Simpatičan i kreativan način pripreme krumpira u pećnici

0
826

Dobar krumpir bit će ukusan kako god da ga pripremite, a pogotovo ako ga pripremite na poseban, a uz to i jednostavan način kao što je ovaj. Iskusniji u kuhinji vjerovatno i znaju za ovu ideju, ali ipak je vrijedi podijeliti.

Osim krumpira, za ovaj recept vam trebaju kriške crvenog ili bijelog luka (ako volite), začini po želji, maslac i maslinovo ulje. Glavna fora u ovom slučaju je tehnika sjeckanja krumpira. Krumpir treba iscjeckati na kriškice, od 3 do 4 milimetra tanke, ali tako da ih ne isjeckate skroz, nego milimetre do dna, kako bi sve kriške ostale u jednoj cjelini, tj. kako bi dobili nasjeckan cijeli krumpir. Pogled na fotografiju i znat ćete kako.

Priprema

Krumpir dobro operite, zatim dobro posušite. Isjeckajte po instrukcijama iznad. Isjeckajte crveni ili bijeli luk na kriškice i stavite između krumpir kriškica onoliko često koliko želite. Premažite krumpire maslinovim uljem, zatim posolite i dodajte začine po želji. Na vrh krumpira stavite kockice/kriškice maslaca koji će se otopiti tijekom pečenja i dati dodatnu notu samom jelu.

Stavite u tepsiju, na masni papir za pečenje. Ubacite u već zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 30 do 40 minuta, odnosno dok krumpir ne postane mekan iznutra, a hrskav izvana. Sa začinima možete eksperimentirati, kao i sa povrćem. Možete dodati papar, kriškice mrkve, paprike… Krumpir ne morate guliti, jer u kori je puno zdravlja, ali odaberite što pravilniji krumpir, bez sumnjivih tragova na njemu. Naravno, možete ga i oguliti.

(A.S./Namirnice.ba)

krompir-nasjeckan-2

krompir-nasjeckan-3

krompir-nasjeckan-4

krompir-nasjeckan-5

krompir-nasjeckan-11

PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 10.11.2013.
Slijedeća objavaRamajana
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here