Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Do sada je znanost uglavnom s nelagodom i nevjericom promatrala mogućnost postojanja ljudske duše. Iako je ljudski rod milenijima tragao za potvrdom o postojanju iste, i iako se o njoj raspravljalo na metafizičkom, mističnom, filozofskom i religijskom planu, moderni znanstvenici su „dušu“ stavljali u područja kvazi znanosti ili u najboljem slučaju rubna područja znanosti. No zahvaljujući istraživanju dvoje poznatih znanstvenika, duša više nije tema non grata u nauci, čak što više oni smatraju kako kvantna fizika može dokazati postojanje duše.

Autor: Ljubica Šaran
Matrix World

Amerikanac prof. dr. Stuart Hameroff i britanski fizičar Sir Roger Penrose su zajedničkim naporima razvili kvantnu teoriju svjesnosti koja tvrdi da je naša duša povezana sa strukturama u mozgu koje se nazivaju mikrotubule. Mikrotubule se nalaze u svim moždanim stanicama.

Znanost koja se boji postojanja duše

Iako ovo nije prvi pokušaj potvrđivanja postojanja duše unutar znanstvenih krugova, svakako je najinteresantniji i definitivno najpubliciraniji. Pročitate li tekst pod nazivom „Kako kvantna fizika dokazuje postojanje univerzalne svijesti čiji smo mi dio!“ vidjet ćete da Sir Penrose decenijama radi na istoj teoriji, ne zato što on nije u stanju napraviti dobro znanstveno istraživanje, već zbog činjenice da su njegove kolege izrazito negativni prema bilo kakvim istraživanjima koja se upliću u postojanje univerzalne svijesti i time njenih fragmentiranih dijelova, to jest ljudske duše.

Hrabro istraživanje

Sir Penrose nije želio ostaviti tračka sumnje, zbog toga je desetljećima čekao razvoj tehnologija koje bi dokazale njegovu teoriju.

Umirovljeni prof. dr. Hameroff je svoj radni vijek proveo unutar domena anesteziologije, psihologije i svoja je najveća istraživanja o postojanju duše i univerzalne svijesti proveo u Centru za istraživanja svijesti na Sveučilištu Arizone, dok je Sir Penrose razvijao ovu teoriju od 1996., godine.

300×250 centar text-39

U tekstu koji je objavila web stranica News Com, stoji slijedeće:

Spomenuti dvojac tvrdi kako je svjesnost rezultat kvantne gravitacije čiji se efekti osjećaju unutar moždanih mikrotubula – procesa koji su oni nazvali „Orchestrated objective reduction ili Orch-OR“ što bi prevedeno na naš jezik značilo: orkestrirana objektivna redukcija.

U iskustvima bliskim smrti točnije u NDE – Near death experience, mikrotubule gube svoje kvantno stanje no informacije koje su u njima pohranjene ostaju neoštećene.

Laičkim jezikom rečeno, DUŠA NE UMIRE VEĆ SE VRAĆA U UNIVERZUM.

Dr. Hameroff je ovu teoriju detaljno objasnio u dokumentarcu u kojem je narator slavni Morgan Freeman, dokumentarac se zove: Trough the Wormhole, no na Internetu možete naći mnoge interesantne uratke s  dr. Hameroffom, više pogledajte ovdje.

300×250 centar text-39

Kvantna duša

Iako se ova kvantna teorija nekima može učiniti krajnje nategnuta pa čak i uvredljiva, svakako moramo pozdraviti način na koji oba dva znanstvenika razmišljaju. Teorija kvantne duše je u najmanju ruku revolucionarna, zbog toga su je objavile brojne web stranice i online tiskovine, od uvaženog Huffington Posta do Daily Maila.

Imunofluorescentni mikrograf neuronalnih mikrotubula.
Imunofluorescentni mikrograf neuronalnih mikrotubula.

Na pitanja medija da pojasni teoriju kvantne duše, dr. Hamerof je rekao slijedeće:

„Recimo samo, kada nam srce stane, kada krv prestane teći tada naše mikrotubule gube kvantno stanje. No bez obzira na sve to kvantne informacije unutar mikrotubula ne bivaju uništene, one se samo distribuiraju i raspu po univerzumu. Ako se pacijent oživi to jest vrati iz kliničke smrti, kome ili bilo kojeg drugog stanja bliskog smrti,  tada se informacije ponovno vrate u mikrotubule, i pacijent će tada reći kako je imao iskustvo blisko smrti. U slučaju da je pacijent umro i da se nije vratio na našu fizičku razinu postojanja tada bi te njegove kvantne infomacije postojale izvan njegova tijela i to zauvijek u obliku koji mi nazivamo – DUŠA.“

Brama

ATMA SAVJETNIKBRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min
Prije poziva Brami možete besplatno postaviti pitanje preko Skype-a. Potražite branexy!

Dr. Hameroff vjeruje kako će nova otkrića o ulozi kvantne fizike u bio-kemijskim procesima u mozgu odgovoriti na mnoge stvari kao što su navigacija ptica, kitova i drugih životinja te da će to i te kako dodatno osnažiti kvantnu teoriju duše.

Mail Online je ovu teoriju nazvao revolucionarnom, unutar njihova teksta možete pronaći i video koji se naziva: Tracking the Souls to the Afterlife, u kojemu možete saznati nove stvari iz kvantne teorije o duši.

Shematski prikaz centralnog dijela neurona sa značajno izraženim mikrotubulama.
Shematski prikaz centralnog dijela neurona sa značajno izraženim mikrotubulama.

Huffington Post je konzervativnom čitateljstvu ponudio ovu teoriju unutar dijela stranice koji se bavi religijom no jako nam se sviđa izjava dr. Hameroffa koju je objavila ova online tiskovina:

„Nitko nije zadao ni jedan značajan udarac ovoj teoriji, ona je vrlo izvediva.“

Kako god bilo, zadovoljni smo da se znanost konačno počela ozbiljno baviti postojanjem duše.

POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaPrevazilaženje OVOGA je najteži proces u svemiru
Slijedeća objavaNaučite vjerovati u “čuda” i intuiciju: Kako prizvati najveće obilje?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here