Kruh „Energy“

0
347

Sastojci za 2 štruce: 300 gr polubijelog brašna, 100 gr graham brašna, 100 gr raženog ili kukuruznog brašna, 2 žlice glutenskog brašna, 1 dl ulja, 1 dl mlijeka, malo soli, šečera, topla voda po potrebi, svježi kvasac, sezam, lan, suncokret, mlijeko i maslac za premaz

 

Postupak:  Pomiješati kvasac s malo tople vode, brašna i šečera i pustiti da se diže na toplom 20 min. U zdjelu staviti brašna, sjemenke, sol i 1 dl ulja. Dignuti kvasac uliti u brašno, dodati 1 dl mlakog mlijeka i mlake vode po potrebi kako bi umijesili vrlo meko tijesto. Tijesto nauljiti i staviti pokriveno na toplo da se diže oko 1 sat odnosno dok ne naraste duplo. Nakon sat vremena tijesto premijesiti, po potrebi pobrašniti kako bi oblikovali 2 fine štruce kruha. Tako oblikovane ih opet staviti na toplo da se dižu još pola sata kako bi opet duplo narasli, premazati s malo mlijeka, posuti sezamom, napraviti nožem kose presjeke te staviti peći u prethodno ugrijanu pećnicu na 220 C dok ne porumene (cca 20 min). Izvaditi, premazati maslacem i ostaviti da se hlade.

PODIJELI
Prethodna objavaDanvantari Ajurveda – velika knjiga o Ayurvedi
Slijedeća objavaNajčešće zablude o vegetarijanstvu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here