Responsive text-52 horizontal
Naši prsti stalno rade za nas i zbog toga se u njima gomila napetost, a godinama postaju sve manje pokretljivi i gipki. Opustimo ih i iz njih će izaći napetost nagomilana u cijelom našem tijelu.

Izvor: uspesnazena.com

Masaža se primjenjuje već stoljećima i smatra se vrlo učinkovitom metodom poboljšanja cjelokupnog psiho-fizičkog zdravlja čovjeka.

Zbog toga u posljednjih deset godina vidimo porast popularnosti masaže.

U njen pozitivan utjecaj na zdravlje više nitko ne sumnja, njene dobrobiti su pomno istražene i dokazane te postoje stotine vrsta masaža za razne namjene.

Na žalost, ljudi kojima je masaža najvažnija, prije svega oni koji vode aktivan način života, prezasićeni stresnim situacijama, najčešće ne mogu pronaći slobodno vrijeme za posjetu salonu za masažu, dok neki nemaju novca za platiti kvalificiranog masera…

Zbog toga, evo samo-masaže prstiju od 5 minuta koja vas kompletno opušta, uklanja glavobolju i pročišćava dišne puteve: ona se može raditi u bilo koje vrijeme, na svakom mjestu, u kući, na poslu, na putovanju.

Jednostavna je i dobivamo maksimalno pozitivan efekt za minimalno vrijeme.

Masažom prstiju opustiti ćemo napete mišiće, bit ćemo osvježeni i sretniji.

Responsive text-52 horizontal
Postupak masaže:

Vježba 1

Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom, lagano ga protresite, da bi otklonili mišićnu napetost. Zatim, dok vam je to ugodno, vrtite mali prst u smjeru kazaljki na satu. Poslije 10 sekundi promijenite smjer. Nakon toga, na isti način ovu vježbu ponovite i s ostalim prstima na ruci.

Vježba 2

Pritiskanjem korijena svakog prsta, možete izazvati povećanje životne energije. Npr na kraju palca nalazi se refleksna zona vezana za pluća i djelovanjem na nju čistite dišne putove i nosne šupljine.

Vježba 3

Stisnite ruku u šaku (pesnicu), ali tako da unutra ostane prazan prostor – i unutra stavite palac druge ruke. Skupite pesnicu, čvrsto zahvativši palac i lagano ga vucite, kao da pokušavate rastegnuti. Zatim to isto uradite i s drugim prstima.

Vježba 4

Na kraju protresite šake. Trebali bi u njima osjetiti ugodnu toplinu i opuštenost.

Probajte odmah!

uspesnazena.com

Responsive text-52 horizontal
Podudarni sadržaj

Prethodna objavaMoć i snaga obične pohvale
Slijedeća objavaSterilitet – Duhovni uzroci, iscjeljenje i samoisjeljenje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here