pixabay.com

Feng shui je drevna kineska vještina koja vjeruje da pojedine aspekte života možete unaprijediti ili unazaditi ovisno o raspodjeli stvari u prostoru. Želite li ojačati svoju financijsku situaciju, probajte u svom životnom prostoru napraviti ove izmjene…

Responsive text-52 horizontal1. Voda

‘Cijevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke,’ kaže feng shui konzultantica Karen Rauch Carter. Da bi pojačali svoj bankovni račun, obavezno trebate popraviti sve pokvarene cijevi u domu, ali se i riješiti sve vode koja dulje vrijeme stagnira – primjerice promijeniti vodu u vazama za cvijeće.

‘Izbjegavajte izlaganje likovnih djela s elementima vode u spavaćoj sobi, ne postavljate ogledala na mjestima višim od vašeg nosa.’, savjetuje feng shui stručnjakinja.

300×250 centar text-39
300×250 centar text-39

2. Unesite više biljaka

‘Da bi prosperirali u životu, važno je u svome domu kreirati živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda,’ upozorava feng shui stručnjakinja Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulijene.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvijećem, ali i redovitim provjetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u vrtu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

300×250 centar text-39
300×250 centar text-39

3. Dekorirajte s bojama bogatstva

Boja može imati veliki utjecaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Želite li privući novac u svoj život dekorirajte u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj boji koja jamči više bogatstvo.

No postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće ‘upaliti’ kao sredstvo za privlačenje novca u svoj život. Feng shui se ne očituje samo u raspodjeli predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

300×250 centar text-39
300×250 centar text-39

4. Čista kuhinja

‘Vaša je kuhinja direktno povezana s vašom mogućnošću da privlačite novac,’ kaže feng shui konzultantica Suzanne Metzger. Važno je održavati smočnicu i hladnjak organiziranim, kao i punim svježe hrane.

Štednjak mora biti čist, a svaka ploča pravilno raditi. Na kraju, ako želite pojačati svoju financijsku situaciju, pobrinite se da stol za blagovanje hrane uvijek bude besprijekorno čist.

300×250 centar text-39
300×250 centar text-39

5. Riješite se starih stvari

Da bi zaradili novac, nekad se morate riješiti starih stvari koje nikada ne koristite u domu. Primjerice, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odjeću u koju više ne možete stati i slične predmete koje ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, vjerojatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Kreirajte slobodno mjesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam donijeti prosperitet.

zadovoljna.hr

300×250 centar text-39
300×250 centar text-39
PODIJELI
Prethodna objavaCvijet koji vas zove, krije vašu esenciju života – Nama je totalno pogodilo!
Slijedeća objavaPoruka kristalne djece ljudima na Zemlji: Sada je teško vrijeme i vi ste most u Novi svijet!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here