Miso juha „Japan“

0
212

Ova juha je osnova makrobiotičke kuhinje. Ukusna je i okrepljuje a možete je servirati uz prepečene kockice kruha.

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci: 150 g  mrkve, 150 g  cvjetače, sitno sjeckani tofu, šaka sitne tjestenine, kombu alga (opcija), 1 l vode, 4 žličice miso paste po želji (rižin, ječmeni,…), peršin, asafoetida (luk, vlasac ili češnjak), 1 žlica maslinovog ulja

Postupak: Povrće očistite, operite pa mrkvu narežite na kockice, a cvjetaču na cvjetiće. Algu operite i ostavite u malo vode oko pola sata. U pripremljenu posudu s vodom dodajte povrće, algu i stavite kuhati. Kad zakipi, kuhajte oko 20 minuta a zatim dodajte tjesteninu. Pred kraj kuhanja dodajte miso, prethodno razmućen u malo vode te kuhajte na laganoj vatri još nekoliko minuta. Nakon dodavanja misa juha ne smije uzavreti kako se ne bi uništili enzimi kojima obiluje. Dodajte sjeckani tofu, ulje i začine.

 

PODIJELI
Prethodna objavaMinestrone juha
Slijedeća objavaSarasvati – legendarna rijeka
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here