemo biti i destruktivni i usvojiti nezdrave životne navike.

Naše emocije i iskustva su neophodna energija i oni se pohranjuju u memoriji stanica unutar tijela. Jeste li ikada doživjeli nešto što je ostavilo emocionalni trag i bol na određenom dijelu tijela? Vjerojatno još uvijek osjećate da se na tom dijelu tijela nešto događa? To je zbog energije koja se zadržala nakon što ste prošli kroz to iskustvo.

Željko

ŽELJKO


ALTERNATIVE TEHNIKE LIJEČENJA, OBITELJSKO SAVJETOVANJE, JOGA, VEZA EMOCIJE-ZDRAVLJE, DUHOVNOST

Broj telefona: 060/600-303  KOD 03
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Mogući uzročnici bolova na nekim dijelovima tijela

Vrat – odbijanje da sagledate situaciju iz različitih perspektiva. Tvrdoglavost i manjak fleksibilnosti.

Ramena – predstavljaju sposobnost da naša iskustva nosimo kroz čitav život. Svojim ste stavom svoj život učinili svojim teretom.

Kralježnica – predstavlja potporu životu. Bolovi u gornjem dijelu kralježnice označavaju manjak emocionalne podrške, osjećaj nevoljenosti, zadržavanje ljubavi. Bolovi u srednjem dijelu kralježnice označavaju krivnju, život u prošlosti. Bolovi u donjem dijelu kralježnice označavaju manjak financijske podrške i brigu oko novca.

Lakat – predstavlja mijenjanje smjerova i prihvaćanje novih iskustava.

Brama

ATMA SAVJETNIKBRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min
Prije poziva Brami možete besplatno postaviti pitanje preko Skype-a. Potražite branexy!

Zapešća – predstavljaju pokret i lagodnost.

Kukovi – predstavljaju strah od donošenja važnih odluka.

Koljena – predstavljaju tvrdoglavost i jak ego. Nesposobnost da se prilagodite. Strah. Nefleksibilnost i želja za odustajanjem.

Gležnjevi – nefleksibilnost i osjećaj krivnje. Gležnjevi predstavljaju sposobnost primanja užitaka.

Nožni palac – manjak uživanja u doživljavanju novih iskustava.

Kada osjećate bol, pritisak ili povredu na određenom dijelu tijela, vrlo često je sve to povezano s vašim emocionalnim stanjem. Na prvi pogled vam se može činiti da to nije istina jer često nismo u dodiru sa samim sobom i naše emocije se mijenjaju iz sekunde u sekundu. No, u većini slučajeva to jest istina.

Kada se razbolite i osjećate napetost i bolove, to je pokušaj tijela da vam kaže da obratite pažnju na svoje djelovanje i pronađete mir sa samim sobom. Sve ovo je proces učenja i napretka.

Nitai

NITAI


26 GODINA ISKUSTVA – ISCJELJIVANJE NA DALJINU, TAROT, ČAKRE, ANĐELI, KRISTALI, LJUBAV, HOROSKOP MAYA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 05
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Vi imate moć!

Jedan znanstvenik, Davis Suzuki, je prikupljao molekule iz daha tijekom izgovaranja riječi ljutnje, mržnje i ljubomore. Te molekule su sadržavale toksine. Nakon što su se akumulirale 1 sat, ti toksini su bili dovoljni da usmrte čak 80 zamoraca. Možete li sada zamisliti koliko štete radite svojem tijelu kada razmišljate negativno ili dopuštate emocionalnim iskustvima da prolaze kroz vaše tijelo, bez da ih proanalizirate i shvatite.

Zapamtite da vi imate svu moć koja je potrebna da se uspješno nosite sa svime što vam život donese. Umjesto da definirate iskustva kao pozitivna i negativna, sagledajte širu sliku. Upitajte se kako vam ovo iskustvo može pomoći da nešto naučite? Mogu li promijeniti svoju percepciju? Mogu li očistiti svoje emocije? Shvatiti nešto i prihvatiti to? Što god da je u pitanju, umjesto da samo reagirate, usporite i promatrajte. Shvatit ćete da imate dovoljno snage da procesuirate te emocije i shvatite zašto je do njih došlo.

Ako ćete ostati negativni, često ćete biti bolesni i vjerovat ćete da je bol izvan vaše kontrole. Tako ćete nastaviti do trenutka kada shvatite koliko zapravo kontrole imate na to što će se događati unutar vašeg tijela.

collective-evolution.comcentar-zdravlja.net

 

POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objava21.10. Zagreb – Radionica: Joga i Ajurveda
Slijedeća objavaKakva ste domaćica: Kad žena u ovom znaku počne spremanje, lako može doći i do renoviranja kuće!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here