Jeftino, a genijalno: Najbolja domaća krem juha od bundeve

0
803

Jesenska vlaga i zimska hladnoća najljepše izgledaju ako ste negdje na toplome, u ugodnom društvu i po mogućnosti uz tanjur tople juhe! Evo recept za izuzetno ukusnu, laganu i krepku krem juhicu od bundeve.

Responsive text-52 horizontal

Vrijeme pripreme: 40 min

Potrebni sastojci: 1 kg oguljene, očišćene i nasjeckane bundeve (vrsta po želji), glavica luka, 3 režnja češnjaka, oko 7 dl vode ili po želji (ovisno o željenoj gustoći), 1 povrtna bio-kocka za juhe (opcija), 1 dcl vrhnja za kuhanje, 1 dcl slatkog vrhnja, malo svježeg đumbira, malo kurkume, curry-a, sol, papar

Za ukras: svježi sjeckani vlasac i/ili peršin za posipanje, malo bučinog ulja, prepečene kockice kruha, bučine golice…

Prijedlog: Možete smanjiti količinu bundeve, te dodati krumpir, mrkvu ili batat.

Priprema:

Operite, ogulite i očistite bundevu i narežite na kocke. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak. Propirjajte kratko sve na malo maslaca ili maslinovog ulja te dolijte malo vode toliko da pokrije povrće. Poklopite kuhajući na laganoj vatri.

Responsive text-52 horizontal

Responsive text-52 horizontal

Kad omekša (oko 25 min), skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom.

Vratite kuhati. Dodajte sada onoliko vruće vode koliko želite da juha bude gusta. Stavite ostale sastojke – osim vrhnja i kurkume.

Pustite da zakipi. Kad juha zakipi, u nju stavite vrhnje za kuhanje te na kraju slatko vrhnje i kurkumu.

Promiješajte i poslužite u dubokim zdjelicama s malo vrhnja, bučinog ulja, prepečenim kockicama kruha, bučinim golicama te sjeckanim vlascem i /ili peršinom.

PODIJELI
Prethodna objavaSukobljeni znakovi u fatalnoj vezi: Veliki rizici – velike nagrade!
Slijedeća objavaVidite li krumpir ili jaje? Test koji otkriva kakva ste osoba!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here