Kroz stoljeća su filozofi, mudraci i duhovni učitelji epifizu povezivali s trećim okom čija percepcija nije zamagljena ni ograničena fizičkim osjetilima. Francuski filozof Rene Descartes u svojim je djelima naglašavao važnost epifize nazivajući je “sjedištem duše” i “dijelom tijela u kojem duša izravno obavlja svoje funkcije”. Zanimljivo je što je Descartes upotrijebio upravo izraz “sjedište duše” kako bi opisao epifizu.

300×250 centar text-39

Treće Oko je direktno povezano sa šestom čakrom i pinealnom žlijezdom – epifizom.

Naime, postoji uska veza između pojave duše u tijelu prema učenju raznih duhovnih tradicija i oblikovanja epifize. Utvrđeno je da se epifiza počinje stvarati u fetusu 49 dana nakon začeća. Prema učenju tibetanskih budista zapisanom u “Tibetanskoj knjizi mrtvih”, upravo je toliko vremena potrebno da duša nakon smrti i izlaska iz jednog tijela provede u bestjelesnom stanju prije nego što uđe u drugo tijelo.

Mnogima je danas poznata uloga epifize ili pinealne žljezde u tjelesnom i duhovnom smislu, no važno je znati da ona ne može vršiti svoju funkciju ukoliko se počela kalcificirati.

Što je epifiza?

Epifiza je malena endokrina žlijezda veličine zrna graška, smještena između hemisfera mozga. Uloga epifize je dugo bila nepoznata, zapravo, smatralo se da je evolucijski degenerativni ostatak većeg organa. Danas je poznato u zdravstvenom smislu da ona luči hormon melatonin, regulira endokrine funkcije, stanje budnosti i sna, cirkadijski ciklus te pretvara živčane signale u endokrine signale.

Epifiza je fotoosjetljiva, Sunčeva svjetlost na nju djeluje kao vanjski sat po kojem se usklađuje naš unutarnji sat. U odsutnosti dnevnog svjetla, epifiza pretvara aminokiselinu triptofan u hormon serotonin koji se pretvara u drugi hormon melatonin. Proizvodnja melatonina je najveća kod djece do puberteta, a nakon toga se sa starenjem njezino lučenje sve više smanjuje.

Ova žlijezda se vremenom kalcificira, a najviše utjecaja na to ima unos fluora u organizam.

Kako bi održali epifizu zdravom, trebamo utjecati na njezino zdravlje pomoću sljedećih postupaka:

300×250 centar text-39

Čišćenje epifize

Izlaganje suncu

Sunce stimulira pravilan rad epifize, stoga je potrebno izložiti glavu suncu, otprilike 20-tak minuta dnevno.

Eliminacija halida

Halidi su kemijske tvari poput floura, klora i broma. Svi imaju sličan učinak kalcifiranja na epifizu, a ponajviše fluor, stoga ih prije svega treba eliminirati iz prehrane. Fluor se nalazi u komercijalnim pastama za zube te se u nekim zemljama dodaje u pitku vodu. Napravite sami svoju pastu za zube, ili kupujte one bez fluora te konzumirajte izvorsku vodu.

Bez dodataka kalcija

Suplementi kalcija su jedan od najvećih uzroka kalcifikacije, budući da ionako nisu djelotvorni preporuča se ne uzimati ih. Dodataka kalcija ima i u hrani u obliku kalcij fosfata, kalcij karbonata i dikalcij fosfata pa i na to treba obratiti pažnju.

300×250 centar text-39

Izbjegavanje unosa žive

Zbod svog neurotoksičnog djelovanja, živu treba svakako izbjegavati. To znači – zamijeniti sve zubne ispune punjene živom, reći ne cjepivima, paziti na konzumaciju ribe, posebno iz zagađenih područja, nikako ne koristiti takozvane štedne sijalice. Živa spada u teške metale, koji se moraju očistiti iz organizma, a koji su neki od najboljih načina za čišćenja organizma od teških metala saznajte ovdje.

Izbjegavanje toksina

Svi su pesticidi toksični, a neki od njih su izrazito toksični za epifizu. Stoga se preporuča konzumacija samo organski uzgojene hrane, uz veći postotak unosa takve sirove hrane. Naravno, treba izbjegavati i umjetna sladila, te kemijske spojeve koji se nalaze u komercijalnim proizvodima za osobnu higijenu. Umjesto toga, može se koristiti stevija i organski higijenski preparati.

Detoksifikacija uz MSM

MSM (metilsulfonilmetan) je biološki aktivni sumpor, metabolit DMSO-a (dimetilsulfoksid), a oboje su izvori sumpora. Pomaže nositi tvari preko stanične barijere, diže oksidacijski potencijal organizma, ubija patogene, odličan je protiv bolova, za izgradnju kose, kože, noktiju i kosti. Osim svega toga, odličan je detoksifikator.

Sirovi kakao za aktivaciju

Sirovi kakao zbog visokog sadržaja antioksidansa stimulira rad epifize, a također i čisti organizam.

300×250 centar text-39

Češnjak, origano ulje i ekstrakt neema za topljenje kalcija

Češnjak je u stanju otopiti kalcij i djeluje kao antibiotik. Također je poticaj pravilnom radu imunološkog sustava. Za one koji žele spriječiti miris daha po češnjaku – dovoljno je prožvakati malo lišća peršina nakon konzumacije. Origano ulje i ekstrakt nima djeluju kao prirodni antibiotik protiv oklopa od kalcija koje nanobakterije stvaraju oko sebe u epifizi.

Tamarind protiv fluora

Pulpa, kora i lišće od tamarinda može se koristiti za izradu čajeva, ekstrakta i tinkture koje će vam pomoći eliminirati fluor putem urina. Tamarind se koristi u ayurvedskoj medicini i ima mnoga pozitivna zdravstvena svojstva.

Pročitajte ovdje o duhovnim načinima čišćenja i jačanja trećeg oka – epifize.

Izvori: Earth we are one, Weston A.Price, Walking times/ Više na: nexus-svjetlost.com

Veliki paket “Kuhajmo zdravo” 

Isprobajte nešto novo – Prirodni paketi za kuhanje sadrže samo zdrave sastojke!

Top kvaliteta, 6 hit proizvoda!

Bio kokosovo ulje, kurkuma, cejlonski cimet, goji bobice, himalajska sol + POKLON BIO kakao prah

Težina: 2.500 kg

 Cijena:173,95 kn   AKCIJA: 139,99 kn

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaTajne sposobnosti: Škorpion ima jednu moć koju svi žele, a ovim Djevica ostvaruje sve!
Slijedeća objavaKoji trokut ćete odabrati? Ovaj kratki test će vas iznenaditi!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here