Matthi – indijski prženci

0
289

Ovi se prženci lako spremaju, a mogu se poslužiti uz juhu ili kao dio većeg obroka.

Vrijeme pripreme i prženja – 30 minuta

Sastojci:

350g prosijanog punog brašna ili bijeloga brašna
3 žlice kumina ili sezama
1 1/2 žličice kamene soli
1/2 žličice praška za pecivo
175 ml vode
2 žlice masla ili maslaca
maslo ili biljno ulje

Priprema:

Pomiješajre brašno, kumin, sol (ako nemate kamenu sol, možete koristiti i običnu) i prašak za pecivo u velikoj zdjeli. Utrljajte maslac u brašno. Dolijte dovoljno vode da dobijete čvrsto tijesto. Mijesite najmanje 5 minuta, dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zatim ga pustite da odstoji nekoliko minuta.

Posudu za prženje napunite uljem (ne više od dvije trećine) i stavite na umjerenu vatru. Dok se ulje grije izvaljajte tijesto u veliki kvadrat debljine 1 cm. Oštrim nožem izrežite romboide dužine 5 cm. Možete ih i posuti sezamom te ga malo utisnuti u tijesto. Lagano ubacite polovicu romboida u vruće ulje. Regulirajte vatru tako da se prže 4 do 5 minuta prije nego poprime svjetlosmeđu boju. Izvadite ih i stavite u mrežicu da se cijede. Isto učinite s drugom polovicom.

Možete probati i zdraviju varijantu s pečenjem u pećnici.

Prije čašćenja ne zaboravite produhoviti svoju hranu. 😉

PODIJELI
Prethodna objavaBez kemikalija do čistog doma: Savjeti i recepti
Slijedeća objavaNevoljena poezija
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here