Sirova hrana (raw food) sve je popularnija, a ovo je sjajan recept koji čini dobre stvari za vaš organizam. Iznenadit ćete se koliko je ukusno!

atma.hr – 52




Sastojci:

  • 1 mala muškatna tikva,
  • 2 šalice špinata,
  • 1 šalica šampinjona,
  • sir od indijskih oraščića

Manju muškatnu tikvu narežite na tanke ploškice koje će vam poslužiti kao tijesto za lazanje.

Sir od indijskih oraščića i konopljinih sjemenki:

  • 2 šalice indijskih oraščida (namočenih barem 2 sata)
  • ½ šalice oljuštenih konopljinih sjemenki
  • ¼ šalice limunova soka
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice delikatesnog kvasca
  • 1 žličica himalajske soli
  • ½ žličice slatke mljevene paprike
  • ½ -1 šalica vode

Sve sastojke stavite u blender i dobro izradite do glatke i kremaste smjese.

Marinirane gljive:

  • 1 šalica šampinjona
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica tamarija
  • ¼ žličice kumina u prahu
  • ½ žličice korijandera u prahu
  • ½ žličice slatke mljevene paprike

atma.hr – 52




Priprema:

Sve sastojke osim gljiva dobro izmiješajte u marinadu i marinirajte gljive oko 30min.

Nakon toga ih možete po želji dehidrirati oko 1 sat na 40°C.

Špinat operite i narežite na trakice. Možete ga i marinirati u malo maslinova ulja, tamarija i limunova soka da uvene i dobije teksturu termički obrađenog špinata.

Slažite slojeve „tijesta“ od muškatne tikve, sira, špinata i gljiva. Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke.

Dobar tek!

Izvor: biodar.hr