Designed by Freepik
Najviše bolesti nastaje jer je duša bolesna, a nju ne liječi ni psihijatrija ni medicina. Tijelo je tromo, ali ti si čovjek po svome duhu – tijelu možeš reći da ustane, da radi, da gimnasticira.

S tijelom smo samo u ovom, sadašnjem trenutku, s njim ne možemo otići u prošlost ili budućnost, ali s duhom možemo, možemo reći da ćemo za deset godina biti takvi i takvi.

Duhovna obnova samo je tebi pomoć, a nije to pomoć Bogu, duhovnom učitelju, nastavniku; to je pomoć tebi da budeš čestit, uspješan, vrhunski čovjek.

Duhovna obnova je obnova tebe kao čovjeka, obnova tvoje savjesti. A što je savjest? Ona je kao tvoj dobar prijatelj, kao policajac na cesti koji ti kaže da na tom mjestu ne smiješ voziti više od četrdeset na sat, a ako voziš sto pedeset otići ćeš s ceste, poginut ćeš.

Savjest ti kaže: ne smiješ psovati, ne smiješ ogovarati, nemoj biti bezobrazan prema roditeljima, nemoj danas biti lijen, ustani na vrijeme, to je savjest. I ako to napraviš, blago tebi.

Savjest ti kaže nemoj psovati, nemoj govoriti ružne riječi, danas nekoga ohrabri, govori lijepe i nježne riječi – kad to činiš, čitavo tvoje tijelo postaje zdravo. Znanost o duhovnoj obnovi, a ona je danas vrhunska znanost, kaže: Svaka tvoja negativna riječ, svaka tvoja psovka, ogovaranje, svako tvoje mrmljanje ubija stanice tvoga tijela i tvoga mozga.

Znači, kad god misliš negativno – ne mogu, ne bih – ubijaš stanice svoga mozga, postaješ nesposoban i tromiji.

Sjeti se toga kad svojoj majci kažeš neku ružnu riječ, bježiš od nje; sjeti se kad svomu kolegi nešto opsuješ, ne možeš ga više pogledati u oči, a neće ni on tebe jer si zao čovjek. A kad si zao, nitko neće s tobom.

Savjest je naš organ koji nam govori: Čovječe, ako hoćeš biti sretan, govori dobre riječi, ne psuj nego blagoslivaj ljude, nemoj nikad reći da ne možeš već kaži da možeš i hoćeš.

Tomislav Ivančić

duhovnost.net

24 HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaNauči tumačiti duhovne poruke Osho zen tarota iz udobnosti svog doma uz individualan pristup
Slijedeća objavaČovjek se izolirao od društva 25 godina u pustinji: Ono što otkriva unutar ove špilje je nevjerojatno!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

4 KOMENTARA

  1. Nisi tocan u potpunosti.
    Moja mama je pesimisticnog duha, bas vrlo negativna osoba, koja ni malo ne vodi brigu o svom duhu tj. ( ne zna ni da postoji ) a puna je snage, cesto koristi bas upravo te rijeci da nesto vise ne moze iako i tada kada kaze ne moze prelazi preko tih rijeci i nastavlja se kretati dalje, a zali se uzastopno, a u istini ona moze mnogo moze vise toga nego sto izgovori. A zdravlje joj je izvanredno.
    Samo sto je istina da rijeci koje izgovara ruse njezin mir, cesto je zivcana.
    Misli ne odredjuju kvocjent nase sposobnosti, vec nasa volja. I ne bih se trebali ogranicavati s rijecima govoriti si da ne budemo losi. Vec dozvoliti sebi da grijesimo i iz te greske nauciti nesto i upitati sebe kako sljedeci puta postupiti bolje.
    A kad bih to bilo stvarno tako kako si opisao, svi bih bili umobolesni jer svakoga dana kroz svakoga od nas prolaze te neg misli.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here