Nedjelja – Dan Sunca: Izađite van i napunite se energijom!

0
708

Kako planete utječu na nas – iz dana u dan? U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladaocima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja. Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i specifično utječe na naš život. Mi nosimo dio njegove energije, kao što i svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.

Responsive text-52 horizontal„Vi ste dio ukupne Univerzalne svijesti ili Boga. A prema tome i (dio) svega što je unutar Univerzalne svijesti ili Univerzalne svjesnosti, kao što su i zvijezde, planeti, Sunce, Mjesec. Upravljate li vi njima ili oni vama? Oni su stvoreni da služe vama, kao pojedincu. Da, to je dio (igre)… Jer vi ste kao korpuskula u Božjem tijelu; prema tome su-stvoritelj s Njime u svemu što mislite i činite… Život je svrhovito iskustvo, a mjesto na kojem se osoba sama zatječe jest mjesto na kojem može iskoristiti svoje sadašnje mogućnosti, greške, promašaje, vrline, da bi ispunila svrhu koju je duša odlučila manifestirati u trodimenzionalnom planu.“ – There is a River, Edgar Cayce

NEDELJA je dan Sunca

Ime Sunca je Surya na sanskritu. Sunce predstavlja izvor energije, svjesnost, osobni identitet i mušku energiju. S njim počinje putovanje u potrazi za samim sobom. Sunce je simbol života, zdravlja, dobra i sreće. Izražava stvaralačku energiju, vitalnost, duhovnost i aktivnost.

Nosite sunčeve boje u nedjelju, budite aktivni, punite se energijom i pranom, najbolje negdje u prirodi. Ako ipak ostajete doma, provedite dan u okružju obitelji ili posvetite novim planovima i idejama. U nedjelju možete i kuhinju obogatiti sunčevim okusima. Sunce vlada rižom koju možete začiniti i biljem poput lovora, ružmarina ili šafrana. Za slasticu se poslužite nečim u kombinaciji s orahom. Jedan od Sunčevih cvjetova je Maslačak.

Responsive text-52 horizontalKroz yogu možete produbiti svoj Pozdrav Suncu ili Surya namaskar tako da mu odate poštovanje pjevajući njegova imena (mantre) dok ga izvodite. Mnoge tajne yoge nalaze se upravo u Pozdravu Suncu, kao što on sadrži i većinu najvažnijih asana. Kako Sunce vlada srcem i cirkulacijom Pozdravi Suncu su odlični za poticanje bolje cirkulacije i u fizičkom i u energetskom tijelu. Sunce grije, pa se tako i naše tijelo zagrijava kroz ovaj slijed vježbi, to je dobro za prirodan detox s kojim vatra pročišćava sve nečistoće. Vaši energetski kanali (nadiji) će bolje raditi a samim time i čakre. Tako prana može slobodno teći.

surya-namaskar

Pranayama – pozitivno disanje! Dišite samo kroz desnu nosnicu. Desna nosnica povezana je s Sunčevom stranom, Surya ili Pingala nadi, ono aktivno i vatreno u nama. Udah je 8, zadržavanje 6 i izdah 8. Ova pranayama povećava pozitivne osjećaje, podiže toplinu i poboljšava probavu. Dišite barem 10 minuta, nakon toga nestaje strah i bude se novi potencijali, vjera, volja i optimizam 🙂

Koncentracija ili dharana može biti jednostavna OM Japa – verbalno, riječima, tiho i polako ponavljaj „Om“. Već nakon par minuta biti ćeš uronjen u više duhovne vibracije ovog svetog zvuka.

Sunce je najmoćnija planeta u našem sustavu jer se oko njega vrte sve druge planete! Bez njega nema ni života ni svjetlosti. Ono je pokretač i snaga obnavljanja koja može transformirati identitet i unijeti novu energiju. Iskoristite ovaj dan za neke od tih aktivnosti!

Responsive text-52 horizontalI tako smo došli do kraja tjedna.

„Sve esencijalne sile koje se iskazuju u svemiru iskazuju se i u živom čovjeku, a iznad svega u čovječjoj duši.  Razlog svakoj duši za ulazak jest upotpunjenje ciklusa, približavanje beskonačnome da bi mogla saznati svrhu svog bića na zemlji.“ E.Cayce

surya-namaskar-1

PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 10.07.2016.
Slijedeća objava5 znakova da je 2016. godina svjesnosti: Ne vjerujte u “servirano”- Puno ljudi se budi!
Sandra Petra Pintarić
Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina a prije toga istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, starim narodima i sl. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije, kao i danas. Desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je pet godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također, te završila Školu yoge Nava i podučavala nekoliko godina u tim stilovima. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca i Kundalini. Želja za daljnjim napredovanjem u yogi usmjerila ju je prema jednom od najvećih mastera današnjice Sri Dharma Mittri u New York. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je "Life of a Yogi" obuku za učitelje 2011.g., postala internacionalno prihvaćena učiteljica i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Od tada redovno posjećuje svog učitelja i senior učitelje u New Yorku, Londonu i dr. Dharma yoga je tradicionalna yoga koja podučava 8 udova yoge (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicija (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra, Yantra, Laya, Kundalini i Bhakti yoga). Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu kako bi išla putem umjetnosti, duhovnosti i yoge. Bila je vrlo aktivna u svijetu umjetnosti, mode i interijera. Paralelno je kroz yoga praksu i znanje nalazila sve dublji smisao. 2009. g. zajedno sa prijateljicom otvara poznati zagrebački Yoga Centar i Školu Divya. Od tada redovno podučava i nadograđuje svoje znanje o yogi, vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli. Web:www.yogazagreb.comwww.vastuhealingarts.comhttp://dharmayogazagreb.weebly.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here