Koraljna ogrlica s ukrasom od crvenih tirkiznih kornjača

0
1770

Crveni koralj predstavlja element vatre i zrači životnom energijom. Simbolizira ljubav, odanost i vjernost.

Njegova jarka crvena boja stimulira zemaljske čakre, budeći u nama senzualnost, strast i želju za uživanjem. Crveni koralj je simbol vitalnosti, inicijative i hrabrosti. Omiljeni je odabir strastvenih osoba koje vole avanturu i izazove.

Duhovno značenje:

Crveni koralj smatra se najljepšim koraljem. Simbolizira ljubav, odanost, vjernost i pokornost. Uči nas da svaka sitnica ima svoj smisao i značenje u životu. Prvi zakon ljudske postojanosti je ljubav i harmonija. „Voljeti i biti voljen“ – to je glavni smisao života. Bez ljubavi bili bi samo materija na nižoj razini svijesti.

Osoba pod njegovim utjecajem ima visoko samopouzdanje i uvijek je spremna uhvatiti se u koštac sa izazovima koje život nosi. Donoseći spontanost, koralj otklanja strah od budućnosti i usidrava pažnju u sadašnji trenutak. Prema vjerovanjima, ovaj neodoljivi kamen veže se uz sreću u braku pa su se djevojke prije udaje nerijetko ukrašavale upravo koraljnim nakitom.

Crveni koralj je simbol materinstva, te bi ga svaka buduća majka trebala nositi na sebi. Štiti plod u maternici i njegov zdravi razvoj. Crvena boja ljubavi utječe emotivno na dijete i poslije poroda te ga prati cijeli njegov život.

Koralj je odličan odabir za sramežljive osobe koje ne vole biti u centru pažnje. Pomaže nam prihvatiti sebe, svoje želje i potrebe, te potiče izražavanje istih. Također pomaže utjecajnim osobama i vođama, jer budi prikrivenu zavodljivost i pomaže da naša riječ dopre do drugih. Pojačava yin (žensku) energiju. Daje hrabrost i povećava kapacitet za obavljanje fizičkih poslova.

Kelti su cijenili crveni i ružičasti koralj kao talisman zaštite. U starom Egiptu stavljan je u grob pored pokojnika jer se vjerovalo da ga štiti od tamnih sila i da otvara put prema vječnosti. Grčki mit o Perzeju i Meduzi kaže da je koralj stvoren od odrubljene glave Meduze.

Responsive text-52 horizontal

Mitska priča govori de je Perzej odrubljenu Meduzinu glavu bacio u more te je njena krv obojila alge i pretvorila ih u koralje. U kršćanskoj civilizaciji crveni koralj simbolizira Kristovu krv i žrtvu.

Grančica koralja smatrana je kao zaštita protiv zla i često je slikana iznad Bogorodice s djetetom. U budističkoj civilizaciji koralj je jedan od sedam dragulja koji se spominju u budističkim spisima. Tibetanske Lame koriste brojanice od koralja. U prastaroj hrvatskoj legendi koralji su opisani kao nježni cvjetovi koji se okamene čim se izvade iz mora.

Ljekovita svojstva:

  •  pomaže kod liječenja anemije i bolesti krvotoka
  •  pomaže kod neplodnosti
  • olakšava menstrualne tegobe
  • ublažava bolove kod poroda
  • sprječava infekcije
  • djeluje kao afrodizijak
  • potiče izgradnju mišića

Koralji čišćenje:

Koralji se čiste u moru ili u otopini vode s morskom soli.

Kad koralj promjeni boju onda ga treba staviti preko noći u otopinu morske soli.

Koralji punjenje:

Koralj punimo u otopini morske soli. Može se puniti i na dnevnom svijetlu, ali bez direktnih dodira sunčevih zraka.

Koralji sadrže organske supstance, te su jako osjetljivi na visoku temperaturu i kiseline.

miniKoraljna ogrlica s ukrasom od crvenih tirkiznih kornjača

Kombinacija koralja okruglog i nepravilnog oblika uz dodatak ukrasa od crvenog tirkiza s elementima tibetanskog srebra.

Cijena: 200 kn

PODIJELI
Prethodna objavaJeste li na visokoj razini svijesti? Ovih 17 stavova daju vam odgovor!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 22.06.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here