Ljubavni poklon za Valentinovo – Marcipan u trufflesu!

0
296

Sastojci:

Marcipan kuglice:
250 gr blanširanih badema
2-3 žlice agavinog sirupa

Truffle smjesa:
1,5 dl vrhnja za šlag (može i sojino vrhnje)
5-6 žlica agavinog sirupa
30 gr maslaca
200 grama tamne čokolade
70 gr raw kakao praha
2 vanilin šećera

malo kokosa ili bademovih sjemenki ili kakao praha

Priprema:

250gr badema blanširati, skinuti kožicu i u multipraktiku smiksati s malo (2-3 žlice) agava sirupa da se dobije glatki marcipan. Od ove smjese oblikovati male loptice.

Zatim na vatri pomiješati 1,5dl vrhnja za šlag (može i sojino vrhnje) s malo agave (cca 5-6 žlica) i dodati 30 gr maslaca i pomalo dodavati kockice tamne čokolade (200 gr) i oko 70 gr raw kakao praha i 2 vanilin šećera. Smanjiti vatru i miješati dok smjesa ne postane glatka i kompaktna. Zatim to ohladiti (prvo na balkonu pa u frižideru) sat vremena i onda “obložiti” kuglice marcipana čokoladnom smjesom (ili popularnim nazivom TRUFFLE). Svaku kuglicu uvaljati u kokos ili bademove sjemenke ili kakao prah!

Mia Šoškić
makrovega.hr

marcipan-truffle

PODIJELI
Prethodna objavaVlada uplašena referendumom ‘truje Hrvatsku’ – Postajemo GMO laboratorij i odlagalište otpada?
Slijedeća objavaNajbolje voće i povrće za veljaču
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here