Artwork by Daniel B. HolemanIako je prošlo skoro punih 8 godina od smrti poznatog srpskog patrijarha Pavla, njegov lik još uvijek živi i prisutan je među narodom.

Uvijek je pravi trenutak da se podsjetimo nekih od njegovih mudrih riječi koje nam je za sobom ostavio, a povodom godišnjice njegovog rođenja izdvojili smo za vas neke od najljepših:

“Ljubav je najviša vrlina. Sve što čovjek dijeli s drugima smanjuje se, osim ljubavi. Što je više dajete, više je imate”.

“Ne zaboravimo nikada da je zlo uvijek kratkog vijeka i samo naizgled uspješno i blistavo. Zato na zlu, lukavstvu, prevari, ne treba zasnivati ništa, pogotovo ne život”.

“Ne branimo se od tuđeg zla zlom u sebi”.

“Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da mi ne postanemo neljudi”.

“Kad se čovjek rodi, cijeli svijet se raduje, a samo on plače. Ali treba da živi tako da, kad umre, cijeli svijet plače, a samo on se raduje”.

“Nije nesreća što mi imamo suprotna gledišta, jer se stvar mora sagledati s više strana. Ali često kod nas dolazi do onog što nije razlika u mišljenju. Toga se moramo osloboditi. Ako budemo tolerantniji, onda ćemo moći shvatiti i to gledište drugoga. Ne da ga usvojimo ako nije dobro, ali da ga shvatimo da ne dođe do mržnje i ovog što nas cijepa i dijeli”.

“I sebi i drugima kažem: mene može ponižavati tko god hoće, al’ da me ponizi nema čovjeka na ovom svijetu, osim jednog, a to sam ja. Kad to zna, čovjek ima stabilnost”.

“Nema čovjeka bez grijeha, niti bez dobrog djela”.

“Obavezni smo i u najtežoj situaciji postupati kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi”.

“Čovjek je, pored uma, obdaren i srcem, osjećanjem i voljom kao snagom koja može ostvariti ono što um i srce žele. A osim toga, obdaren je još i slobodom. Čovjek može onako kako Bog hoće, a može i suprotno. Jer, što kaže naš filozof Koža Knežević, „Čovjek je biće kojem se može i Bog oduševiti, a od kojega se može i Vrag postidjeti“. Vidite koliki je to ogroman razmak! Gdje ćemo se naći, zavisi od nas”.

“Vrijeme je jedno trajanje koje ima prošlost, sadašnjost i budućnost. Ali prošlosti kao vremena nema. Ima ostataka od prošlosti. Budućnosti također nema, ona će biti. A što ima? Ima samo sadašnjost. Ta kategorija vremena ne odnosi se na Boga. Na Njega se odnosi vječnost. A vječnost je stalna sadašnjost. Nema ni prošlosti ni budućnosti”.

Nitai

NITAI


26 GODINA ISKUSTVA – ISCJELJIVANJE NA DALJINU, TAROT, ČAKRE, ANĐELI, KRISTALI, LJUBAV, HOROSKOP MAYA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 05
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

“Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi Zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja”.

Stil.kurir.rs

BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD-GITA

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaKineska mapa lica Mien Shiang otkriva s čim se vaše tijelo bori!
Slijedeća objavaNajkraća konzultacija s psihologom
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here