Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Ne sjedim ovdje, čitavih pet metara od svoje djece, zato što sam previše lijena dignuti se. Sjedim ovdje zato što ih nisam dovela u park kako bi naučile kako manipulirati drugima i natjerati ih da rade njihov posao. Dovela sam ih ovdje kako bi naučile stvari raditi same.

Dragi roditelji iz parka:

Molim vas ne podižite moje kćeri na vrh penjalice, naročito nakon što sam im ja upravo rekla da im neću pomagati u tome, i ohrabrila ih da pokušaju same.

Ne sjedim ovdje, čitavih pet metara od svoje djece, zato što sam previše lijena dignuti se. Sjedim ovdje zato što ih nisam dovela u park kako bi naučile manipulirati drugima i natjerati ih da rade njihov posao. Dovela sam ih ovdje kako bi naučile stvari raditi same.

Nisu ovdje kako bi bile na posljednjoj prečki, već da se nauče penjati. Ako to ne uspiju same, preživjet će razočarenje. Štoviše, imat će cilj i poticaj da taj cilj dostignu.

U međuvremenu, neka koriste stepenice. Želim da im dosade vlastita ograničenja i da ih pokušaju prevazići svojim trudom, bez moje pomoći.

Moj posao nije – a sigurno nije ni vaš – da spriječite moju djecu da osjete frustriranost, strah ili neugodnost. Kad bih to radila, oduzela bih im priliku da nauče da ti osjećaji nisu smak svijeta, već da mogu biti prevaziđeni ili iskorišteni u njihovu korist.

Ako se zaglave, nije moj posao da ih odmah spašavam. Tako bih im otela priliku da nauče kako se smiriti, procijeniti situaciju i pokušati se iskobeljati same.

Nije moj posao čuvati ih od padanja. Na taj način bih im onemogućila da nauče da je padanje moguće ali da je vrijedno rizika, i da mogu poslije ponovo ustati.

Ne želim da moje kćeri nauče da ne mogu prevazići prepreke bez pomoći. Ne želim da nauče kako se velike stvari mogu postići bez napora. Ne želim da nauče da imaju pravo na nagradu i zasluge bez truda.

Jer – a ovo vaš može iznenaditi – ništa od toga nije istina. A ako im i za trenutak dozvolim da pomisle da jest, nisam uspjela kao majka.

300×250 centar text-39

Želim da moje kćeri upoznaju ushićenje uslijed prevazilaženja straha, i ostvarenja uspjeha kroz napor.

Želim da vjeruju u vlasite mogućnosti i budu samouvjerene i odlučne u svojim naporima.

Želim da prihvate svoja ograničenja dok ne otkriju da ih mogu prevazići vlastitom snagom.

Želim da budu sposobne donositi vlastite odluke, razvijati vlasite vještine, preuzimati vlastite rizike i izlaziti na kraj s vlastitim osjećajima.

I želim da se na penjalicu penju bez ičije pomoći, koliko god dobronamjerna ona bila.

Zato što mogu. Znam to. A ako im dam malo prilike, i one će to uskoro znati.

300×250 centar text-39

Tako da ću vam biti zahvalna ako se povučete i pustite me da ovdje radim svoj posao, koji se uglavnom sastoji od odoljevanja istim onim nagonima kojima vi udovoljavate, zagrizanja za jezik svaki put kad želim viknuti “PAZITE” i svjesne, teške odluke da se povučem umjesto da pritrčim.

Kako budu rasle, prečke će samo postajati sve više, strašnije i teže za popeti. Ne znam za vas, ali ja bih im radije pomogla da vještine steknu sada, kad greška znači samo čvorugu ili oderano koljeno koje može izliječiti poljubac, kada se i najviše brdo može osvojiti uz bodrenje pjesmicama, i dok im onih pet metara između nas i dalje djeluje kao velika udaljenost.

Autor: Kate B. Baker

Izvor: Almeda Patch / detinjarije.com

ATMA OBITELJSKI SAVJETNICI

Željko

ŽELJKO


ALTERNATIVE TEHNIKE LIJEČENJA, OBITELJSKO SAVJETOVANJE, JOGA, VEZA EMOCIJE-ZDRAVLJE, DUHOVNOST

Broj telefona: 060/600-303  KOD 03
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Zora

ATMA SAVJETNIKZORA


DIPL. PSIHOLOGINJA, KARMIČKA DIJAGNOSTIKA, BIOTERAPIJA, RAD S DJECOM, TERAPIJA PAROVA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 04
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Otkrij Himalajsku kristalnu svjetiljku

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli!
Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.
Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja.
Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.
Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor.
Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike.
Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn

Dimenzije:
širina 10-13 cm, duljina 15-19 cm, težina 2-3 kg
Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

 

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaKoja vas SCENA najviše privlači? Odgovor krije JEDNU poruku i JEDAN savjet za Vas!
Slijedeća objavaHoroskop za kolovoz: Vrijeme iskušenja za Bika, Rak u ekstazi, Škorpion u tajnoj vezi!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here