Foto: uspesnazena.com

Leptir predstavlja jedinstvenu vježbu koja je istovremeno i klasičan joga-položaj pod nazivom Purna Titali. Najkorisnija je za žene. Kao i mnoge druge jogičke vježbe, leptir ima višestruko djelovanje na vaš organizam.

Osim što rješava probleme s kičmom, pomaže i u otklanjanju PMS sindroma, obnavlja i utječe na pravilan rad reproduktivnog sistema, rješava urogenitalne probleme i sprječava pojavu kile i išijasa. Također jača i maternicu, piše uspesnazena.com.

Uz sve to, učvršćuju se i leđni mišići, ispravljaju se ramena i poboljšava kompletno držanje tijela. Također se povećava i pokretljivost karličnog pojasa.

Leptir se tradicionalno smatra ženskom asanom u jogi, iako se preporučuje i muškarcima, prvenstveno onima koji vode pasivan način života.

Ako ovu vježbu budete radili svako jutro, odmah ćete primijetiti da su se bol i nelagoda u značajnoj mjeri smanjili.

Vježba leptir

Tehnika izvođenja vježbe

Sjednite na pod u pozi lotosa. Savijte koljena tako da se stopala dodiruju.

Sastavite pete i stopala pomažući se rukama.

Ispravite kičmu i ramena.

Izdignite koljena od poda i potrudite se da ih maksimalno približite, a da se stopala pritom međusobno ne razdvoje. Možete se pomagati rukama.

Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi. Spuštajte koljena na pod i, ukoliko je potrebno, pogurajte ih rukama. Ponovo ostanite neko vrijeme u ovom položaju.

Ponovite vježbu nekoliko puta.

Vježba je dobila naziv leptir zbog ujednačenog podizanja i spuštanja koljena, koje podsjeća na mahanje leptirovih krila.

Broj ponavljanja ovisi o vašoj fizičkoj spremnosti. Obično se preporučuje izvođenje vježbe u trajanju od 2 minute, bez pauze. Za to vrijeme umjerenim tempom možete napraviti 25-30 ciklusa.

Ako redovno budete radili vježbu, prve rezultate ćete primijetiti već poslije mjesec i po do dva mjeseca. Bolje ćete se osjećati, vaša figura će postati ženstvenija i skladnija, a korak slobodniji.

uspesnazena.com

DANVANTARI AJURVEDA

DANVANTARI AJURVEDA

Velika knjiga o Ajurvedi

Knjiga detaljno opisuje sve aspekte Ajurvede: povijest Ajurvede, proces stvaranja, prakriti, mahabhute, doše i male, ajurvedsku dijagnostiku, različite vrste ajurvedskih tretmana i ajurvedske proizvode.
Naučiti će vas kako da izračunate svoju tjelesnu konstituciju, izbalansirate prehranu, poboljšate svoj život, u slučaju neophodnosti dijagnosticirate zdravstveni problem i pronađete potreban lijek.

Cijena: 232,00 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaTjedni horoskop od 05.02.-11.02.: Najsretniji znakovi će biti Vaga, Jarac i Blizanac!
Slijedeća objavaMoraš odustati od muškarca koji ne želi biti s tobom
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here