Spravljanje čipsa od prokulice uzima nešto više vremena od spravljanja drugih vrsta čipseva, ali rezultat je hrskavi i ukusni rival čipsu od krumpira. Ovo je recept koji se nalazi u knjizi Mayim’s Vegan Table: More than 100 Great-Tasting and Healthy Recipes from My Family to Yours, a autorica je poznata glumica iz humorističnog serijala “Teorija Velikog Praska.”

Piše: Mayim Bialik

Čips od prokulice za 4 serviranja

Sastojci

1/2 kg prokulice
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica morske soli

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. Uklonite lišće prokulice. To je malo zahtjevan posao, ali vrlo moguć i bez toga dalje ne ide. Želite što je moguće više lišća tako da zaista morate ulaziti duboko u prokulicu i rastavljati lišće.

3. Stavite lišće na pleh i prelijte velikodušno s maslinovim uljem, kako bi se listovi dobro nauljili. Pospite s morskom soli. Pecite, okrećući svakih 5-7 minuta, dok listići ne porumene i ne postanu hrskavi, gotovo izgoreni, ali naravno, ipak ne izgoreni.

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 27.02.2014.
Slijedeća objavaKako mjeriti duhovni rast?
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here