Koraljna ogrlica s ukrasom od crvenih tirkiznih kornjača

0
2328

Crveni koralj predstavlja element vatre i zrači životnom energijom. Simbolizira ljubav, odanost i vjernost.

Njegova jarka crvena boja stimulira zemaljske čakre, budeći u nama senzualnost, strast i želju za uživanjem. Crveni koralj je simbol vitalnosti, inicijative i hrabrosti. Omiljeni je odabir strastvenih osoba koje vole avanturu i izazove.

Duhovno značenje:

Crveni koralj smatra se najljepšim koraljem. Simbolizira ljubav, odanost, vjernost i pokornost. Uči nas da svaka sitnica ima svoj smisao i značenje u životu. Prvi zakon ljudske postojanosti je ljubav i harmonija. „Voljeti i biti voljen“ – to je glavni smisao života. Bez ljubavi bili bi samo materija na nižoj razini svijesti.

Osoba pod njegovim utjecajem ima visoko samopouzdanje i uvijek je spremna uhvatiti se u koštac sa izazovima koje život nosi. Donoseći spontanost, koralj otklanja strah od budućnosti i usidrava pažnju u sadašnji trenutak. Prema vjerovanjima, ovaj neodoljivi kamen veže se uz sreću u braku pa su se djevojke prije udaje nerijetko ukrašavale upravo koraljnim nakitom.

Crveni koralj je simbol materinstva, te bi ga svaka buduća majka trebala nositi na sebi. Štiti plod u maternici i njegov zdravi razvoj. Crvena boja ljubavi utječe emotivno na dijete i poslije poroda te ga prati cijeli njegov život.

Koralj je odličan odabir za sramežljive osobe koje ne vole biti u centru pažnje. Pomaže nam prihvatiti sebe, svoje želje i potrebe, te potiče izražavanje istih. Također pomaže utjecajnim osobama i vođama, jer budi prikrivenu zavodljivost i pomaže da naša riječ dopre do drugih. Pojačava yin (žensku) energiju. Daje hrabrost i povećava kapacitet za obavljanje fizičkih poslova.

Kelti su cijenili crveni i ružičasti koralj kao talisman zaštite. U starom Egiptu stavljan je u grob pored pokojnika jer se vjerovalo da ga štiti od tamnih sila i da otvara put prema vječnosti. Grčki mit o Perzeju i Meduzi kaže da je koralj stvoren od odrubljene glave Meduze.

Responsive text-52 horizontalMitska priča govori de je Perzej odrubljenu Meduzinu glavu bacio u more te je njena krv obojila alge i pretvorila ih u koralje. U kršćanskoj civilizaciji crveni koralj simbolizira Kristovu krv i žrtvu.

Grančica koralja smatrana je kao zaštita protiv zla i često je slikana iznad Bogorodice s djetetom. U budističkoj civilizaciji koralj je jedan od sedam dragulja koji se spominju u budističkim spisima. Tibetanske Lame koriste brojanice od koralja. U prastaroj hrvatskoj legendi koralji su opisani kao nježni cvjetovi koji se okamene čim se izvade iz mora.

Ljekovita svojstva:

  •  pomaže kod liječenja anemije i bolesti krvotoka
  •  pomaže kod neplodnosti
  • olakšava menstrualne tegobe
  • ublažava bolove kod poroda
  • sprječava infekcije
  • djeluje kao afrodizijak
  • potiče izgradnju mišića

Koralji čišćenje:

Koralji se čiste u moru ili u otopini vode s morskom soli.

Kad koralj promjeni boju onda ga treba staviti preko noći u otopinu morske soli.

Koralji punjenje:

Koralj punimo u otopini morske soli. Može se puniti i na dnevnom svijetlu, ali bez direktnih dodira sunčevih zraka.

Koralji sadrže organske supstance, te su jako osjetljivi na visoku temperaturu i kiseline.

miniKoraljna ogrlica s ukrasom od crvenih tirkiznih kornjača

Kombinacija koralja okruglog i nepravilnog oblika uz dodatak ukrasa od crvenog tirkiza s elementima tibetanskog srebra.

Cijena: 200 kn

PODIJELI
Prethodna objavaOrgonski medaljon Ljubičasti plamen (zlatni listići & gorski kristal)
Slijedeća objavaEvo zašto se želje ostvaruju kada na njih zaboravimo!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here