Malahit je kamen avanture i promjene.

Malahit je kamen koji još evoluira i sva njegova djelovanja nisu još poznata. Zbog toga se smatra da će u budućnosti biti jedan od najtraženijih kristala na području kristaloterapije. Njegove neobične šare uvode um u različita stanja svijesti, izazivajući vizije iz budućnosti i podsvijesti.

To je snažan kamen zaštitnik koji upija negativnu energiju i zračenja iz okoline. Pojačava pozitivnu energiju. Položen na treće oko, malahit otvara nadosjetilni vid. Položen na srce, aktivira srčanu čakru i otvara vas iskustvima bezuvjetne ljubavi i razumijevanja.

Ovo je kamen koji vam ne dopušta stajanje na mjestu. Gura vas naprijed, potičući da poduzmete nužne rizike i prihvatite avanturu. Drugim riječima, malahit vas tjera da izađete iz svoje „zone komfora“.

Malahit vam skreće pozornost na vaše blokade i sve ono što vas drži na mjestu. Pomaže vam pronaći načine da se očistite od svoje prošlosti i krenete hrabro naprijed. Izvlači potisnute osjećaje i uzroke psihosomatskih poremećaja, raskida neželjene veze i rastvara stare oblike ponašanja.

Pomaže vam da preuzmete odgovornost za sebe i svoj život. On vas uči da je sve ono što svakodnevno doživljavate, odraz vašeg unutarnjeg stanja.

Emotivno, malahit budi suosjećanje prema drugim ljudima i pokazuje kako bi vam bilo da ste na njihovom mjestu. Također budi osjećaj ljubavi i pomaže da oprostite sebi i drugima. To je kamen prijateljstva i ljubavi. Čisti međuljudske odnose i ispunjava ih ravnotežom i poštovanjem.

Responsive text-52 horizontalOvo je savršen kamen za sramežljive osobe koje se ustručavaju izraziti svoje misli i osjećaje. Malahit vas u tom slučaju potiče na ekstrovertnost i na prihvaćanje sebe i svojih potreba. Također je koristan za osobe koje imaju seksualnih problema prouzrokovanih seksualnim traumama u ovom ili prošlom životu. To je kamen preobražaja i novih početaka.

Mentalno, malahit pojačava intuiciju i uvid. Odličan je za liječenje disleksije. Poboljšava pamćenje i koncentraciju, te razumijevanje teških koncepata. Položen na solarni pleksus, čisti vas od emotivnih i mentalnih blokada, te dolazi do uzroka problema. Donosi živopisne snove i pomaže da ih se prisjetite i razumijete.

Malahit ljekovito djeluje na fizičko tijelo:

  • ublažava grčeve, probavne i menstrualne
  • dobar je za liječenje spolnih bolesti
  • ublažava napetost živaca, epilepsiju
  • liječi astmu, vrtoglavicu, snižava krvni tlak
  • čisti jetru
  • smanjuje proizvodnju kiseline u tijelu

Održavanje:

  • Malahit se prazni uz komadiće hematita.
  • Puni se preko noći u suhoj posudi s gorskim kristalom.

minimalNabavite svoju Narukvicu – Malahit u našem webshopu:

Atma webshop

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaNajbolje i najgore vrste veza za empate: Sa zadnjima se najbolje slažete!
Slijedeća objavaZašto će ovom znaku ove godine biti izvrsno!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here