Mudra “Štit Šambale” pruža zaštitu od tuđe energije!

0
629

Nazvana po legendarnom kraljevstvu duhovnosti, mudra “Šambala” ili “Štit Šambale” pomaže vam da se osnažite pred naletima tuđe energije …


Widget not in any sidebars

Legendarno kraljevstvo Šambala predstavlja zemlju prosperiteta, vrlina i duhovnosti.

U tibetanskim spisima i u predaji Dalekog istoka prisutno je drevno, rašireno vjerovanje u Tajno kraljevstvo mudraca koji žive povučeno u nepristupačnim planinskim dijelovima Azije. Orijentalisti to zagonetno mjesto zovu Chang Shambhala ili Sjeverna Shambhala (ponekad se piše Shamballa). Tibetanski redovnici uporno tvrde da postoji tajanstvena dolina velike ljepote, okružena obručem snježnih planina, koja se proteže od sjevernog Tibeta u Mongoliju; nepristupačna je putnicima bez iskusnog ili mističnog vodstva.

Predaja govori da je ta skrivena zemlja nedostupna svima osim iniciranima ili osobama posvećenim duhovnom uskrsnuću čovječanstva. Njeno je središte istaknuto slavnom Žadnom kulom koja stoji u drevnom gradu za koji redovnici tvrde da se grije toplom vodom koja se uzdiže iz podzemnih tokova, a nastala para diže se u atmosferu stvarajući prirodnu temperaturnu inverziju. Dolina se ne vidi iz zraka zato što taj fenomen stvara visok, svijetao, maglovit pokrov koji skriva krajolik pod njim.

Responsive text-52 horizontal

Razni istraživački timovi koji su putovali Himalajama tvrdili su da su kampirali uz vruće termalne izvore koji omogućavaju život bujnoj vegetaciji na područjima izvan kojih nije bilo ničega osim pustoši, kamenja i leda. Poput Tibetanaca, Rusa i Kineza, narod Indije također vjeruje u stvarnost prebivališta savršenih muškaraca i žena koje oni zovu Kalapa (ponekad Katapa) iz Shambhale, i koji žive u stalnoj prisutnosti energija duhovnog svijeta.

Mudra predstavlja poseban položaj prstiju i ruku, koji se koristi za uspostavljanje unutrašnje ravnoteže i iscjeljivanje. Riječ mudra se prevodi sa sanskrta kao poklon radosti (mud – radost i ra – poklon). Mudra na sanskrtskom ujedno znači ‘spoj’ i ‘tijek’, pri čemu se misli na slobodan protok energije nužan za unutrašnju ravnotežu i zdravlje. Govoreći o mudrama zapravo govorimo o nizu simbola ili položaja koji služe za obnavljanje tjelesne energije, te postizanje optimalnog zdravlja.

Responsive text-52 horizontal

Štit Šambale

Mudra koja simbolizira ovo mjesto snage također donosi snagu i vama, naročito u trenucima kada vam je potrebno smirenje, spremnost za komunikaciju i unutarnja ravnoteža s kojom ćete lakše dočekati čak i neugodne vijesti ako ih bude.

“Štit Šambale” predstavlja zaklon vašeg života, zdravlja, bogatstva i mudrosti, a prakticirajte je kad osjetite da ste dekoncentrirani i razdražljivi.

Način izvođenja:

Lijevu šaku ispružite tako da palac ostane priljubljen.

Desnu šaku skupite u pesnicu i oduprite je o lijevi dlan.

Ne stišćite ni ruke ni prste, mislite na svoju snagu i energiju.

lovesensa.rs

PODIJELI
Prethodna objavaKruna karmičkog pročišćavanja: Što zapravo čeka osobu na putu duhovne evolucije?
Slijedeća objava“Nemojte nametati drugima ono što ne bi izabrali za sebe” – 10 Konfucijevih misli koje će promijeniti vaš život
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here