Kofte – pržene indijske okruglice s umakom

0
328

Evo još jedan tradicionalni indijski recept za sve vas koji tragate za novim okusima… Kofte su pržene slane okruglice koje se serviraju s raznim umacima. Najčešće se rade od krumpira, cvjetače, špinata i sira ali možete pokušati i sa ostalim ribanim povrćem po želji. Ovaj recept se odlično kombinira sa umakom od rajčice, rižom ili tjesteninom.

Vrijeme pripreme: 45 min

Sastojci za umak: 1 kg zrelih rajčica, malo maslinovog ulja, asafoetida (luk, češnjak), 1 nasjeckana mrkva, šaka (svježeg) bosiljka, sol, papar, malo smeđeg šečera, 1 list lovora

200 gr tjestenine po želji (dobri su špageti) ili riže

Sastojci za koftu: po 2 čaše naribane cvjetače i kupusa (ili krompira, sjeckanog špinata, sira, odnosno po želji), pola čaše polubijelog brašna, pola čaše slanutkovog brašna (opcija), pola čaše graham brašna, 1 žlica pšeničnih klica, sol, papar, asafoetida (luk, češnjak), malo praška za pecivo, 1 žličica garam masale i rimskog kumina (opcija), malo turmerika (kurkuma), ulje za prženje

Postupak

Umak: Zagrijte ulje i dodajte asafoetidu (luk, češnjak) i mrkvu te pirjajte par minuta. Dodajte propasirane rajčice i ostale začine. Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte lagano oko 30 min. Sa strane skuhajte rižu ili tjesteninu ad dente.

Kofta: Stavite ulje na vatru. Pomiješajte sve sastojke za koftu u zdjeli, formirajte fino tijesto od kojeg ćete rukama formirati oko 20-25 loptica odnosno kofti. Stavite pržiti kofte u duboko vruće ulje na nekih 10 minuta dok ne porumene. Ocijedite ih dobro od ulja i stavite u umak 5 minuta prije serviranja. Na tanjur prvo servirajte tjesteninu ili rižu, a zatim umak s koftama.

PODIJELI
Prethodna objavaA.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 06.04.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here